ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάθε χρόνο και καλύτερα

κάθε-χρόνο-και-καλύτερα-435604

Το φετινό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Θ. είχε τη δική του αγωνία αφού στη μεγάλη κατηγορία κρίθηκε λίγο πριν το τέλος και της Β’ ακριβώς στο φινάλε με θρίλερ και εκπλήξεις. Το κάθε χρόνο και καλύτερο ισχύει στο τοπικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον αγωνιστικά, αφού τα προβλήματα των ομάδων εντοπίζονται στο οικονομικό.

Του χρόνου μάλιστα τα πρωταθλήματα θα είναι ακόμη καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά, αφού είχε προβλεφθεί μείωση των ομάδων στις δυο κατηγορίες και η τρίτη θα είναι πιο πλήρης, με το ζητούμενο πλέον να είναι όσες ομάδες μετέχουν να αγωνίζονται ως το τέλος. Τα τελευταία χρόνια τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ. αναζητούν τη σταθερότητα και αυτό ήρθε μετά από πολλές αλλαγές, καθώς μέχρι την περίοδο 2005-2006 είχαμε μπαράζ, είχαμε 2 κατηγορίες που απο το 2006-2007 ευτυχώς ξαναέγιναν τρεις… ενώ παλαιότερα ο πρωταθλητής Ε.Π.Σ.Θ… έδινε και μπαράζ για άνοδο στη Δ’, ενώ για τον τοπικό τίτλο υπήρχαν χρονιές που είχαμε σασπένς, αγωνία, ισοβαθμίες και πλέι οφ.

Στα τοπικά πρωταθλήματα είχαμε την τελευταία δεκαετία δυο χρονιές έναν προπονητή που κέρδισε δύο ανόδους δυο συνεχόμενες χρονιές με δύο διαφορετικές ομάδες, μια με μπαράζ μια χωρίς, πριν 6 χρόνια έγινε μπαράζ σε ισοβαθμία, πριν 7 υπήρξε άνοδος για δύο, ενώ δύο χρονιές πριν οι πρωταθλητές μας δεν πήγαν πιο πάνω… και ξανάπαιζαν τοπικό.

Παλαιότερα, όταν η Δ’ ήταν Εθνικό Ερασιτεχνικό (έως την περίοδο ’82 – ’83)… οι πρωταθλητές ανέβαιναν απευθείας στη Β’ Εθνική (την περίοδο ’80-’81 ο Τοξότης Βόλου ήταν πρωταθλητής του 3ου Ομίλου).

Ενώ φέτος είχαμε πρωταθλητές τον Αλμυρό στην Α΄ τον Ηρακλή στη Β΄ και την Ιωλκό  στη Γ΄ τα πρωταθλήματα και οι πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια στην Ε.Π.Σ.Θ. ήταν.
 
 
2009-2010: Ανετος Ρήγας
Ανετος πρωταθλητής ήταν ο Ρήγας Φεραίος, που αν και είχε αρκετό συναγωνισμό με τον Θησέα από ένα σημείο και μετά τον άφησε πίσω 11 βαθμούς. Με προπονητή τον Νίκο Χατζηκυριακίδη ο Ρήγας είχε 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Επίσης άνετος πρωταθλητής Β΄ ο Εθνικός και στη Γ΄ την πρωτιά πήρε ο Διαγόρας. 
 
                          2008-2009: Με την πρώτη Α.Ε. Διμηνίου
 
Την πρώτη χρονιά με συγχώνευση Ιάσωνα Διμηνίου και Κεραυνού Σαμπάναγα έγινε η ΑΕ Διμηνίου και πήρε και πρωτάθλημα έχοντας διάρκεια, αφού στον α΄ γύρο ο Πρωτεσίλαος 2ος για 2η χρονιά ήταν και 11 βαθμούς μπροστά …!!!
Πρώτο τίτλο πήρε και η πρωταθλήτρια Β΄ κατηγορίας Αγία Παρασκευή, ενώ στη Γ’ η πρωτιά ήταν για τη Σκόπελο.
 
                                      2007-2008: Ο καλύτερος Πύρασος 
 
Η καλύτερη χρονιά του Πυράσου στέφθηκε με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου για την ομάδα της Αγχιάλου, που με προπονητή τον Γ. Παναγιωτόπουλο κράτησε την πρωτιά έστω κι αν απειλήθηκε απο τον Πρωτεσίλαο που ήταν δυνατός μετά τη συνένωση με τον Αχιλλέα Αχιλλείου. Στη Β’ πρωταθλητής ήταν ο Σαρακηνός και στη Γ’ η Χλόη.   
 
 
 
 
 
                                                  2006-2007: Ξανά Θησέας
Για ένα χρόνο ξαναγύρισε στην Α’ Κατηγορία ο Θησέας και ξαναπήρε τον τίτλο. Αυτή τη φορά  με προπονητή τον Νίκο Χατζηκυριακίδη.Ο Θησέας ανέβηκε   στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής… αφήνοντας 2ο  τον Κένταυρο, 3ο τον Μαγνησιακό με τα 101 γκολ   και τους Σαρακηνό με τη χειρότερη άμυνα και επίθεση   αλλά και Πηλέα και Αγία Παρασκευή να “πληρώνουν” τιμωρίες και να υποβιβάζονται. Στη Β΄ κατηγορία πρωταθλήτρια ήταν η Ακρόπολη και στη Γ΄ Κατηγορία που επανασυστάθηκε τον τίτλο κέρδισαν οι Νέοι Αθλητές Νίκης.
 
                                                  2005-2006:      Αστέρας με τη δεύτερη
Με τη δεύτερη ο Αστέρας πήρε πρωτάθλημα και άνοδο. Το μπαράζ… από ένα έγιναν περισσότερα… και ο Αστέρας Ριζομύλου με δυο νίκες επί του Κενταύρου στέφθηκε πρωταθλητής κερδίζοντας και την άνοδο. Λόγω αναδιαρθρώσεων έπεσαν πολλές ομάδες απο Α’ και Β’ κατηγορία, από όπου ανέβηκαν Εθνικός και Άρης. Πάντως το πρωτάθλημα μένει στη ιστορία ως αυτό με τις περισσότερες διακοπές… σε αγώνες!!!, αλλά έμεινε στην ιστορία και ως η χρονιά που δεν κατέβηκε ο   ιστορικός Ηρακλής.
 
2004 – 2005: Τίτλος για Θησέα
Ο Θησέας πήρε τον τίτλο σε μπαράζ… και ο Βαγγέλης Βουρούκος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι προπονητής ανόδου.
Ο Θησέας ήταν 1ος στον Α’ Ομιλο (19 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες) και ο Αστέρας Ριζομύλου αήττητος ήταν 1ος στο Β’ Ομιλο.
Σε ένα μπαράζ στη Νεάπολη μετά το 0-0 του αγώνα και της παράτασης ο Θησέας αναδείχθηκε νικητής με 4-3 στα πέναλτι.
Έπεσαν από την Α’ ο Τοξότης και η Χλόη που είχε “εγκαταλείψει” και μετά από μπαράζ η ΑΠΟΒ (είχε κερδίσει ο Αετός).
 
2003-2004: Αήττητος ο Γ.Σ.Α.
Ο Γ.Σ. Αλμυρού σε ένα δύσκολο και με προβλήματα πρωτάθλημα (ακόμη και αποχή ομάδων) έκανε ρεκόρ. Με προπονητή τον Βαγγέλη Βουρούκο, πήρε τον τίτλο αήττητος, έχοντας την καλύτερη επίθεση (115) και την καλύτερη άμυνα (9) ενώ του “χρεώθηκαν” και -6 βαθμοί.
Δεύτερος ήταν ο Θησέας, τρίτος ο Αστέρας, ενώ καμία ομάδα δεν έπεσε, αφού ο ένας Ομιλος έγιναν δύο… την επόμενη χρονιά. Και αυτό ήταν ένα πρωτάθλημα “αμαρτιών”!!! που όμως στο τέλος με ένα τέλος καλό όλα καλά…. όλοι έμειναν ευχαριστημένοι!!!
 
2002-2003: Ανοδος Μαγνησιακού
Ισοβαθμία στην κορυφή με 31 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες για Μαγνησιακό και Γ.Σ. Αλμυρού σε μια Α’ Κατηγορία των 20 ομάδων…
Σε μπαράζ στο Βελεστίνο ο Μαγνησιακός κέρδισε 6-4 τον Γ.Σ.Α…. πήρε τον τίτλο, ανέβηκε στη Δ’ Εθνική… Έπεσαν Μυρμιδόνες, Σκόπελος και ο Ηρακλής… με μείον.
 
2001-2002: Ανετος ο Κένταυρος
Από την αρχή ξεχώρισε ο Κένταυρος, θέλοντας να κερδίσει ό,τι είχε χάσει την προηγούμενη χρονιά. Με 26 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ο Κένταυρος ήταν πρώτος με 80 βαθμούς, ενώ δεύτεροι ήταν ο Ρήγας Φεραίος και ο Θησέας με 69 και τέταρτος ο Γ.Σ. Αλμυρού με 67.
Για την ισοβαθμία Ρήγα-Θησέα έγιναν μπαράζ σε Βελεστίνο και Αγριά και τη δεύτερη θέση πήρε ο Ρήγας… που κέρδισε και άνοδο, αφού τη χρονιά εκείνη η Ε.Π.Σ.Θ. είχε δύο θέσεις για παραπάνω…
Για παρακάτω δεν είχε τίποτα, αφού κανείς δεν έπεσε και η Α’ από 16 έγινε με 20 ομάδες την άλλη χρονιά!!!
 
2000-2001: Εκπληξη ο Γ.Σ. Αλμυρού
Εκπληξη θεωρήθηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Γ.Σ.Α. που στα μπαράζ του τίτλου πήρε ισοπαλία από τον Ρήγα, κέρδισε τον Πύρασο και στον τελικό βρέθηκε απέναντι στον Κένταυρο που ήταν αήττητος όλη τη χρονιά… και τον κέρδισε στο ουδέτερο Στάδιο του Βελεστίνου 3-2 (40′ Κοντοβάς, 55′ Τριανταφύλλου, 82′ Ζουμπουρλής – 49′, 59′ πεν. Παπαστεργίου).
Στα μπαράζ για άνοδο στη Δ’ Εθνική ο Γ.Σ.Α. έπαιξε με Δάφνη Ερυθρών και τον Ηλυσιακό που ήταν η ομάδα που ανέβηκε…
Από την Α’ στη Β’ έπεσαν Χλόη, Ιάσων Διμηνίου, Ακρόπολη, ΑΠΟΒ, Ανω Λεχώνια και Πηλέας, ενώ ανέβηκαν Αετός και Σκόπελος.
Πιο παλιά
Ακόμη πιο παλιά είχαμε το 1999-2000 τίτλο χωρίς άνοδο για Κένταυρο… ενώ ίσως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα ήταν του 1990-1991, όταν ακριβώς στο φινάλε κρίθηκε ο τίτλος με πρωταθλητή τον Σαρακηνό. Ο Σαρακηνός τότε εξασφάλισε τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική σε ένα ματς με πολύ “παρασκήνιο” με τον Τοξότη, παρουσία 3.000 φιλάθλων και με διαιτητή τον Πειραιώτη Βαγγέλη Συμιακό!!!
Επίσης την περίοδο 1987-88 είχαμε μπαράζ για τον τίτλο μεταξύ Κενταύρου-ΓΣΑ στη Χάλκη με νικητή και πρωταθλητή τον Κένταυρο… που φέτος έπεσε στη Β΄ Κατηγορία 
Πάντως για τη νεα χρονιά υπάρχει ένα ερώτημα για το πόσες ομάδες ίσως να μην κατέβουν, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο συνενώσεων αφού φέτος το δυσάρεστο ήταν ότι υπήρξαν 9 ομάδες που δεν «κατέβηκαν» να παίξουν όλα τα παιγνίδια!
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου