ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για την πρόκριση στην Κέρκυρα ο Θησέας

για-την-πρόκριση-στην-κέρκυρα-ο-θησέας-449206

Μετά τη Δήμητρα χθες, και ο Θησέας σήμερα στις 17.00 δίνει το παρθενικό του παιχνίδι στο Κύπελλο Ελλάδος, αντιμετωπίζοντας τον ΟΦ Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας στο ομώνυμο Δημοτικό γήπεδο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι Αγριώτες ξεκίνησαν χθες ένα δύσκολο ταξίδι, για να φτάσουν στο νησί του Ιονίου (κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Corfu Sea Garden)) κι αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο, προκειμένου να γυρίσουν σήμερα με την πρόκριση.

Για τη νοκ-άουτ αναμέτρηση με τον ΟΦΑΜ ο προπονητής Κώστας Σταματίου έχει αρκετά προβλήματα, αφού οι Λίτσος, Νούλας και Φουρκιώτης είναι τραυματίες και παρόλο που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Ακόμη, δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία των Μάρκου, Μαλίκι και Παπουτσή, ενώ οι τραυματίες Σιώμος και Μασούρας έμειναν στον Βόλο, όπως και οι Μπόρας (κάνει ατομικό πρόγραμμα), Γκάγκας (για προσωπική του υπόθεση).

Την 19μελη αποστολή, στην οποία βρίσκονται τρεις τερματοφύλακες, αποτελούν οι: Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Δημουλάς, Σπαθής, Κουκουτής, Χατζησταμάτης, Αλεξίου, Τσιανάκας, Καραμανλής, Κατσιγιάννης, Καρατσόλης (πιθανή ενδεκάδα), Κοτζαθανάσης, Αλμπανίδης, Κουτσούκης, Νούλας, Λίτσος, Φουρκιώτης, Καρακασίδης, Κοντοστάθης.

Τον αγώνα θα διευθύνει η Ειρήνη Πίγγιου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας, έχοντας ως βοηθούς τους Άγγελο-Πολύτιμο Σίσκα (ΕΠΣ Ηπείρου) και Ζώη Νάστο (ΕΠΣ Πρέβεζας/ΛΚευκάδας)

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντίνου (ΕΠΣ Άρτας).

Σταματίου: «Να φέρουμε την πρόκριση»

Αισιόδοξος για την πρόκριση παρουσιάστηκε σε δήλωση που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τεχνικός του Θησέα, Κώστας Σταματίου, ο οποίος επισήμανε: «Πρόθεσή μας είναι να φέρουμε την πρόκριση και για ψυχολογικούς λόγους και καθώς θα κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι. Η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό δρόμο. Το μόνο που μας ανησυχεί, είναι ότι παίζουμε σ’ ένα πλαστικό γήπεδο και δε γνωρίζουμε τις συνθήκες. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Εξάλλου ο αντίπαλός μας δεν είναι από τις πρωτοκλασάτες ομάδες. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γήπεδό τους».

Σπαθής: «Στοχεύουμε στην πρόκριση»

Από τη μεριά του ο νεοαποκτηθείς αλλά «μπαρουτοκαπνισμένος» σε τέτοια ματς Χρήστος Σπαθής ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι ένα παιχνίδι, για το οποίο θα διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για την ομάδα, την οποία θα αντιμετωπίσουμε. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των προσδοκιών και ν’ αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού.

Στοχεύουμε αποκλειστικά στην πρόκριση. Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό ρυθμό, βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και θεωρώ πως στο τέλος θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε. Για μας αποτελεί πρόκληση να συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Δε θα πάμε στην Κέρκυρα, έχοντας διεκπεραιωτικό ρόλο, αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν και στόχος των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης είναι να περάσουμε. Από κει και πέρα κάθε παιχνίδι ξεχωριστό».

Για το γεγονός ότι θα παίξουν σ’ ένα πλαστικό τερέν: «Σίγουρα το πλαστικό γήπεδο είναι ένας παράγοντας υπέρ των γηπεδούχων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποτελεί μειονέκτημα για μας. Εχουμε προετοιμαστεί και γι’ αυτό και θα πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Επειδή κάναμε κάποιες προπονήσεις σε πλαστικό, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε πιο εύκολα».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του τον χρειάζεται περισσότερο στη θέση του κεντρικού αμυντικού: «Είναι θέμα πώς σκέφτεται ο προπονητής και είναι στη δική του ευχέρεια να με χρησιμοποιήσει, όπου θέλει. Παίζω με την ίδια ευκολία και ως αριστερό μπακ και ως κεντρικός αμυντικός».

Για την επιλογή του να συνεχίσει μετά τον Διαγόρα στον Θησέα: «Για μένα αποτελούσε προτεραιότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Ηταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Από κει και πέρα με προσέγγισε οι άνθρωποι του Θησέα και έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι πολλά πρόσωπα στη διοίκηση μού είναι γνώριμα. Είναι μία ομάδα που έχει παγιώσει την παρουσία της στη Γ’ Εθνική τα τελευταία τρία χρόνια, είναι οργανωμένη, με πολύ καλή διοίκηση. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσω την καριέρα μου στον Θησέα, που είναι μία πολύ καλή ομάδα στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου