ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίσημη «πρώτη» για τον Ρήγα Φεραίο

επίσημη-πρώτη-για-τον-ρήγα-φεραίο-374648

Μέσα σε ιδιαίτερα αισιόδοξο και καλό κλίμα ξεκίνησε και επίσημα από χθες την προετοιμασία της η ομάδα του Ρήγα Φεραίου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που κάνει σέντρα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φωτογραφίες: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά την αβεβαιότητα σε διοικητικό επίπεδο του προηγούμενου διαστήματος, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να σχηματίσουν διοίκηση και άμεσα προέβησαν και στις πρώτες ανανεώσεις ποδοσφαιριστών του περσινού ρόστερ, αλλά και σε μεταγραφές.

Υπό τις οδηγίες των Γιώργου Αλεξίου και Χρήστου Σπαθή, οι οποίοι θα έχουν διπλό ρόλο ως παίκτες-προπονητές, οι Βελεστινιώτες μπήκαν και πάλι από χθες σε ρυθμούς προετοιμασίας, έχοντας ήδη ανακοινώσει και μία σειρά από δυνατά φιλικά.

Πλήθος κόσμου, παλιών και νυν παραγόντων, σύσσωμη η νέα διοίκηση παραβρέθηκαν στην επίσημη «πρώτη» ώστε να χειροκροτήσουν και να παρακολουθήσουν την προπόνηση του Ρήγα δίνοντας το σύνθημα έναρξης της νέας χρονιάς. Επιπλέον, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης.

Στην πρώτη των κυανόλευκων το παρών έδωσαν οι Παπαγιάννης, Σπαθής, Αλεξίου, Γκάγκας, Γεωργατζής, Τζοβάρας, Μπόρας, Τσελεπής, Καναβός, Μπακάλης, Τσουμπέκος, Ράπτης, Χύσα, Λάμπρου, Χατζηαθανασίου και Μπομπότης που παρέμειναν (με τους 4 τελευταίους επίσημα με χθεσινή ανακοίνωση), οι νεοαποκτηθέντες Χατζησταμάτης, Καρλιάμπας και Καρακώστας και οι νεαροί Τσιότρας, Χότζα και Αραμπατζής, Κωνσταντέλος και Τζέκα, όπως και κάποιοι παίκτες υπό δοκιμή.

Για τη νέα προσπάθεια μίλησαν ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Μπαλαμώτης, οι παίκτες-προπονητές Χρήστος Σπαθής και Γιώργος Αλεξίου, αλλά και ο έμπειρος μέσος Στέργιος Μπακάλης. Αναλυτικά.

Γιάννης Μπαλαμώτης (πρόεδρος): «Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις προσδοκίες του κόσμου. Είμαστε μία νέα διοίκηση, πάμε να συνεχίσουμε την πορεία που έχει ο Ρήγας όλα αυτά τα χρόνια. Άλλαξαν κάποια πράγματα, θα αλλάξουν και μερικά ακόμη, πιστεύω στο καλύτερο. Δε φοβόμαστε κανέναν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Έγιναν κάποιες μεγάλες προσπάθειες από την τοπική κοινωνία, εμείς βασιζόμαστε στη στήριξή της. Κινούμαστε πάντοτε με γνώμονα τον κόσμο της ομάδας και του Βελεστίνου, εδώ ζούμε και δουλεύουμε».

Γιώργος Αλεξίου (παίκτης – προπονητής): «Καλή χρονιά να έχουμε, μια χρονιά που μας βρίσκει για 5η συνεχόμενη φορά στη Γ’ Εθνική. Ξεκινήσαμε λίγο αργά αλλά το κυριότερο είναι ότι ακόμα μια χρονιά υπάρχει μία διοίκηση και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα, που πρώτα από όλα νοιάζονται για το καλό της ομάδας μας. Πιστεύω θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάνουμε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, πιστεύω μέχρι το πέρας της προετοιμασίας μας να δουλέψουμε όπως σκεπτόμαστε να προχωρήσουμε και να παρουσιάσουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι πάνω απ’ όλα ανταγωνιστική και στο τέλος θα κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Τόσο σε εμένα όσο και στον Χρήστο δίνει μια άνεση το γεγονός ότι είμαστε στην ομάδα από τα παιδικά μας χρόνια. Είμαι καταρτισμένοι και αυτό μας δίνει ένα εφόδιο ώστε να πετύχουμε το επίτευγμα της παραμονής. Ως ομάδα έχουμε την εμπειρία από την κατηγορία, κρατήσαμε τον βασικό κορμό και περιμένοντας κάνα δυο προσθήκες επιθετικά θα παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Χρήστος Σπαθής (παίκτης- προπονητής): Με όρεξη για δουλειά υπομονή και σύνεση είμαστε πανέτοιμοι για τη φετινή χρονιά να δουλέψουμε σκληρά, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο της γρήγορης και εύκολης παραμονής της ιστορικής ομάδας του Ρήγα. Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, υγεία, χωρίς τραυματισμούς και δουλειά. Όταν δεχθήκαμε την εντολή από τη διοίκηση να αναλάβουμε το προπονητικό κομμάτι, ήταν σίγουρα κάτι που μας δίνει το μεγαλύτερο βάρος, έχοντας τον ρόλο του παίκτη-προπονητή και πρέπει να δώσουμε το 110% του εαυτού μας. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, είμαστε χρόνια στην ομάδα, την ξέρουμε, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους, τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά για να παραμείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Πολλά παιδιά από το βασικό κορμό -κυρίως ανασταλτικά- παρέμειναν και πιστεύω ότι ενισχυθήκαμε και με την προσθήκη του Ανδρέα Καρλιάμπα. Οι απουσίες των παιδιών μεσοεπιθετικά σίγουρα μας έχουν στοιχίσει, αλλά γίνονται κινήσεις τόσο από εμάς όσο και από τη διοίκηση ώστε να ενσωματωθούν κάποιοι έμπειροι παίκτες και να γίνει πιο ισχυρή η ομάδα.

Στέργιος Μπακάλης (μέσος): «Κάνουμε ένα ξεκίνημα, με νέα άτομα σε τεχνικό τιμ και διοίκηση. Αυτό δεν αλλάζει τον στόχο του Ρήγα κάθε χρόνο, ο οποίος είναι η παραμονή. Στο νέο ξεκίνημα θέλουμε όλους κοντά, γιατί είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι φέτος και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ίδιο μένει το πάθος και η αγάπη αυτής της ομάδας και το βλέπουμε κάθε φορά. Ο Ρήγας είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατός. Έγινε μια νέα προσπάθεια φέτος, ο Ρήγας δε μπορούσε να μείνει ακέφαλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου