ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευκή ισοπαλία με καλή εμφάνιση

λευκή-ισοπαλία-με-καλή-εμφάνιση-419622

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ισόπαλη δίχως τέρματα αναδείχθηκε χθες η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Οδυσσέα Κορδελιού. Οι κυανόλευκοι είχαν δοκάρι στο 45’ με τον Πουλάκο και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν υποψία ευκαιρίας.

Το ενδέκατο φιλικό της έδωσε χθες η ομάδα της Νίκης αγωνιζόμενη εκτός έδρας με τον Οδυσσέα Κορδελιού. Οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ώστε να σκοράρουν, αλλά είχαν γενικά καλή παρουσία ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, όπου δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο σε καμία στιγμή του παιχνιδιού να απειλήσει.

Ο τεχνικός της Νίκης Αλέξης Αλεξίου παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-5-1, έχοντας τον Ψωμιάδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ο Στουρνάρας αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και αντίστοιχο ρόλο στα αριστερά είχε ο Κοντοχρήστος. Το αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μκρτσιαν και Γκότοβος με τον τελευταίο να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι από την ημέρα της μεταγραφής του. Στη μεσαία γραμμή οι Ριζογιάννης και Λαμπρόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ στα δεξιά κινούνταν ο Μπουσινάκης και ο Κυπτίου στα αριστερά. Μπροστά από αυτή τη τετράδα έπαιξε σε ρόλο οργανωτή για πρώτη φορά ο Στεργίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Πουλάκος.

Η Νίκη είχε καλή κυκλοφορία μπάλας παρά τις μικρές διαστάσεις του γηπέδου όπου διεξήχθη η αναμέτρηση και προσπάθησε να βρει δίχτυα στο 34ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Γκότοβου ο Μπουσινάκης προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είπε όχι σταματώντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Με την εκπνοή του πρώτου μέρους η Νίκη βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ με τον Πουλάκο να βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως έπεσε και έδιωξε με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κορδελιού.

Στην επανάληψη η Νίκη ήταν ανώτερη και έχασε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία στο 81ο λεπτό με τον Κυπτίου να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις και την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Για τη Νίκη στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι Βούρας, Πεχλιβανόπουλος, Λουκίνας, όπως και ο περιφερειακός επιθετικός Άλντι που στο ματς απέναντι στην Ελασσόνα είχε βρεθεί στον πάγκο των κυανόλευκων και πέρυσι ανήκε στο ρόστερ του Εθνικού Βόλου.

Στη Θεσσαλονίκη δεν βρέθηκε ο Παναγιώτης Πετράς ο οποίος έμεινε για προληπτικούς λόγους στο Βόλο εξαιτίας μιας ίωσης.

Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για την ομάδα της Νίκης είναι αυτό κόντρα στον νεοφώτιστο της Football League 2 Εθνικό Γαζώρου το οποίο και θα διεξαχθεί στο Παντελής Μαγουλάς στις 3 μ.μ. την ερχόμενη Κυριακή.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Ομέρ, Ιβανίδης, Αντωνιάδης, Μιλκούδης, Τσεβρεντζής, Λαζαρίδης, Ριζούλης, Σιαντρόπουλος, Προβατίδης, Γεροντίδης, Μπενίσκος. Αγωνίστηκαν και οι: Παπαγερίδης, Κανδήλας, Πομάκης, Σαρρός, Αχαλινόπουλος, Παπαργυρίου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ψωμιάδης, Στουρνάρας, Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μπουσινάκης, Κυπτίου, Στεργίδης, Πουλάκος. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Βούρας, Πεχλιβανόπουλος, Λουκίνας, και Άλντι.

Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Ως αρκετά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για τη Νίκη Βόλου μιας και οι κυανόλευκοι διατηρούν ακόμη ελπίδες για συμμετοχή στη Football League. H δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας κάνει πρεμιέρα αύριο ωστόσο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόλις πέντε παιχνίδια. Στη Νίκη υπάρχει πίστη και αισιοδοξία για άνοδο παρά τις αθωώσεις των ομάδων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια τη περασμένη Τρίτη. Αναμφίβολα η άνοδος στη Football League αναμένεται να δώσει τεράστια οικονομική ανάσα στην ομάδα της Νίκης που υπάρχει συγκροτημένη αισιοδοξία για χαρμόσυνα νέα από τα κέντρα αποφάσεων. Μέχρι σήμερα μία από τις ομάδες που δεν έχουν μετατραπεί από ΤΑΠ σε ΠΑΕ είναι και ο Φωκικός με την ομάδα της Άμφισσας όμως να έχει πάρει παράταση από την ΕΕΑ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Τέλος την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με την συμμετοχή των ομάδων της Football League 2. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι νοκ-αουτ και η σέντρα θα δοθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League 2.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου