ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε από την κόλαση…

επέστρεψε-από-την-κόλαση-460337

Επέστρεψε από την κόλαση η Νίκη! Στο 95’ με λυτρωτή τον Αντε Ντάνισιτς που πέτυχε δυο γκολ χθες, οι κυανόλευκοι έκλεψαν στο τέλος τους τρεις βαθμούς από τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας κερδίζοντας με 3-2 και έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της ανόδου. Μάλιστα μετά το στραβοπάτημα της Καλλονής στον Τύρναβο (1-1) μείωσαν στους έξι βαθμούς από την πρώτη θέση.

Οι φίλαθλοι παρακολούθησαν στο Παντελής Μαγουλάς μια συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση. Η Νίκη προηγήθηκε με τον Παπαδήμα και μέσα σε οκτώ λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ των Σιδηρόπουλου και Αλή Ογλού. Τελικά δυο τέρματα του Ντάνισιτς χάρισαν στους κυανόλευκους τους τρεις βαθμούς και έφεραν την ολική ανατροπή! Πάντως μετά το ματς ακολούθησαν οι δηλώσεις του Χαραλαμπίδη, ότι αν δεν υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση στην επίθεση θα αποχωρήσει, ενώ παραιτήθηκε από το Δ.Σ. και ο Κώστας Προβίδας…

Συν δυο απουσίες με το «καλησπέρα»

Τα προβλήματα για τον Απόστολο Χαραλαμπίδη ξεκίνησαν πριν την σέντρα. Δεν έφταναν οι τέσσερις απουσίες των Καρακώστα, Νάστου, Σωτρίνη και Ολιβερ, στερήθηκε και τις υπηρεσίες του Μπουσινάκη που είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, αλλά υπέστη τράβηγμα στο ζέσταμα και στην θέση του ξεκίνησε ο νεαρός Κυπτίου. Πάντως ο Κυπτίου ήταν ιδιαίτερα θετικός και βοήθησε, όπως καλή ήταν και η εμφάνιση του Αργεντίνου Ναβαρέτε, που αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις από τον Βλάχο. Οι κυανόλευκοι έχασαν στο 26’ και τον Μαϊστρέλλη που αποχώρησε τραυματίας μετά από εναέρια «μονομαχία»…

Ο Τάσσος υπερασπίστηκε την εστία, ενώ στην τετράδα της άμυνας ξεκίνησαν οι Τσερκέζος δεξιά, Τσικνίδης αριστερά και οι Παπαδήμας και Μαϊστρέλλης στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Καλαμιώτης και Πετράς αγωνίστηκαν στα χαφ έχοντας ανασταλτικό ρόλο. Ο πρώτος μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μαϊστρέλλη γύρισε στα στόπερ. Τις δυο πλευρές κάλυψαν την δεξιά ο Στουρνάρας και την αριστερή ο Κυπτίου, ενώ ο Τσάγγαρης αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Ντάνισιτς, που αναγκαστικά για άλλο ένα ματς ελλείψει κλασικού φορ αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Της έλειψε ο Νάστος

Αυτό που φάνηκε στα πρώτα λεπτά ήταν ότι στη Νίκη έλειψε ο Νάστος από το κέντρο της ομάδας. Στην μεσαία γραμμή οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδος αντιμετώπισαν αρχικά πρόβλημα, με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις. Η είσοδος του Ναβαρέτε στην θέση του τραυματία Μαϊστρέλλη και η εσωτερική αλλαγή με τον Καλαμιώτη να επιστρέφει στην φυσική του θέση, έδωσε καλύτερη κυκλοφορία και επιθετική πνοή στην ομάδα. Η Νίκη είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενουμένων. Η Ηράκλεια παρατάχθηκε με σκοπό να διαφυλάξει το «μηδέν» και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δυο φορές μάλιστα στο πρώτο μέρος με τον Γαϊδαρτζή θα μπορούσε να είχε κάνει την «ζημιά» και να είχε προηγηθεί. Από την άλλη κυανόλευκοι ιδιαίτερα μετά το 25’ είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Ο Μαϊστρέλλης έλειψε στον «αέρα» και στα στημένα και παρότι η Νίκη ασκούσε ασφυκτική πίεση και έχασε ευκαιρίες με τους Ντάνισιτς και Τσάγγαρη δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ετσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Συγκλονιστική η επανάληψη

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Η Νίκη πίεζε για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Παπαδήμας έγραψε το 1-0 με κεφαλιά στο 53’, αλλά οι κυανόλευκοι οπισθοχώρησαν μετά το τέρμα και μέσα σε οκτώ λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2. Το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων με τον Σιδηρόπουλο ήρθε από ένα τραγικό λάθος και πριν καλά, καλά οι κυανόλευκοι συνέλθουν από το σοκ, ήρθε και το δεύτερο από τον Αλή Ογλού.

Ευτυχώς που μετά από τρία λεπτά ήρθε η ισοφάριση από τον Ντάνισιτς. Η μπάλα μεταφέρθηκε στο μισό του γηπέδου και η Νίκη πίεζε ασφυκτικά. Κυπτίου, Πετράς, Τσάγγαρης, Στουρνάρας και Ναβαρέτε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους αλλά ο Δαύκος αναδείχθηκε σε «ήρωα» σε τέσσερις φάσεις. Παράλληλα οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας προσπαθούσαν με καθυστερήσεις να κόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Η απόλυτα δίκαιη αποβολή του Ζιάμπαρη που σταμάτησε με λαβή πάλης τον Ντάνισιτς πριν μπει στην περιοχή και είδε την δεύτερη κίτρινη στο 76’ άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Η πίεση απέδωσε καρπούς τελικά στις καθυστερήσεις και ο Ντάνισιτς έγραψε το 3-2, κρατώντας ζωντανή τη Νίκη στον στόχο της μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου