ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Goldman Sachs: Στο 0,3% οι πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ από την Ελλάδα

goldman-sachs-στο-03-οι-πιθανότητες-κατάκτησης-του-377701

Η διοργανώτρια Βραζιλία θα νικήσει την Αργεντινή 3-1 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Goldman Sachs, οι οποίοι δίνουν στην Ελλάδα πιθανότητες 0,3% για νίκη.

Μια λεπτομερής ανάλυση από τη Goldman Sachs, προβλέπει πως η Αγγλία θα πάρει την τρίτη θέση στον τέταρτο όμιλο, σηματοδοτώντας το τέλος της, με την Ιταλία και την Ουρουγουάη να προχωρούν στον νοκ άουτ γύρο. Θα έχει προηγηθεί νίκης της Ουρουγουάης επί της Ελλάδας, που θα περάσει στην επόμενη φάση του ομίλου της.

Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που βασίζεται στις επιδόσεις κάθε ομάδας και τα χαρακτηριστικά της, η Βραζιλία αναδεικνύεται ως το απόλυτο φαβορί, με πιθανότητα 48,5% να κερδίσει στο Ρίο, ενώ ακολουθεί η Αργεντινή με πιθανότητα 14,1%. Η Ισπανία, νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στη Νότια Αφρική, αναμένεται να ητηθεί στα ημιτελικά όπως και η Γερμανία, ενώ η Αγγλία έχει μόλις 1,4% πιθανότητες να κερδίσει το τουρνουά, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η μεθοδολογία που ακολούθησε:
«Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε βασίζεται σε μια ανάλυση που χρησιμοποιεί ολόκληρη την ιστορία των ποδοσφαιρικών αγώνων από το 1960. Η εξαρτημένη μεταβλητή στην ανάλυση είναι ο αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν από κάθε πλευρά σε κάθε αγώνα. Μέσα από τη βιβλιογραφία για την μοντελοποίηση των ποδοσφαιρικών αγώνων, υποθέτουμε ότι ο αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν από μια συγκεκριμένη ομάδα σε ένα συγκεκριμένο αγώνα, θα ακολουθεί την κατανομή Poisson».

Goldman Sachs: Στο 0,3% οι πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ από την Ελλάδα

«Για να είμαστε σαφείς, το μοντέλο δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ποιότητα των ομάδων ή μεμονωμένων παικτών. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης-κλειδί ο οποίος ήταν βασικός συντελεστής στις πρόσφατες επιτυχίες μιας ομάδας τραυματιστεί, αυτό δεν θα έχει επίπτωση στις προβλέψεις μας. Επίσης δεν υπάρχει θέση για ανθρώπινη κρίση καθώς η προσέγγιση είναι καθαρά στατιστική».

Goldman Sachs: Στο 0,3% οι πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ από την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Ελλάδα έχει πιθανότητες 0,3% να κερδίσει στο Μουντιάλ, ενώ τα στοιχήματα διαμορφώνονται στο 300/1.

Τέλος, η επενδυτική τράπεζα δίνει και την dream team του Μουντιάλ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις των πελατών της.

H «χρυσή» 11άδα

1. Νόιερ (Γερμανία)
2. Ράμος (Ισπανία)
3. Σίλβα (Βραζιλία)
4. Άλβες (Βραζιλία)
5. Λαμ (Γερμανία)
6. Αζάρντ (Βέλγιο)
7. Ινιέστα (Ισπανία)
8. Ριμπερί (Γαλλία)
9. Νεϊμάρ (Βραζιλία)
10. Μέσι (Αργεντινή)
11. Ρονάλντο (Πορτογαλία)

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου