ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο την τριπλή πρόκριση

με-στόχο-την-τριπλή-πρόκριση-371539

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την Ελλάδα, για τις 3 ομάδες που θέλουν πρόκριση και συνέχεια στο Europa League από τις ρεβάνς – δυο στην Ελλάδα και μια στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη 1-0 στο πρώτο ματς και σημέρα (8μμ) θέλει πρόκριση στο Αζερμπαϊτζάν επί της Γκαμπάλα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αλλά και η ισοπαλία (1-1) τον κάνει φαβορί σήμερα (9μμ) στην Τούμπα με την Ολίμπικ Ντονέτσκ, ενώ ο Πανιώνιος, που στάθηκε εξαιρετικά στο Ισραήλ, το εις βάρος του 1-0 δεν είναι απαγορευτικό για τη ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη (10μμ) με βάση την εικόνα που έδειξε…

Δεν ρισκάρουν με τον Γιώργο Κουτρουμπή στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας στόπερ κρίθηκε ανέτοιμος και δεν πήγε στο Αζερμπαϊτζάν για τη ρεβάνς με την Γκαμπάλα.

Κάπως έτσι, οι Μολέδο-Κολοβέτσιος θα βρεθούν εκ νέου στο κέντρο της πράσινης άμυνας, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Το σημερινό παιχνίδι θα διεξαχθεί στην «Μπακτσέλ Αρίνα» του Μπακού, έδρα της Νέφτσι και όχι «φυσική» έδρα της Γκαμπάλα, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων το 2015, που είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Από ’κει και πέρα, εκτός του Κουτρουμπή δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη (πέραν του μακροχρόνια απόντα Βιγιαφάνιες), με τους υπόλοιπους παίκτες να ταξιδεύουν κανονικά για Μπακού, με στόχο την υπεράσπιση του 1-0.

Αναλυτικά η πράσινη αποστολή: Βλαχοδήμος, Στιλ, Κότσαρης, Ευαγγέλου, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Λουντ, Ζέκα, Στάικος, Δώνης, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μολίνς, Πίσπας, Λουτσιάνο, Καμπέσας.

Ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στις 22:00 και έχει ως στόχο φυσικά να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μήνυμα στους Μασούντ και Χατζισαφί έστειλε ο Πανιώνιος, ενόψει της ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» σεβάστηκαν την επιθυμία των δύο Ιρανών να μην αγωνιστούν επί ισραηλινού εδάφους, λόγω της ιδιαιτερότητας της πολιτικής κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης δεν χωρούν υποχωρήσεις.

Ο Πανιώνιος, μέσω ανακοίνωσης, κάλεσε τους δύο παίκτες να σεβαστούν τα συμβόλαιά τους και να αγωνιστούν, βοηθώντας και αυτοί ώστε η ομάδα να πάρει την πρόκριση

Στον ΠΑΟΚ σκέπτονται μόνο νίκη στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League στην Τούμπα, με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ (21.00).

Εκτός πλάνων για το ματς, όπως οριστικοποιήθηκε, θα είναι ο Ντοριάν Λεβέκ, εξαιτίας του τραυματισμού στη γάμπα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου