ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελειώνει κι αρχίζει «ανώτερος»

τελειώνει-κι-αρχίζει-ανώτερος-4165

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τον τελευταίο του αγώνα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο δίνει την Κυριακή ο ΝΠΣ Βόλος, που θα αγωνιστεί στη Λευκάδα με τον Τηλυκράτη για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική, έχοντας ήδη πανηγυρίσει την άνοδο…

Μετά τα playoffs ανόδου, ο ΝΠΣ Βόλος θα αρχίσει και επίσημα να σχεδιάζει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία θα τον βρει στη νέα Football League.

Ηδη στον ΝΠΣ Βόλος έχουν έτοιμα τα πλάνα για τη νέα χρονιά στην οποία θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρώτη κίνηση έγινε με την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ανόδου Χουάν Φεράντο, ενώ άμεσα θα ακολουθήσουν ανανεώσεις συνεργασίας με αρκετούς παίκτες.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Άκης Πέτρου, μιλώντας στη «Μetrosport» για την άνοδο του ΝΠΣ Βόλος και τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά, έβαλε και πάλι ψηλά τον πήχη. «Από το καλοκαίρι ο στόχος μας ήταν η άνοδος. Το πετύχαμε μετά από δέκα μήνες δουλειάς. Ενσωματώσαμε στην ομάδα νέους παίκτες με όρεξη, ταλέντο συν έναν βασικό κορμό με εμπειρία. Η πρόσληψη του Χουάν Φεράντο ήταν ένα ρίσκο που έπιασε. Επαιξε ρόλο ο χαρακτήρας των παικτών, όπως επίσης και η σοβαρή διοίκηση. Οι παίκτες είχαν το μυαλό τους αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε εδώ και καιρό να δουλεύουμε το πλάνο μας για την επόμενη χρονιά. Ο βασικός κορμός θα μείνει, όπως και ο προπονητής. Θα κάνουμε κάποιες προσθήκες ουσίας και όχι εντυπώσεων, με στόχο τη νέα χρονιά μια δεύτερη διαδοχική άνοδο», τόνισε ο Άκης Πέτρου που έχει έτοιμη μια λίστα από παίκτες για την ενίσχυση της ομάδας. Βέβαια είναι νωρίς για ανακοινώσεις, αφού πλέον στην ομάδα θα υπάρχουν επαγγελματικά συμβόλαια και οι παίκτες που θα έρθουν έχουν ήδη συμβόλαια με άλλες ομάδες που λήγουν στις 30/6.

Όσον αφορά τον κυριακάτικο τελευταίο αγώνα που είναι αδιάφορος βαθμολογικά, ο Χουάν Φεράντο δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πολύ στα playoffs, αλλά προς το τέλος του πρωταθλήματος πήραν συμμετοχές και νίκες δείχνοντας ότι αποτελούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις…

Ο Ισπανός τεχνικός πάντως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντώνη Ντεντάκη που έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ Βασίλη Μάντζη που δεν προπονείται έχοντας τραυματισμό στον τετρακέφαλο, του Ραφαήλ Μελισσόπουλου λόγω τενοντίτιδας και του Κώστα Δεμηρτζόγλου που μετά τον τραυματισμό του μπήκε σε ρυθμού προπονήσεων αλλά θεωρείται ανέτοιμος.

Οι διαιτητές στην τελευταία «στροφή»

Με τις αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής θα πέσει την Κυριακή (27/5) η αυλαία στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής, και η ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποίησε ποιοι θα σφυρίξουν στα ματς.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν μόνο οι αγώνες του 2ου ομίλου, με τον Φωτιάδη του Συνδέσμου Καστοριάς να ορίζεται στο Εθνικός – Αστέρας Αμαλιάδας, ενώ ο Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας θα διευθύνει το παιχνίδι του Ηροδότου με τον Αήττητο Σπάτων.

Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 17.00.

Κυριακή (27/5)

1ος όμιλος

Τηλυκράτης – ΝΠΣ Βόλος

Διαιτητής: Πάνος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Θανασιάς (Ηπείρου)

Απόλλων Παραλιμνίου – Ηρακλής

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Ταγκαλίδης (Πέλλας)

2ος όμιλος

Ηρόδοτος – Αήττητος Σπάτων

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Κουβαλάκης (Δράμας), Τσακίρης (Δράμας)

Εθνικός – Αστέρας Αμαλιάδας

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Αϊναλής (Μακεδονίας).

Στις ακαδημίες του Μαγνησιακού!

Αρωμα Βαρκελώνης και γεύση Μπάρτσα θα πάρουν οι ακαδημίες του Μαγνησιακού, που σύμφωνα με ανακοίνωσή του «αύριο Παρασκευή 25/5 θα επισκεφθεί τις ακαδημίες του Μαγνησιακού ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος κ. Χουάν Φεράντο και ο άμεσος συνεργάτης του και προπονητής τερματοφυλάκων κ. Φίλιππος Μπολοβίνης. Πρόκειται για δυο εξαιρετικούς προπονητές, αφού ο Χουάν Φεράντο με ακαδημαϊκές σπουδές και προπονητικές γνώσεις -UEFA Pro, αποτελούσε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα επί εποχής Πέπε Γκουρδιόλα. Ο Φίλιππος Μπολοβίνης διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και αναγνωρισμένο έργο σε πολλές ομάδες της χώρας μας.

Η επίσκεψη στις ακαδημίες του Μαγνησιακού έχει να κάνει με τη δυνατότητα που θα έχουν οι δυο έμπειροι προπονητές να δουν ιδίοις όμμασι το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται, αλλά και των προπονητικών προγραμμάτων που ακολουθεί η ακαδημία του Μαγνησιακού, προκειμένου να ακολουθήσει μια πολύ χρήσιμη συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την καλύτερη οργάνωση του προπονητικού προγράμματος, αλλά και της οργάνωσης των τμημάτων υποδομών γενικότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου