ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Οι Ελληνες να αφήσουν το ‘μυστρί και το σοβά’ με την Ακτή Ελεφαντοστού»

οι-ελληνες-να-αφήσουν-το-μυστρί-και-449202

Το τελευταίο παιχνίδι της ελληνικής εθνικής ομάδας για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, στις 23.00 ώρα Ελλάδας, απασχολεί το ρεπορτάζ του γερμανικού Tύπου τονίζοντας πως οι Έλληνες διεθνείς πρέπει να ξεπεράσουν την α«αλλεργία τους στο γκολ».

Κοινή συνισταμένη των αρθρογράφων είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να τολμήσει περισσότερο και να προσπαθήσει να σκοράρει επιτέλους το πρώτο της τέρμα, ελπίζοντας ταυτόχρονα να μην επικρατήσει η ισόβαθμη -με ένα βαθμό- Ιαπωνία στην αναμέτρηση εναντίον της πρώτης -με έξι βαθμούς- Κολομβίας.

«Οι Έλληνες ελπίζουν σε ένα θαύμα απ’ το παρελθόν» γράφει το αθλητικό περιοδικό Kicker στην ηλεκτρονική του έκδοση και επισημαίνει: «Μόνο με μία νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης θυμίζει περασμένα ηρωικά κατορθώματα και επικαλείται το παρελθόν όπως κάνουν και τα (σ.σ. ελληνικά) μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα παίξει επίθεση χωρίς όρους».

Το γερμανικό περιοδικό θυμίζει ότι η Ελλάδα είχε βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2012, όπου, αν και είχε κατακτήσει μόλις έναν βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, η νίκη της με 1-0 επί της Ρωσίας της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης. To Kicker υπογραμμίζει πάντως ότι για να πετύχουν το θαύμα οι Έλληνες θα πρέπει να ξεπεράσουν την «αλλεργία τους στο γκολ».

Πρέπει να ξεπεράσουν την «αλλεργία τους στο γκολ»

Η Badische Zeitung σημειώνει ότι το ζητούμενο στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στη φάση των ομίλων είναι «μία αλλαγή ρόλου για τους δεξιοτέχνες της οχύρωσης» και σχολιάζει: «Καλή είδηση για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους: Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων την Τρίτη οι δεξιοτέχνες της οχύρωσης από την Ελλάδα πρέπει να αφήσουν προσωρινά στην άκρη το ’μυστρί και το σοβά’. Μόνο με νίκη στη Φορταλέζα εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αλλά για να το καταφέρουν αυτό οι άσφαιροι Έλληνες πρέπει να τολμήσουν να βγουν μπροστά».

Οι σχολιαστές εστιάζουν επίσης στον αντίπαλο της ελληνικής ομάδας και ειδικά στην πρόσφατη απώλεια που βίωσαν δύο ποδοσφαιριστές της Ακτής Ελεφαντοστού, οι αδελφοί Τουρέ, οι οποίοι θρηνούν για τον θάνατο του 28χρονου αδελφού τους, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. «Νίκη για το νεκρό αδελφό» θα επιχειρήσουν να πετύχουν οι δύο ιβοριανοί διεθνείς σημειώνει ο σχετικός τίτλος της εφημερίδας Bild και προσθέτει: «Μετά το θάνατο του αδελφού τους Ιμπραήμ, οι Γιάγια και Κόλο Τουρέ βρίσκονται ενώπιον του πιο δύσκολου ματς της καριέρας τους. Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα παίξουν μαζί κατά της Ελλάδας και θέλουν να περάσουν με νίκη στα προημιτελικά». H Bild αναφέρεται τέλος στο διπλασιασμό του πριμ πρόκρισης, με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Ουαταρά να προσφέρει 25.000 ευρώ σε κάθε παίκτη της ομάδας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου