ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχημένος ο αγώνας στην Αλόννησο

επιτυχημένος-ο-αγώνας-στην-αλόννησο-462236

Ρεκόρ συμμετοχών στο Alonissos Challenge 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η διοργάνωση του αγώνα δρόμου Alonissos Challenge, ο οποίος διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.

Μια πραγματικά όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι εκατοντάδες δρομείς, περιπατητές, εθελοντές και θεατές που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου Alonissos Challenge 2014, o οποίος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γαλαζοπράσινο νησί της Αλοννήσου την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Ο φετινός αγώνας δρόμου Alonissos Challenge, που έχει φτάσει αισίως στην 9η διοργάνωσή του, ήταν χωρίς αμφιβολία και ο πιο επιτυχημένος. Σε όλα τα αγωνίσματα σημειώθηκαν νέα ρεκόρ συμμετοχών, οι οποίες για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις 200, ενώ μοναδική ήταν η ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, ιδιαίτερα, στο Πατητήρι που φιλοξένησε την αφετηρία και τον τερματισμό.

Δρομείς και περιπατητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικής ομορφιάς διαδρομές που εναλλάσσονταν ανάμεσα στα γαλαζοπράσινα νερά και τα καταπράσινα τοπία του νησιού, ενώ η μοναδική θέα από την παλιά πόλη της Αλοννήσου, αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους δρομείς των 30 χλμ. μετά την κοπιαστική ανάβαση από τα Γυάλια. Το σύνολο δρομέων εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ξεχωριστή από πλευράς φυσικού κάλλους διαδρομή αλλά και την εξαιρετική οργάνωση, κατατάσσοντας τον αγώνα στους κορυφαίους της χώρας.

Στην επιτυχία της οργάνωσης σημαντική ήταν και η συμβολή 100 περίπου εθελοντών, οι οποίοι επάνδρωσαν τους 10 σταθμούς τροφοδοσίας, ενώ η εξαιρετική σήμανση και η τοποθέτηση δεικτών σε κομβικά σημεία, επέτρεψαν στους δρομείς να αγωνισθούν με ασφάλεια.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι παρόμοιες δράσεις μπορούν να κινητοποιήσουν μεγάλες ομάδες του τοπικού πληθυσμού αναδεικνύοντας τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού.

Στο ίδιο πνεύμα, οι γιατροί του αγώνα σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του ΕΕΣ της Λάρισας, που με το νεοσυσταθέν αντίστοιχο τμήμα της Αλοννήσου, φρόντισαν για την ασφάλεια των δρομέων ενώ και τα στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος βοήθησαν σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Οι αγώνες

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8:00 με τον κυρίως αγώνα, απόστασης 30 χλμ. και συνεχίστηκε με την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ. με τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα στις 8:30. Λίγο αργότερα, στις 11:00, περίπου 40 μικροί δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 2 χλμ.

Νικητής του μεγάλου αγώνα ήταν ο παλιός μαραθωνοδρόμος Χρήστος Τούλας με χρόνο 2:32:38 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν για 3η συνεχή φορά η Gabi Naegele με χρόνο 2:58:45.

Στα 10 χλμ. ο Γιώργος Παπαχρήστος όπως και πέρυσι κέρδισε με ρεκόρ διαδρομής με τον πολύ καλό χρόνο σε αυτήν την απαιτητική διαδρομή (310μ. θετική υψομετρική) 37:12 ενώ και στις γυναίκες η Αγγλίδα Wendy Marks έκανε ρεκόρ διαδρομής τερματίζοντας σε 47:16.

Στον αγώνα δρόμου 2 χλμ. για παιδιά νικητές ήταν ο Αρμάνδο Λούμσι με 9:15 και η Μαρία Μπήτρα με 12:43.

Δύναμη ψυχής

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή και ο τερματισμός, κάτω από το δυνατό χειροκρότημα των θεατών, του τυφλού δρομέα Μιχάλη Ασλάνογλου, ο οποίος με τη βοήθεια του Αλοννησιώτη Απόστολου Δροσάκη, έτρεξε στα 10 χλμ. μεταφέροντας το μήνυμα της δύναμης της θέλησης, της συμμετοχής και της προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γίνει θεσμός για το νησί και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό» και ανακοίνωσε την ημερομηνία για το Alonissos Challenge 2015, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου (3ήμερο Αγίου Πνεύματος). Η διοργάνωση θα είναι επετειακή καθώς θα διεξαχθεί για 10η φορά ενώ για πρώτη φορά θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και κολυμβητικός αγώνας δίνοντας την ευκαιρία στους κολυμβητές ανοικτής θάλασσας να αγωνιστούν στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου