ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Πολωνία με την Εθνική ο Ζωγράφος του ΟΕΑ ΝΑΒ

στην-πολωνία-με-την-εθνική-ο-ζωγράφος-τ-442958

Στην Κρούζιτσα της Πολωνίας βρίσκεται από χθες η εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 15 αθλητές που στελεχώνουν 7 πληρώματα μπήκαν στο αεροπλάνο το πρωί χθες Τετάρτη με σκοπό να συνεχίσουν την παράδοση, κατακτώντας μετάλλια, όπως έκανε και την περσινή χρονιά στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, όπου πανηγύρισε 5 μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα. Ανάμεσα στους αθλητές, και ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑΝΑΒ.

Αναλυτικά η σύνθεσή της Εθνικής μας:

Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): Στράτος Τριανταφύλλου, Ανδρέας Αθανασιάδης-Καούδης.

Σκιφ ελ βαρών (κ): Ελένη-Μαρίνα Λεβεντέλλη.

Δίκωπος άνευ (α): Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Λεωνίδας Τζουμέζης.

Διπλό σκιφ (α): Χρήστος Στεργιάκας, Ιάσωνας Εξάρχου.

Τετράκωπος άνευ (α): Δημήτρης Ζωγράφος, Παύλος Φαϊτας, Στέφανος Καπάκογλου, Θεόδωρος Λαπίκοφ.

Δίκωπος άνευ (κ): Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπίδου.

Διπλό σκιφ (κ): Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ευαγγελία Φράγκου.

Τους αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τζιάνι Ποστιλιόνε, Δημήτρης Πέτρου και Ρενάτο Γκαέτα, ο γιατρός της ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο έφορος εθνικών ομάδων ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος.

«Βόμβα» με αποκλεισμό

ενός χρόνου στην Κυρίδου

Η Αννέτα Κυρίδου ξεχώρισε με τη συμμετοχή της στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, που κατέλαβε τη 10η θέση στο μονό σκιφ για την Ελλάδα, αλλά δεν θα αγωνιστεί ξανά σε επίσημο αγώνα για τον επόμενο χρόνο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο U23, τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία της κωπηλασίας, με αποκλεισμό ενός έτους, καθώς έκανε ψευδή δήλωση σε τεστ για τον κορονοϊό. Το γεγονός έκανε γνωστό η ίδια η Κυρίδου με μία ανάρτηση στο Facebook, που παραδέχεται το παράπτωμά της, αλλά ταυτόχρονα εξηγεί τους λόγους που συνέβη αυτό, αφήνοντας αιχμές και για την απόφαση εναντίον της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου