ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημασία έχει η Ευρώπη

σημασία-έχει-η-ευρώπη-426462

Σε ένα αγώνα πολλές φορές λέμε αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, όμως και σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα το αποτέλεσμα μετράει… που θα παίξει τον ερχόμενο Ιούλιο στην Ευρώπη γιατί το αξίζει, και αυτό το κέρδισε στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς…

Το χθεσινό ματς στην Τούμπα περνάει στην ιστορία έστω με κάποια αρνητικά σημάδια… αλλά

η Ευρώπη τα σβήνει όλα.

Χθες οριστικά πήρε το ευρωπαϊκή εισιτήριο και δεν περιμένει ούτε την αστεία ένσταση της ΑΕΚ… ενώ από την άλλη πλευρά ο «Δικέφαλος του Βορρά» που χθες κέρδισε 3η φορά φέτος τον Ολυμπιακό με τα γκολ των Σαλπιγγίδη (1’, 51′), Βιεϊρίνια (12’), Αρίας (39’) και Μουσλίμοβιτς (67′), ενώ μείωσε με πέναλτι (83΄) ο Μαρτίν, αλλά όπως το «φοβόταν» δεν ήταν αρκετό για να τον στείλει στα… αστέρια, γιατί η νίκη την ίδια ώρα του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έδωσε στους «πράσινους» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ο «δικέφαλος» κατέλαβε πλέον τη δεύτερη θέση που τον οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κατάταξη που δεν θα αλλάξει ανεξαρτήτως της τύχης της ένστασης της ΑΕΚ για το κύρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στατιστικά χθες ο Ολυμπιακός δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο, πρώτη φορά δέχθηκε 3 γκολ σε ένα 40λεπτο, για πρώτη φορά η ομάδα δέχθηκε 5 γκολ, ενώ παρέμεινε χωρίς να έχει ποτέ νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Στον αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιξε με το 4-4-1-1 με τον Μάκη Κατσαβάκη και με δεδομένες τις απουσίες των Ούμπιντες, Σανκαρέ και Μητρόπουλου, είχε τον Γιακούποβιτς στο τέρμα, έκανε την έκπληξη που δεν του βγήκε με Μπρέσκα δεξί μπακ!, Ζαραδούκα αριστερά Ντολεζάι και την άλλη έκπληξη Γκότοβο (αντί του Τομάς) στο κέντρο της άμυνα. Άλβαρεζ και Ρόκας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας στα άκρα τους Νέμεθ και Μόνχε, με τον Σολάκη πίσω από τον Μαρτίν.

Πριν το ημίχρονο άλλαξε τον Νήμεθ που δεν πήγε, βάζοντας δεξιά τον Σέλεσι και τον Μπρέσκα στη θέση του, ενώ πιο μετά πηρέ και τον Σέλεζι στα αριστερά για να παίξει δεξιά στο ντεμπούτο του οι νεαρός Αλέξανδρος Ζέρης.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά, αφού άρχισε με γκολ για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο από τον Σαλπιγγίδη. Το 2-0 ήρθε στο 12′ από τον Βιεϊρίνια με την πειραματική άμυνα του ΠΑΟΚ να κρατά μια χαρά, ενώ η αντίστοιχα πειραματική του Ολυμπιακού Βόλου έμπαζε.

Στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύθηκε ούτε τις ατυχίες του ΠΑΟΚ με τους τραυματισμούς των Μπαλάφα (19′) και Χαλκιά (30′) που έφεραν τις αναγκαστικές αλλαγές με τους Σαβίνι και Κρέσιτς, αντίστοιχα, να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο το ίδιο κλίμα διατηρήθηκε και εντάθηκε με το 3-0 του Αρίας στο 39′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση, με τον Κατσαβάκη να προσπαθεί να διορθώσει με αλλαγές τις αμυντικές «ανορθογραφίες». Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πιο επιθετικές τάσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη στο 51′ την ώρα που οι Βολιώτες είχαν δύο σουτ των Μαρτίν (59′) και Μπρέσκα (65′).

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στο 66′, όταν ήρθε η στιγμή του Μουσλίμοβιτς με τον Ολυμπιακό Βόλου να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 83′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρτίν, σε μια φάση που ο Σαβίνι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για την ανατροπή στον Σολάκη. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 87′ με την ηθελημένη αποβολή του Σολάκη με 2η κίτρινη κάρτα

Πάντως επί της ουσίας ήδη ξεχάστηκε το τελευταίο ματς των πλέι οφ… ενώ όλοι θα σκέφτονται τον Ιούλιο και την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Βόλου…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου