ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίπαλοι μόνο στην άσφαλτο…

αντίπαλοι-μόνο-στην-άσφαλτο-420471

Η Βολιώτισσα Αλεξάνδρα Τσιτσιγιάννη μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη στιγμή που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Rally Αλμυρός

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Συγκινησιακά φορτισμένο και ιδιαίτερο ήταν το φετινό Rally Αλμυρός, που εκτός της μεγάλης οργανωτικής επιτυχίας και τη συμμετοχή 33 πληρωμάτων που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο, περιελάμβανε και μια ρομαντική πρόταση γάμου.

Η 29χρονη από χθες Τετάρτη Αλεξάνδρα Τσιτσιγιάννη, επί χρόνια συνοδηγός του πατέρα της Θανάση Τσιτσιγιάννη στα ράλι, είπε το «ναι» στον «αντίπαλο» της, Γρηγόρη Κορίνθιο πριν από την έναρξη του αγώνων, ένα «ναι» το οποίο και σηματοδοτεί την έναρξη της κοινής τους ζωής, καθώς όπως τονίζει η ίδια «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας ένωσε»…

Η Βολιώτισσα, που ξεχωρίζει λόγω της εξαιρετικής της πορείας, σε έναν κατά παράδοση ανδροκρατούμενο χώρο μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα πρώτα της βήματα και τους επόμενους της στόχους, αλλά και την ημέρα που δε θα ξεχάσει ποτέ…

Σε ηλικία 8 χρόνων ήρθε αρχικά σε επαφή με τον χώρο της ταχύτητας, ξεκινώντας από τις πίστες των καρτ, όντας πάντως ήδη μυημένη από τον πατέρα της, που εδώ και αρκετά χρόνια τρέχει σε αγώνες Rally: «Με τον πατέρα μου παρακολουθούσα από μικρή αγώνες και κάποια στιγμή πήγαμε σε αγώνες καρτ. Εκεί είδαμε ότι μου άρεσε και έπειτα από λίγο αγοράσαμε το πρώτο καρτ και άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες»…

Η στιγμή που έκανε τον γύρο του κόσμου από το φετινό Rally Αλμυρού

Η επιτυχία της στα καρτ έφερε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, ενώ από το 2011 κατέχει και το αγωνιστικό της αυτοκίνητο, με το οποίο συμμετέχει σε αγώνες, ως συνοδηγός του πατέρα της, σε μια κοινή πορεία που ήδη μετρά 6 χρόνια: «Από το 2011 συμμετέχω μαζί με τον πατέρα μου σε αγώνες. Παλιότερα είχε κάποιους συνοδηγούς, αλλά μόλις αποφάσισα ότι θα τον ακολουθήσω, μείναμε μαζί έως και σήμερα».

Τα χρόνια που αγωνίζεται μετρά πολλές συμμετοχές σε ράλι, έχοντας μάλιστα οδηγήσει σε ιδιαίτερα δύσκολες διαδρομές, όπως η Ανάβαση Πορταριάς και τα Δερβενοχώρια. Η ταχύτητα την κέρδισε, αν και δοκίμασε τις δυνάμεις της αρχικά σε ποδόσφαιρο και καράτε, ενώ η ίδια θεωρεί όμορφο το γεγονός ότι λίγες γυναίκες μπορούν να συναγωνίζονται άνδρες, σ’ έναν χώρο, που το γυναικείο φύλο σπανίζει: «Είναι ωραίο συναίσθημα να αγωνίζονται λίγες γυναίκες με πολλούς άνδρες. Θεωρώ ξεχωριστό το γεγονός ότι μπορώ να τα καταφέρνω το ίδιο καλά, κυρίως γιατί είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Δε πιστεύω ότι παίζει ρόλο το φύλο ενός ανθρώπου, όταν θέλει να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει».

Μετά από πολλές ατυχίες, φέτος η Αλεξάνδρα με τον πατέρα της Θανάση κατάφεραν να τερματίσουν, όντας 10οι στη γενική κατάταξη, αλλά κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία C5 και εκ νέου τη 2η θέση στην κατηγορία Α6, συμμετέχοντας στη διοργάνωση με CitroenSaxo. Η ίδια δηλώνει υπερήφανη, που παρά τα προβλήματα χρόνων, ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους: «Μετά από αρκετά προβλήματα με το αυτοκίνητο μπορέσαμε επιτέλους να τερματίσουμε στο Rally Αλμυρός, καταφέρνοντας να βρεθούμε και στο βάθρο, παίρνοντας και 2 κύπελλα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, τόνωσε την ψυχολογία μας και το θεωρώ δικαίωση. Ήταν μια ωραία ανταμοιβή».

Επόμενος σταθμός για την οικογένεια Τσιτσιγιάννη είναι τα Γιάννενα, στις 8-9 Ιουλίου, ως αγώνας στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Β. Ελλάδας. Η Αλεξάνδρα τονίζει ότι μαζί με τον πατέρα της θα προσπαθήσουν και στο συγκεκριμένο αγώνα για το καλύτερο. Άλλωστε, η μόνη στήριξη που υπάρχει είναι από τις χορηγίες που βοηθούν και στηρίζουν όσο μπορούν το πλήρωμα.

Η Αλεξάνδρα μιλά και για την πρόταση γάμου που δέχθηκε πριν την εκκίνηση του RallyΑλμυρός από τον αγαπημένο της Γρηγόρη Κορίνθιο, εμφανώς συγκινημένη. Περιγράφοντας τη στιγμή σχολιάζει: «Πριν από την εκκίνηση είδα ένα αυτοκίνητο να κλείνει το δρόμο και απόρησα. Με το που είδα το Γρηγόρη να βγαίνει από μέσα, κατάλαβα τι επρόκειτο να γίνει…».

Με τον Κορίνθιο άλλωστε, γνωρίστηκαν σε αγώνες και πλέον βρίσκονται αμφότεροι στον ΟΜΑΘ. Εκείνος τη συμβουλεύει και όπως αποκαλύπτει: «Είναι από τους λίγους που ακούω, μου δίνει αρκετές συμβουλές. Είναι στα σχέδια μας να τρέξουμε μαζί, ήταν να τρέξουμε και φέτος, απλώς εν τέλει αποφάσισα να είμαι συνοδηγός του πατέρα μου».

Ονειρο της είναι να δοκιμάσει και στο διάσημο Rally Acropolis, στο οποίο ήδη συμμετέχει ως κριτής, εδώ και 3 χρόνια: «Θέλω να τρέξω στο Acropolis, να δοκιμάσω το χώμα», σημειώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου