ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «αντίο» του Γιώργου Καραγκούνη

το-αντίο-του-γιώργου-καραγκούνη-440485

Ιδιαίτερη στιγμή της λήξης του αγώνα και του αποκλεισμού της εθνικής από το Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν το «αντίο» ουσιαστικά του Γιώργου Καραγκούνη.

Ο αρχηγός της εθνικής στην 139η και τελευταία συμμετοχή του και σε ηλικία 37 ετών έτρεξε περισσότερο από όλους τους Ελληνες παίκτες. Κάλυψε 13,62 χλμ, ενώ δεύτερος ήταν ο Χολέμπας με 12,89 χλμ.

Μία διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EURO 2004. Παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε η Εθνική αυτή τη δεκαετία.

«Σήμερα ήταν το τελευταίο μου ματς» είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι δεχθήκαμε γκολ και χάσαμε την ισορροπία. Κυριαρχήσαμε μετά, πιέσαμε, θα μπορούσδαμε να βάλουμε γκολ στην παράταση. Εκεί θα μπορούσαμε να το έχουμε καθαρίσει. Δυστυχώς δεν ήμασταν τυχεροί. Και τώρα είμαστε λυπημένοι, αλλά και υπερήφανοι. Κρίμα. Θέλαμε να δώσουμε στους Ελληνες χαρά. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο το έχει. Δεν αλλάζει τώρα τίποτα. Πολλοί παίκτες πήραν εμπειρίες».

Ο 37χρονος σήμερα Γιώργος Καραγκούνης έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στις 20 Αυγούστου 1999, στο φιλικό ματς με το Ελ Σαλβαδόρ (3-0) και έκτοτε φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο περισσότερες φορές από κάθε άλλο στην ισοτρία της Εθνικής (139), ενώ σημείωσε και 10 γκολ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου