ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι με φόντο την τετράδα του κυπέλλου

ντέρμπι-με-φόντο-την-τετράδα-του-κυπέλ-459798

Τα δυο εισιτήρια για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος «βγαίνουν» σήμερα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Στην άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 18.00 τον Ολυμπιακό Πειραιώς, θέλοντας να υπερασπιστεί το 1-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης, ενώ στις 21.00 στο Μαρούσι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι με τους κιτρινόμαυρους να έχουν σημαντική παρακαταθήκη στην υπόθεση «πρόκριση» το 0-2 του πρώτου αγώνα.
Αυστηρά μέτρα της αστυνομίας στην Τούμπα για το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών που θα διεξαχθεί εκεί λόγω της τιμωρίας του Δικεφάλου του Βορρά για τα επεισόδια στον Βόλο. 
 
Χωρίς Ριέρα ο Ολυμπιακός, με Αρίας ο ΠΑΟΚ
Υπό τις έντονες επιδοκιμασίες 5.000 οπαδών του και την επιτήρηση… ελικοπτέρου ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε στην Τούμπα χθες την τελευταία του προπόνηση πριν τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με τον Χάβο να δοκιμάζει τον Αθανασιάδη στη επίθεση και τον Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας. «Δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας, παρότι το παιχνίδι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αφού οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσουν το παρών εκτός Τούμπας για να ενισχύσουν την ομάδα τους.
Αυτό που πάντως έκλεψε χθες την παράσταση ήταν το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο περνούσε πάνω από το γήπεδο. Η παρουσία του όμως πάνω από το γήπεδο προκάλεσε χθες «θερμές» αντιδράσεις από τους οπαδούς, ακόμη και από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας…
Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός μέσος Αρίας συμπεριλήφθηκε ως 19ς παίκτης στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Από την άλλη ο Βασίλης Κουτσιανικούλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη στην προπόνηση της Δευτέρας και έμεινε εκτός αποστολής. Επίσης εκτός έμειναν οι Φιλομένο, Γεωργίου, Κουτζαβασίλης, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Γιακουμής και Ετό, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο Αρίας βρίσκεται στην αποστολή, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του στο ματς. Επίσης, στην αποστολή μπήκαν και οι νεαροί Σταφυλλίδης και Πετρίσεβιτς λόγω του κανονισμού της ΕΠΟ για τους αγώνες του κυπέλλου.
Οπως αναμενόταν ο Ριέρα έμεινε εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΠΑΠ το οποίο θα γίνει αύριο στην Τούμπα κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να γυμναστεί και σήμερα λόγω του προβλήματος που απεκόμισε από τον αγώνα στο Βόλο και έκανε και σήμερα θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ποτουρίδης ο οποίος έχει υποστεί θλάση. Αντίστοιχα, και ο Ντουντού δεν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε ανέτοιμος για ένα τόσο σημαντικό αλλά και σκληρό παιχνίδι.
 
Χωρίς Μπουμσόνγκ ο ΠΑΟ, «πάνοπλη» η ΑΕΚ
Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα απουσιάσει από την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, στη σημερινή ρεβάνς με την ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Ο Γάλλος αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γαστροκνήμιο, με συνέπεια να αποκλειστεί από την αποστολή, όπως επίσης ο Σεϊταρίδης και ο Λουίς Γκαρσία, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο Αλέξης Τζόρβας παρέμεινε κλινήρης λόγω ίωσης κι έτσι κλήθηκε από την ομάδα νέων ο Καπίνο, που είναι αναπληρωματικός τερματοφύλακας στο αυριανό ματς του ΟΑΚΑ (έτσι κι αλλιώς βασικός θα ήταν ο Καρνέζης, όπως σε όλα τα παιχνίδια κυπέλλου).
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του 2ου προημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, με τον Χιμένεθ να παίρνει 22 παίκτες στην αποστολή. Ο Μανωλάς που είχε απουσιάσει στο πρώτο ματς επιστρέφει στην αποστολή, όπως και οι Μπλάνκο και Καράμπελας που δεν είχαν ταξιδέψει στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο για τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Skoda, ενώ στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού τέθηκαν και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Μπάχα και Ματέος. Μετά την επικράτησή της με 2-0 στον πρώτο αγώνα (με τα δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου) όπου ήταν τυπικά φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ, η Ένωση φιλοδοξεί με τη βοήθεια του κόσμου της, να διασφαλίσει το προβάδισμα και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου