ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απέδρασε με διπλό από την Ξάνθη

απέδρασε-με-διπλό-από-την-ξάνθη-467363

Ενα γκολ στο 35ο δευτερόλεπτο του Σισέ και ένα του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις ήταν αρκετά για να αποδράσει ο ΠΑΟ με το διπλό από τα Πηγάδια της Ξάνθης… Οι «πράσινοι» άλλαξαν το κλίμα και περιμένουν σήμερα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για να πλησιάσουν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα.
Δεν πρόλαβε να γίνει η σέντρα στο ματς και μετά από μια μπαλιά του Κατσουράνη στον κενό χώρο ο Σισέ ξεπέρασε στο σπριντ τον Κωστούλα, είδε τον Λυμπερόπουλο εκτός εστίας και με ψηλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 35ο δευτερόλεπτο του ματς. Ενα γκολ που οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πανηγύρισαν στον πάγκο του «τριφυλλιού» με τον Γάλλο σκόρερ να φτάνει τα 14 στο πρωτάθλημα και να αυξάνει τον δείκτη από τους διώκτες του.

Στο 16΄ ο Βύντρα σε μια προσπάθεια να απειλήσει από μακριά σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ προς την εστία πέρασε μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας την διατηρούσαν όσο μπορούσαν προκειμένου να σπαταλούν και τον χρόνο, ενώ οι Ακρίτες πίεζαν.

Σε ένα δίλεπτο (23’-24’) οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν περισσότερο στο γκολ. Αρχικά, ο Σουάνης βγήκε στα πλάγια και έκοψε την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλά εκεί δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του με συνέπεια ο Βύντρα να απομακρύνει.

Στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρήκε τον Λέτο, ο οποίος άνοιξε πιο αριστερά στον Σπυρόπουλο, που σούταρε διαγώνια, αλλά ο Λυμπερόπουλος απομάκρυνε την μπάλα εντυπωσιακά και με την βοήθεια του Τζάγκι (λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ) ξαναμπλόκαρε.

Όπως στο πρώτο λεπτό του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη έγινε φάση αλλά αυτή την φορά για τους γηπεδούχους. Ο Πόι έκανε την σέντρα και ο Σουάνης στην πορεία της μπάλας και μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας σούταρε αλλά ο Τζόρβας στην σωστή θέση έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (49’) ο Κατσουράνης όπως και στο φινάλε του πρώτου μέρους, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής αλλά ο Λυμπερόπουλος έλεγχε την πορεία της και απομάκρυνε εντυπωσιακά στα πλάγια.

Μετά από ένα κόρνερ του Νίνη στο 73’, ο Μπουμσόνγκ πήδηξε ψηλά και έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο της Σκόντα Ξάνθης.

Στο διάστημα αυτό, οι οπαδοί της Ξάνθης τα έβαλαν με τον Σισέ που του φώναζαν «ρατσιστικά» συνθήματα και από τον «πράσινο» πάγκο διαμαρτυρήθηκαν στον 4ο διαιτητή, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γάλλος σταρ προς τον ρέφερι του ματς Καλόπουλο.

Το φινάλε αναμένονταν «δραματικό» αφού το ματς είχε «ανοίξει» κυριολεκτικά. Στο 81’ ο Μπόατενγκ έκανε την σέντρα και ο Μπούγκα μόνος στην καρδιά της περιοχής του «τριφυλλιού» σούταρε συρτά αλλά ο Τζόρβας μπλόκαρε.

Στο 82’ ο Μπόατενγκ εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζόρβας παρόλο που έλεγχε την μπάλα εκείνη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, σε μια ριψοκίνδυνη στιγμή για τον Ελληνα πορτιέρο.

Οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» το διπλό στην ακριτική πόλη στις καθυστερήσεις (94’) με ένα γκολ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (ασίστ πάλι ο Κατσουράνης με κεφαλιά προς τα πίσω) που πέρασε και τον Λυμπερόπουλο και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για τον Παναθηναϊκό.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κώστουλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (63’ Μπούγκα), Αντεφέμι (50’ Βασιλακάκης), Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (76’ Αλτιπαρμακόβσκι), Σουάνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (81’ Μαρίνος), Γκοβού (66’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (89’ Γκαρσία), Σισέ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου