ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια ενδεκάδα βολιωτών ποδοσφαιριστών…

μια-ενδεκάδα-βολιωτών-ποδοσφαιριστώ-398450

Με την ευχή να καμαρώνουν μια ενδεκάδα από Βολιώτες ποδοσφαιριστές στο απώτερο μέλλον, έκλεισε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, όπου η βολιώτικη ακαδημία ανακοίνωσε από κοινού τη συνεργασία της με τον Βόλος ΝΠΣ.

Οι δύο μεριές αναφέρθηκαν στο πιλοτικό πλάνο, βάσει του οποίου η ομάδα που θα συμμετέχει στη Γ’ Εθνική θα δηλώσει και μία ομάδα στο πρωτάθλημα ακαδημιών της ΕΠΣΘ, όπως άλλωστε υποχρεούται βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, και η οποία πέραν από τους ποδοσφαιριστές της Αγίας Παρασκευής θα φέρει το όνομα Βόλος ΝΠΣ.

Εκ μέρους της Αγίας Παρασκευής Βόλου, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Αλέξης Μαλακασιώτης ανέφερε: «Μια νέα σελίδα ξεκινά στην πορεία που έχουμε διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια καθώς έγινε μια πρόταση από τον κ. Πέτρου, που δεν μας άφησε αδιάφορους και τον ευχαριστούμε που επέλεξε εμάς από την πόλη για να συνεργαστούμε στο επίπεδο των Ακαδημιών και να στελεχώσουμε τη νέα προσπάθεια της νέας ομάδας της πόλης. Θεωρούμε πως έχουμε να προσφέρουμε πολλά και αντίστοιχα να προσφέρει και αυτή η ομάδα σε εμάς. Αν αναλογιστούμε την πορεία των τελευταίων χρόνων και πόσα παιδιά έχουν φύγει εκτός νομού, από τη μία χαιρόμασταν και από την άλλη στενοχωριόμασταν, όπως ο Κατράνης που αγωνίζεται τώρα στη Super League.

Ήταν ένα όραμα που είχαμε από την αρχή, να δούμε παιδιά που έχουν μεγαλώσει εδώ στην Αγία Παρασκευή από 5 χρόνων και να θέλουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αλλά οι ομάδες της πόλης δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην παράλληλη πορεία που είχαμε.

Θεωρώ πως έχουμε πλέον τις προϋποθέσεις όταν έρθει αυτή η ώρα να στελεχώσουμε πολλές ομάδες και να βοηθήσουμε τον σύλλογο που είναι στην ανατολή του. Το μέλλον των ομάδων βρίσκεται στις ακαδημίες. Θεωρώ πως οι άνθρωποι του Βόλος ΝΠΣ έρχονται να επενδύσουν σοβαρά και ξεκινάνε από κάτι που θα βγει άμεσα στο μέλλον».

Από τη μεριά του Βόλος ΝΠΣ ο τεχνικός διευθυντής Άκης Πέτρου επεσήμανε: «Ανακοινώνουμε και επίσημα την πιλοτική συνεργασία με την Αγία Παρασκευή, μια ακαδημία, που έχει δείξει την πολύ καλή δουλειά της. Αυτομάτως μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε και με τα νέα παιδιά του νομού για την εξέλιξη και για το καλό των ταλέντων του τόπου. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στην Αγία Παρασκευή το τι θα κάνει, γιατί φαίνεται από το έργο της ότι δουλεύει πολύ σωστά. Μία ομάδα θα δηλωθεί στο πρωτάθλημα ακαδημιών της ΕΠΣΘ, με την επωνυμία Βόλος ΝΠΣ και μακάρι αυτή η ακαδημία να βγάζει παιδιά και να μη χάνονται. Άλλωστε και στην πρώτη ομάδα έχουμε δώσει βαρύτητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου