ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Κ20: Εντυπωσιακή εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για την Δεληγιάννη

παγκόσμιο-κ20-εντυπωσιακή-εμφάνιση-και-460208

Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία της και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο, μια σεζόν, στην οποία έδειξε συνέπεια και αγωνιστική ωριμότητα.

Η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι με 2.04.66. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου από τον πρώτο γύρο του αγωνίσματος μέχρι τον τελικό έτρεξε με σχέδιο, συνέπεια, ωριμότητα και με εμπειρία μεγαλύτερη από αθλήτρια της ηλικίας της.

Η νεαρή όπως και στον ημιτελικό επέλεξε να μπει μπροστά και να δώσει το ρυθμό στην κούρσα. Άντεξε στην κορυφή της μέχρι τα 600 μ. εκεί όπου δέχθηκε επίθεση από τέσσερις αθλήτριες που ακολουθούσαν.

Η αθλήτρια δεν εγκατέλειψε το σχέδιο, αντίθετα κατάφερε στα τελευταία 80 μ. να κάνει αλλαγή και περίπου 20 μ. πριν τον τερματισμό να ανέβει στην τρίτη θέση πανηγυρίζοντας μετάλλιο σε ένα αγώνισμα, όπου η χώρα μας ποτέ ξανά δεν είχε καταφέρει ανάλογη επιτυχία.

Η αθλήτρια πριν λίγες εβδομάδες έχασε στο φώτο φίνις το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20, ωστόσο αυτή τη φορά έδειξε να εκμεταλλεύεται την εμπειρία που είχε αποκτήσει για να φτάσει στο βάθρο των νικητριών.

Η 19χρονη, η οποία σπουδάζει στο Στάνφορντ έχει δείξει πως διαθέτει τα αγωνιστικά και ψυχικά εφόδια να σημειώσει στο μέλλον ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου