ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακούραστος και πρώτος

ακούραστος-και-πρώτος-429052

Με τα δυο γκολ που πέτυχε στη Λάρισα ο Μάριο Μπρέσκα ήταν το πρόσωπο του αγώνα, έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και παραμένει ο πρώτος σε συμμετοχές. Μπορεί το γεγονός ότι και στα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λάρισα, όπως παραδέχθηκε να είχε με το μέρος του και την τύχη, αλλά ο Μάριο Μπρέσκα, προσέθεσε πως όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

«Σίγουρα ήταν τυχερό το πρώτο μου γκολ, διότι ο Τσοντοφάλσκι έχασε την μπάλα», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Σλοβάκος επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου που συνέχισε, τονίζοντας: «Στο δεύτερο τέρμα δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα ο αντίπαλός μου και έτσι τον πέρασα. Είχα και τύχη, όμως όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και εγώ είμαι επιθετικός και η δουλειά μου είναι να σκοράρω», τόνισε ο Σλοβάκος που ανέτρεψε και τα δεδομένα …

Στην Λάρισα ο Μάριο Μπρέσκα που δείχνει φέτος ακούραστος έφθασε τις 105 συμμετοχές στην Α’ Εθνική καθώς στον Ολυμπιακό έχει συμμετοχή φέτος σε όλα τα ματς (22) και παρ ότι στα πρώτα 17 δεν είχε παίξει σε κανένα ολόκληρο το 90λεπτο, στα 5 τελευταία ξεκινάει βασικός στα 4 από αυτά παίζει 90 και στη Λάρισα σκοράρει δις για να γίνει ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων (με 5 γκολ). Επίσης σκόραρε πρώτη φορά χωρίς να έχει μπει ως αλλαγή! Τώρα είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των 6 γκολ που είχε με Πανιώνιο.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήρθε στην Ελλάδα το 2004 και στην πρώτη του χρονιά στον Πανιώνιο έπαιξε 30 ματς (6 γκολ), την περίοδο 2005-06 είχε 27 συμμετοχές (4 γκολ) ενώ την περίοδο 2006-07 έπαιξε 26 παιγνίδια με τους κυανέρυθρους (1 γκολ) και με τις 22 φετινές συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα ο Μπρέσκα έγινε 105αρης στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έχει παίξει κι άλλα 27 ματς στην Κύπρο (Παραλίμνι και ΑΠΟΕΛ) πέρα από τη χώρα του (Τοπολτσάνι, Νίτρα, Πουχόφ, Ζίλινα) αλλά και τη Γερμανία όπου φόρεσε τη φανέλα της Νυρεμβέργης.

Ο Μάριο Μπρέσκα λίγο μετά τα 32 του δείχνει να ξέρει καλά το γκολ, ενώ με τον Ολυμπιακό άλλαξε στη Λάρισα την παράδοση στο να είναι απλά η χρυσή αλλαγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία πρώτα γκολ που πέτυχε φέτος τα πέτυχε όταν πέρασε ως αλλαγή … Ο Μπρέσκα πέτυχε το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ στην πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στη Ν. Σμύρνη όπου στην αρχή τιμήθηκε από τους Πανιώνιους, έμεινε στον πάγκο, μπήκε στο ματς στο 46 και σκόραρε στο 58’ (Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1) .

Στις 26/9/10 στο ματς Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ 3-1 μπήκε στο παιχνίδι στο 46΄και σκόραρε στο 83’ ενώ στις 17/10/10 στο Περιστέρι (Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2 )και πάλι μπήκε στο 46 και σκόραρε στο 57’.

Παλαιοτέρα πάντως ο Μπρέσκα σκόραρε και όταν ξεκινούσε βασικός αφού την πρώτη χρονιά στον Πανιώνιο είχε σκοράρει από 2 φορές στα ματς με ΠΑΟΚ 2-0 και στην Κρήτη με Εργοτέλη 0-3,ενώ ένα γκολ είχε πετύχει και κατά των Ηρακλή και Αρη.

Την περίοδο 05-06 τα δυο από τα 4 γκολ τα είχε πετύχει πάλι ως χρυσή αλλαγή.

Στις 20/11/05 στο Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-1 σκόραρε όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο 46’ στη θέση του Σέπαρντ, ενώ στις 25/2/06 στο ματς Καλλιθέα – Πανιώνιος 1-2 είχε μπει αλλαγή στο 52’ στη θέση του Σπυρόπουλου και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 81’, ενώ στο 75’ είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά ο σημερινός team manager του Ολυμπιακού Τάκης Γιαννόπουλος (στο 48′ Μιγιάτοβιτς το 1-0) .

Στον Πανιώνιο το τελευταίο του γκολ ήταν στις 24/9/06 στην Καλαμαριά (1-1) παίζοντας όλο το ματς, ενώ στη Κύπρο είχε σκοράρει 12/4/09 στο ματς ΑΛΚΗ Λάρνακας – ΕΝΠ Παραλίμνι 1-2 , όπου πέτυχε το 0-1 και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Πορτογάλο Ούγκο Φαρία Μιγκέλ, ενώ στις 7/2/10 σκόραρε στο ματς ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού 5-0 όταν μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 14λεπτο στη θέση του Σέρβου Νέναντ Μιλοσάβλιεβιτς που είχε πετύχει το πρώτο γκολ. Τώρα ο Μάριο Μπρέσκα που είχε και ασίστ σκόραρε μετά από ένα ολόκληρο γύρο, αλλά στη Λάρισα θα τον θυμούνται αφού με τα δυο του γκολ συνέβαλε στην καταδικαστική ήττα της ΑΕΛ .

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου