ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπό τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ

υπό-τον-έλεγχο-της-ουεφα-433694

Υπό τον έλεγχο της UEFA θα περάσουν οι διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, μετά τη δίωρης διάρκειας συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, και τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Το «νούμερο δύο» της UEFA εξήρε το έργο της Πολιτείας και της ΕΠΟ, ενώ μίλησε μαζί τους για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

«Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι πολύ σημαντικό, που το παίρνουμε πολύ σοβαρά και εξετάζουμε προσεκτικά τις διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΠΟ. Θα ήθελα να συγχαρώ την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της για τη δουλειά που κάνουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Αυτό σχετίζεται με την αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου. Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση για τη στήριξή της στο έργο της ομοσπονδίας και όλα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Θα ελέγξουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματά μας τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο Τζάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε για την ατζέντα της συζήτησης: «Συζητήσαμε και για άλλα θέματα όπως η βία, που είναι πολύ σοβαρό θέμα και μία από τις προτεραιότητες τηςUEFA. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως η βία θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και την ΕΠΟ στον τομέα αυτό».

Ο Πάνος Μπιτσαξής από την πλευρά του είπε: «Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση για το σύστημα των αδειοδοτήσεων, τη βία στα γήπεδα και τις προοπτικές του ποδοσφαίρου. Οι άξονες συνεργασίας είναι σημαντικοί. Το UEFA licensing είναι ένα νεοεισακτέο σύστημα και είναι απαραίτητο για να σταματήσει την εξάρτηση των ομάδων από την πολιτική διαπλοκή. Η ελληνική πολιτεία στηρίζει το financial fair play. Ως νεοεισακτέο σύστημα αναδεικνύει τις παιδικές του ασθένειες. Η υπερβολική αγκύλωση στις προθεσμίες είναι ένα θέμα σημαντικό, όπως και η ισονομία. Η UEFA με πρόσκληση της ΕΠΟ δεσμεύτηκε να εξετάσει το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και θα εκφράσει τα συμπεράσματά της για το αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανονισμοί κατά τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα. Θα πει δηλαδή η UEFA αν υπήρχαν συνθήκες ισονομίας. Η UEFA θα εξετάσει τις διαδικασίες από τη σκοπιά της τήρησης των προϋποθέσεων και θα υπάρξει επιστολή της με αυτό το περιερχόμενο, αλλά και εγκύκλιος για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν».

Όσο για το θέμα της βίας στα γήπεδα τόνισε πως τέθηκε επίσης επί τάπητος στο ραντεβού και μίλησε ακόμη και για «… απομάκρυνση των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επισημάναμε την ανάγκη αυστηριοποίησης του κώδικα κι έγινε εκτεταμένη ανάλυση των κρουσμάτων βίας και πώς αντιμετωπίστηκαν από την ελληνική πολιτεία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου