ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος στα σενάρια

τέλος-στα-σενάρια-433525

Πρόωρο τέλος στα σενάρια διεκδίκησης ανόδου για τη Νίκη και σε όλα όσα φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες για κινήσεις της ΠΑΕ να δικαιωθεί για το παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης και να πάρει πίσω βαθμούς, που σε συνδυασμό με τις ποινές των ομάδων που προπορεύονται αφού εμπλέκονταν στο σκάνδαλο με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, θα την έφερναν σε προνομιούχες θέσεις, φαίνεται πως βάζει η χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
 
Συγκεκριμένα μετά τις απολογίες των ομάδων και την εξέταση των φακέλων τους, χθες από την Ε.Ι.Μ, ανακοινώθηκε ότι για τους Αναγέννηση Επανωμής, Καλλονή και Πόντιους Κατερίνης, που αγωνίζονταν στον Βόρειο Ομιλο της Football League 2 και προπορεύονταν στην βαθμολογία, υπάρχει απλή ανάκληση δελτίων και όχι κατηγορία για δόλια έκδοση τους και για πλαστά δικαιολογητικά. Έτσι οι ομάδες αναμένεται να τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο. Βέβαια χθες οι άνθρωποι της Νίκης θεωρούσαν ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν και με μηδενισμό για τους αγώνες που αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν… Έτσι τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν αν χρειαστεί να προσβάλλουν την επίσημη απόφαση.
Παράλληλα ο Φωκικός δικαιώθηκε εξ’ ολοκλήρου και δεν υπάρχει πλέον καμία κατηγορία εις βάρος του. Συγκεκριμένα από την Αναγέννηση Επανωμής ανακλήθηκαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών Χρήστου Σαραγιάννου και Ιωάννη Γκέσιου, από την Καλλονή του Δημήτριου Χρόνη και από την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης των Ηλία Ελευθεριάδη, Δημήτριου Παπαστεργίου, Αγγελου Κομβολίδη, Λάζαρου Μουρατίδης, Παύλου Παύλου και Βασίλειου Ορφανίδη. Τέλος η Επιτροπή αποφάσισε ότι καλώς εξεδόθησαν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Φωκικός.
Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πάρα πολλά όσον αφορά στη στάση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου στην όλη υπόθεση κι αν θα δεχτεί τις αποφάσεις ή θα αποφασίσει να προσφύγει στα δικαστήρια.
 
Αναμονή για τις εξελίξεις
Εν τω μεταξύ οι φίλαθλοι της Νίκης περιμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά στο μέλλον της ΠΑΕ. Η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Οι μέτοχοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, ενώ από την Ερασιτεχνική δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτα γύρω από την Γενική Συνέλευση αποκλειστικά για την ΠΑΕ, που θα κληθεί να αποφασίσει την στάση του το μητρικό σωματείο και ίσως πάρει αποφάσεις για κάποιες ενέργειες που θα πιέσουν τις καταστάσεις για εξελίξεις.
Στην Ερασιτεχνική έχουν να ασχοληθούν και με δικά τους θέματα που τρέχουν για τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, ωστόσο δεν τους αφήνει αδιάφορους και η τύχη της ΠΑΕ. Η Ερασιτεχνική έχει πλέον νέα διοίκηση και νέο πρόεδρο, τον Κώστα Λάζο, που όταν είχε μιλήσει στην ανοιχτή συγκέντρωση των φιλάθλων είχε εκφράσει ανοιχτά την άποψή του ότι η Ποδοσφαιρική Εταιρεία πρέπει να κάνει νέο ξεκίνημα. Βέβαια πλέον ως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τονίζει ότι η απόφαση για τη στάση του συλλόγου θα παρθεί σε συλλογικό επίπεδο και θα ακολουθηθεί ό,τι αποφασιστεί από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Προς αυτό τον σκοπό οι φίλαθλοι περιμένουν τον ορισμό της Γενικής Συνέλευσης. 
 
Τέσσερις ομάδες με πλαστά
Από τις χθεσινές απολογίες των ομάδων δόλιες κρίθηκαν μόνο οι εκδόσεις δελτίων τεσσάρων ομάδων και συγκεκριμένα της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Αίαντα Σαλαμίνας, του Ασπροπύργου και του Παναιγιαλείου σύμφωνα με την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών. Αυτές οι τέσσερις ομάδες απειλούνται με υποβιβασμό. Σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τις ΠΑΕ Βέροια και Παναχαϊκή.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου