ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα ημιτελικά οι Βολιώτες κωπηλάτες

στα-ημιτελικά-οι-βολιώτες-κωπηλάτες-387608

Ιδανικότερο ξεκίνημα για τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στο Ριο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας δεν μπορούσε να γίνει.

Σπουδαία κούρσα και από την τετράκωπο άνευ των εφήβων, στην οποία μετέχει ο Βολιώτης αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Γιάννης Καλανδαρίδης. Οι Σπύρος Αντώνης, Κων.Βαρδάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Βλάχος έπεσαν πρώτοι στον τερματισμό αφήνοντας 2η τη βάρκα της Βρετανίας, με την οποία πήραν μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Χωρίς να απειληθούν πήραν την πρώτη θέση και ο επίσης κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Γιώργος Παπασακελλαρίου με τον Κωνσταντίνο Μάντζιο στη δίκωπο άνευ των εφήβων, ολοκληρώνοντας την σπουδαία πρεμιέρα για τα γαλανόλευκα κουπιά. Και οι τρεις ελληνικές βάρκες που βρίσκονται στη Βραζιλία τερμάτισαν πρώτες στα προκριματικά και πέρασαν απευθείας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή, με φόντο το μεγάλο τελικό.

Εντυπωσιακή ήταν η Σοφία Ασουμανάκη, προπονητής της οποίας είναι ο Βολιώτης χρυσός Ολυμπιονίκης, Βασίλης Πολύμερος. Η μοναδική γυναίκα της Εθνικής ομάδας αγωνίστηκε στο σκιφ νεανίδων και άφησε σχεδόν επτά δευτερόλεπτα πίσω την 2η για να γίνει η μία και μοναδική από τη σειρά της που πέρασε απευθείας στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Ετσι και τα τρία ελληνικά πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν την Παρασκευή όπου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί και να προετοιμαστούν για τους ημιτελικούς του Σαββάτου, όπου θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου