ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χρυσός» στο ευρωπαϊκό ο Ανδρέας Κεχαγιάς

χρυσός-στο-ευρωπαϊκό-ο-ανδρέας-κεχα-391775

Την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Technical Striking-kick boxing k1, που διεξήχθη στην πόλη Ντουμπρόβνικ της Κροατίας από τις 25 έως τις 27/9 κατέκτησε ο Βολιώτης αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς στην κατηγορία έως 81 κιλά ανδρών.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, με μεγάλη θέληση, αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές του παρουσιάστηκε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της διεθνούς οργάνωσης I.O.T.S. k1 ο Ανδρέας Κεχαγιάς, αποδεικνύοντας ότι δεν πήγε, για να κάνει τουρισμό.

Ο Κεχαγιάς ξεκίνησε τους αγώνες από τη φάση των 32, αποκλείοντας στα σημεία τον Γάλλο Pol Zola, στους 16 τον Yan Clife από το Βέλγιο στα σημεία, στα προημιτελικά τον Ισπανό Chuan Penagios σε ένα εξαντλητικό και αγχώδη αγώνα που κρίθηκε στην παράταση και με απόφαση διαιτητών και στα ημιτελικά τον Αυστριακό Hans Ziber σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση μέχρι το τέλος του τρίτου γύρου.

Στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον Λευκορώσο Victor Borodin, που ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά στο τέλος ο Έλληνας αθλητής έκανε υπέρβαση εαυτού και με ασφυκτική πίεση πέρασε με ένα σημείο διαφορά μπροστά στο σκορ, «κλέβοντας» το χρυσό μετάλλιο.

Στον Βολιώτη πρωταθλητή για την υπερπροσπάθεια που έκανε θα δοθεί διπλάσιο πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου σε σχέση μ’ αυτό που είχε ανακοινωθεί πριν τους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον αδερφό του Αλέξη, που έχασε την ζωή του πριν μερικούς μήνες από την επάρατη νόσο και γι’ αυτό ο Ανδρέας Κεχαγιάς είχε κάνει τάμα να καταβάλει τα μέγιστα γι’ αυτήν τη διάκριση.

Σε ό,τι αφορά στους άλλους Έλληνες αθλητές στην κατηγορία έως 75 κιλά ανδρών ο Νικόλαος Μηλιός από τη Θεσσαλονίκη πέτυχε δύο νίκες απέναντι σε Πολωνό και Σλοβένο αθλητή, αλλά έχασε στα προημιτελικά από Πορτογάλο στα σημεία. Μία νίκη στην κατηγορία έως 90 κιλά ανδρών σημείωσε ο Σπύρος Ιακώβου επί του Ιταλού αντιπάλου του, αλλά αποκλείστηκε στη φάση των 16 από Γερμανό στα σημεία.

Στις γυναίκες μία νίκη κατέγραψε στη φάση των 16 στην κατηγορία έως 55 κιλά η Ιωάννα Αναγνώστου επί της Ρουμάνας αθλήτριας, αλλά στη συνέχεια έχασε στα προημιτελικά από Πολωνή αντίπαλο στα σημεία.

Οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια νίκη παρά τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου