ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια… μικρή παράταση

μια-μικρή-παράταση-429052

 

Παράταση πήραν τα πανηγύρια που ετοιμάζονταν για την οριστική είσοδο του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ, αφού η ομάδα μπορεί να κέρδισε άνετα την Ξάνθη 3-0… αλλά μαθηματικά χρειάζεται ένα ακόμη βαθμό σε δύο ματς για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η ερυθρόλευκη ομάδα με την προχθεσινή νίκη έφτασε τους 44 βαθμούς και διατηρήθηκε στην πεντάδα, κάτι που μπορούσε να είχε γίνει από την Κυριακή, αν ο Αστέρας ήταν εύστοχος στο πέναλτι και ο Άρης δεν έφευγε νικητής… και ελπίζοντας από την Τρίπολη.

Τώρα την άλλη Κυριακή ο Ολυμπιακός παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και το τελευταίο παιχνίδι του θα είναι με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 17 Απριλίου, θέλοντας ένα ίσως και κανένα βαθμό, με την Καβάλα να είναι εκτός διεκδίκησης, ενώ ο Άρης που μαθηματικά ως σήμερα ελπίζει μετά τον Ολυμπιακό Βόλου παίζει και στην Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός προχθές ήταν κατά πολύ καλύτερος από την ακριτική ομάδα και είχε ως δημιουργό τον Χαβιέ Ούμπιντες και εκτελεστές στους Σανκαρέ, Σολάκη και Τομάς!

Για την ομάδα της Ξάνθης καλύτερος παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας Γκσπούρνιγκ που είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ και ο Γιακούποβιτς ήταν παρών όταν χρειάσθηκε.

Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την υπεροχή του στο 34′ με κεφαλιά του Σανκαρέ μετά από φάουλ του Ουμπίντες και, αφού ξεπέρασε ανώδυνα δυο ευκαιρίες της Ξάνθης με τον Σταθάκη να σημαδεύει το δοκάρι και τον Μάνταλο να μην μπορεί να νικήσει τον Γιακουποβιτς, βρήκε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.

Στο 67′ ο Σολάκης κινήθηκε πολύ έξυπνα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης και από καταπληκτική μπαλιά του Ουμπίντες με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ακόστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, ενώ επτά λεπτά πριν το τέλος ο Τομάς με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα 3-0 και έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Πανθεσσαλικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ (84′ Ψυχογιός), Μητρόπουλος, Ρόκας, Ουμπίντες, Μπρέσκα (74′ Ακόστα), Μαρτίν (86′ Ροντρίγκεζ), Σολάκης

ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας, Σταθάκης, Τζάγκι (84′ Τσουμάνης), Μπόατενγκ (57′ Μάνταλος), Αντεφέμι, Καζάκης, Κιντάνα, Βασιλακάκης (72′ Σουάνης), Μαρσελίνιο.

Απουσίες

Δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για τη μεγάλη νίκη επί της SKODA Ξάνθης με σκορ 3-0 ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μάκης Κατσαβάκης, χαρακτηρίζοντάς την πολύτιμη και ως το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πέμπτης θέσης.

«Κάναμε εξαιρετική εμφάνιση, είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και ήταν μια πολύτιμη νίκη που ενδεχομένως να μας οδηγήσει στην πεντάδα. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι ότι φορτώθηκαν με κάρτες οι παίκτες μας (Σανκαρέ, Ζαραδούκας). Πρέπει να κάνουμε γενική επιστράτευση για το ματς με τον Άρη».

Ο Μάκης Κατσαβάκης υπολογίζει πως στο επόμενο ματς στο Χαριλάου με τον Άρη θα έχει 7 απουσίες, αφού θα λείψουν οι τραυματίες Βιθέντε Μόνχε και Λέαντρο Άλβαρεζ, που ίσως προλάβουν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Στο παιχνίδι με τον Άρη θα εκτίσει την ποινή του ο Πέτερ Ντολεζάι, αλλά και ο Ζόλταν Σέλεζι που είχε επίσης δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι στο Χαριλάου.

Την Κυριακή κάρτες συμπλήρωσαν και θα λείψουν από τα δυο επόμενα ματς ο Χαλιφά Παπά Σανκαρέ και ο Γιάννης Ζαραδούκας. Σε αυτούς προστίθεται και ο Κώστας Καπετάνος, ο οποίος με απόφαση της διοίκησης δεν γυμνάζεται με την υπόλοιπη ομάδα.

Νίκη της Κ-17

Με σκορ 2-1 νίκησε η Κ-17 Ολυμπιακός Βόλου την Κ-17 Πανσερραϊκός στο ΕΑΚ. Το σκορ άνοιξε για τους ερυθρόλευκους στο 15′ ο Ευαγγελός με απευθείας σουτ, μετά από υπέροχη πάσα του Κολιαμήτρα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 37′ με γκολ του Παναγιωτίδη με σουτ, ενώ το τελικό σκορ 2-1 διαμορφώθηκε με γκολ του Κολιαμήτρα, μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια. Η σύνθεση των Βολιωτών: Αβδελάς, Γιοβάννης, Δημητριάδης, Πρασσάς, Οικονόμου, Πέργαντος (46′ Τσιμπανογιάννης), Κολιαμήτρας (89′ Τσελεπής), Τσουκαλάς, Τσιάκος (85′ Πλαγεράς), Μαρμαρινός (80′ Ζάννης), Ευαγγελός (87′ Γάτσιος).

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου