ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να σφραγίσει το εισιτήριο ο Πανιώνιος

να-σφραγίσει-το-εισιτήριο-ο-πανιώνιος-387621

Με στόχο να συνεχίσει στην Ευρώπη παίζει σήμερα (21:45 – Novasports 3HD) τη ρεβάνς στη Σλοβενία η ομάδα του Πανιωνίου με τη Γκόριτσα, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League…

Με… «κάβα» το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη, οι «κυανέρυθροι» θέλουν όχι απλά να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και να κάνουν ακόμη ένα βήμα για είσοδο στους ομίλους του Europa League αλλά και τη 2η νίκη για ελληνικούς βαθμούς

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports 3HD και οι παίκτες του Πανιωνίου θα πρέπει να αγωνιστούν έχοντας στο μυαλό τους πως δεν έχουν επικρατήσει με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα με την Γκόριτσα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου, κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για τη Σλοβενία, ενόψει της σημερινής ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ με την Γκόριτσα, είπε ότι η ομάδα του θα αγωνιστεί σα να μην έχει νικήσει, ενώ χαρακτήρισε πιο έτοιμη ομάδα την αντίπαλο των «κυανέρυθρων».

«Η Γκόριτσα είναι μια νεανική ομάδα η οποία είναι σαφώς πιο έτοιμη από εμάς. Την Κυριακή έδωσε και το πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα κάνει το παν για την πρόκριση. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε μέρα που περνάει είμαστε καλύτερα. Το πρώτο ματς ωφέλησε τα παιδιά να πάρουν πράγματα τόσο σε θέματα τακτικής όσο και φυσικής κατάστασης, γι’ αυτό κι ευελπιστούμε ότι η ομάδα θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη», ήταν τα λόγια του κ. Γρηγορίου.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των «κυανέρυθρων», Παναγιώτης Κόρμπος τόνισε: «Θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε κερδίσει με 2-0 και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον επαναληπτικό. Η Γκόριτσα θα μπει με στόχο να πιέσει και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Στόχος μας πρέπει να είναι ένα γκολ ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας».

Την περασμένη εβδομάδα ο Πανιώνιος ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 9,5 χρόνια κερδίζοντας με 2-0 τη Γκόριτσα, και πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γεσίλ που σημείωσε και τα δύο γκολ (13, 47’) και κέρδισε και την αποβολή του Κάβτσιτς.

Ο σκόρερ των γκολ της νίκης του Πανιωνίου Σαμέντ Γεσίλ, εξέφρασε την επιθυμία να βρει δίχτυα και στη ρεβάνς επί σλοβενικού εδάφους (21:45): «Θα ήθελα και στο πρώτο ματς να βάλω και ένα τρίτο γκολ. Ελπίζω να πετύχω γκολ και στο δεύτερο παιχνίδι. Αισθάνομαι πολύ καλά. Πέρυσι δεν είχα κάνει προετοιμασία και το αξίζω να σκοράρω. Μπορώ να δώσω περισσότερα πράγματα, αρκεί να είμαι γερός και δυνατός», υποστήριξε ο Γεσίλ.

Στο 4-2-3-1 του Μιχάλη Γρηγορίου, κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Κότνικ, με τον Βλάχο δεξί μπακ, τον Χατζισαφί (που προτιμήθηκε στο πρώτο ματς αντί του Σαραμαντά) στα αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Μπανανά-Οικονόμου. Στα χαφ θα παίξουν οι Κόρμπος-Σαββίδης, με τον Μασούρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Λάμπρου στο δεξί και τον Μασούντ σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γεσίλ.

Ουκρανός σφυρίζει

Ο Ανατόλι Αμπντουλά ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον σημερινό επαναληπτικό του Πανιωνίου με την Γκόριτσα (2-0) στη Σλοβενία για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ουκρανός θα έχει συνεργάτες τους συμπατριώτες του Ιγκόρ Αλόκχιν και Βίκτορ Ματίας, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μίκολα Κριβονόσοφ.

Ο β΄ προκριματικός γύρος

Εκτός από τον Πανιώνιο, πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκονται οι τρεις κυπριακές ομάδες, ύστερα από τα αποτελέσματα που είχαν στις πρώτες αναμετρήσεις (13/7) για τη δεύτερη φάση.

Ο Απόλλων Λεμεσού κέρδισε εντός έδρας τη μολδαβική Ζάρια με 3-0 χάρη σε γκολ των Σκέμπρι στο 10’, Σίλβα με πέναλτι στο 21’ και Πέδρο στο 28’, ενώ ΑΕ Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας πήραν το διπλό με 1-0 ενάντια στην Προγκρές από το Λουξεμβούργο και την Κορκ Σίτι από την Ιρλανδία, έχοντας σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση.

Όσον αφορά πιθανούς αντιπάλους στη συνέχεια για ΠΑΟ και Πανιώνιο, προβάδισμα πήραν Γιαγκελόνια και Μακάμπι.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων (13/7) για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα:

Ίρτις – Ερυθρός Αστέρας 1-1

Καϊράτ – Σκεντερμπέου 1-1

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρέικιαβικ 3-1

Ραμποτνίτσκι – Ντιναμό Μινσκ 1-1

Ρουζομπέροκ – Μπραν 0-1

Σκεντίγια – Ελσίνκι 3-1

Νόμε – Βιντεότον 0-3

Μπρόντμπι – Βάασα 2-0

Άλταχ – Ντιναμό Μπρεστ 1-1

Λιεπάγια – Σούντουβα 0-2

Χάουγκεσουντ – Λεχ Πόζναν 3-2

Απόλλων Λεμεσού – Ζάρια 3-0

Έστερσουντ – Γαλατάσαραϊ 2-0

Βαντούζ – Οντ 0-1

Καμπάλα – Γιαγκελόνια 1-1

Άστρα – Ζίρα 3-1

Βαλέτα – Ουτρέχτη 0-0

Προγκρές – ΑΕ Λεμεσού 0-1

Μπεϊτάρ – Μπότεφ 1-1

Νόρκεπινγκ – Τρακάι 2-1

Σλόβαν – Λίνγκμπι 0-1

Χάιντουκ – Λέφσκι 1-0

Στουρμ Γκρατς – Μλάντοστ 0-1

Τρέντσιν – Μπνέι 1-1

Ζελέζνιτσαρ – ΑΪΚ 0-0

Κορκ Σίτι – ΑΕΚ Λάρνακας 0-1

Αμπερντίν – Σιρόκι 1-1

Όσιγιεκ – Λουκέρνη 2-0

Πανιώνιος – Γκόριτσα 2-0

Σάμροκ – Μλάντα 2-3

Φερεντσβάρος – Μίντιλαντ 2-4

Βαλούρ – Ντομζάλε 1-2

Ο 3ος προκριματικός

Στον επόμενο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Καμπάλα ή Γιαγκελόνια, ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο ματς στην έδρα της Ολίμπικ Ντόνετσκ και ο Πανιώνιος θα αναμετρηθεί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ή την Ρέικιαβικ.

Ο πρώτος αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League είναι στις 27 Ιουλίου και ο δεύτερος είναι στις 3 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου