ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε κατάσταση αναμονής

σε-κατάσταση-αναμονής-426462

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται στον Ολυμπιακό με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται ημέρες των πρώτων ανακοινώσεων ως αποτέλεσμα των επαφών και του προγραμματισμού για τη νέα περίοδο, που άλλωστε ξεκινά στις 20 του μήνα με την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που την ίδια μέρα θα μάθει τον αντίπαλό της στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πρώτο θέμα άλλωστε στο σχεδιασμό είναι το θέμα προπονητή για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου και το ζητούμενο είναι οι επαφές να έχουν την καλύτερη κατάληξη. Άλλωστε οι συζητήσεις ξεκίνησαν με τον προπονητή που τελείωσε τη χρονιά και χθες υπήρξε η επαφή με τον Μάκη Κατσαβάκη, που μπορεί να θεωρείται πως δεν θα συνεχίσει και την ευρωπαϊκή περίοδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και έτσι και αυτός είναι σε κατάσταση αναμονής.

Κατάσταση αναμονής υπάρχει και για άλλους προπονητές που έχουν προταθεί στη βολιώτικη ομάδα.

Το σίγουρο είναι πως με την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο άρχισαν να δρομολογούνται πολλά θέματα, αφού χθες εκτός από τη συνάντηση με τον Κατσαβάκη είχε και επαφές με τα προεδρεία των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού, με τους οποίους συζήτησε και το θέμα των νέων εισιτηρίων, ενώ το βράδυ παρέθεσε δείπνο σε επιφανείς επιχειρηματίες της περιοχής.

Πολλά θέματα θα αρχίσουν να “τρέχουν” και με την επιστροφή του τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Τάκη Γιαννόπουλου από την Λατινική Αμερική ίσως και με συμφωνίες με κάποιους παίκτες.

Μετά το όνομα του 26χρονου Αργεντινού χαφ της Ολίμπο Μάρτιν Ρόγιε στο στόχαστρο μπήκε και ένας γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα ο Κάμπορα.

Ο Μάρτιν Ρόγιε την περασμένη σεζόν με την Ολίμπο πέτυχε 12 γκολ σε 38 παιχνίδια, αν και φέτος δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα, καθώς μετράει μόλις 3 γκολ σε σύνολο 30 αγώνων. «Έφτιαξε» το όνομά του αγωνιζόμενος για έξι χρόνια (2003-2009) με την Ινφαντίλε, έχοντας συνολικά 132 συμμετοχές και 13 γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2009 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μεταπηδώντας στην Ολίμπο, με την οποία έχει γεμάτες σεζόν τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο 31χρονος Αργεντινός επιθετικός Χαβιέρ Κάμπορα που πέρασε από τον Άρη (από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το Ιούνιο του 2010) μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ουρακάν και βλέπει θετικά το να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο Κάμπορα διανύει εξαιρετική σεζόν αγωνιζόμενος με δύο διαφορετικές ομάδες. Το πρώτο εξάμηνο έπαιξε στη Χιλή με την Κόλο – Κόλο (13 συμμ. – 4 γκολ) και το δεύτερο εξάμηνο με την Ουρακάν (16 συμμ.- 8 γκολ).

Το όνομα ενός παλιού γνώριμου επίσης επανήλθε στον Ολυμπιακό καθώς φαίνεται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον αμυντικό Κώστα Γιαννούλη που έχει αγωνισθεί σε Βατανιακό, Πανιώνιο, Φωστήρα, Πιερικό Ηρακλή και τώρα ανήκει στην Κολωνία.

Επίσης στον Ολυμπιακό συζητάνε και για την απόκτηση του διεθνή με τη Γκάμπια Μουσταφά Ζαρζού από το βελγικό πρωτάθλημα και τη Μονς.

Ο Μουσταφά Ζαρζού που μας απασχόλησε και τον Δεκέμβρη ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιρς το 2006 και στα δύο χρόνια που έπαιξε στη συγκεκριμένη ομάδα πέτυχε 23 γκολ. Το 2008 μεταπήδησε στη Μονς που είναι αναντικατάστατος.

Την πρώτη χρονιά πέτυχε 8 γκολ σε 28 παιχνίδια, τη δεύτερη 8 γκολ σε 29 παιχνίδια, ενώ στη φετινή που η Μονς είναι στη β’ κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος έχει σημειώσει 19 γκολ σε 28 παιχνίδια και είναι πρώτος σκόρερ στην κατηγορία.

Στο θέμα τεχνική ηγεσία εδώ και καιρό έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα προπονητών με τον Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς που είχε πρώτα ακουστεί να κλείνει στο Κατάρ, ενώ ο Ολλανδός Ντένις Φαν Βάικ είναι κι αυτός ένας εκ των υποψηφίων για τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και έγινε μια διερευνητική επαφή μαζί του, αν και δεν είναι στις πρώτες λύσεις. Όμως η λύση μπορεί να είναι από τις Κάτω Χώρες, αν και αρχικά το ενδιαφέρον έπεφτε στην Ισπανία, όπου όμως υπάρχουν και πιο υψηλά κασέ. Τα ονόματα των Ισπανών που έπαιξαν τις προηγούμενες μέρες ήταν αυτά των Μπενίτο Φλόρο Σανθ, του Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, γνωστού ως Μίτσελ, του 44χρονου Χουάν Κάρλος Μαντία, αλλά και των Χουάν Μανουέλ Λίγιο, Χοσέ Λουίς Όλτρα και Χοσέ Σεγκούρα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου