ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μπριζ απέναντι στην ΑΕΚ

η-μπριζ-απέναντι-στην-αεκ-368663

Σχετικά βατός αντίπαλος -βάσει των άλλων που θα μπορούσαν να βρεθούν απέναντί της- έπεσε στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» θα κληθεί να αποκλείσει την Μπριζ για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Παρόλο που κινδύνευε να πέσει με το «μεγαθήριο» Μίλαν, την επίσης δυνατή Ντιναμό Κιέβου και την πολύ πιο έτοιμη Κράσνονταρ, η «Ένωση» θα κληθεί τελικά να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ.

Μετά την Αούστρια Βιέννης, οι Βέλγοι ήταν θεωρητικά ο πιο ευκταίος αντίπαλος για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι μάλιστα ευνοούνται αυτή τη φορά και από τη σειρά των αγώνων.

Κι αυτό διότι θα αγωνιστούν πρώτα στις Βρυξέλλες στις 17 Αυγούστου και έπειτα θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι η Μπριζ τερμάτισε δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έπαθε «χουνέρι» από τη θεωρητικά ασθενέστερη Μπασάκσεχιρ, φέρνοντας 3-3 στο Βέλγιο (από 2-0 στο 20’) και χάνοντας 2-0 στην Τουρκία.

Η 14 φορές πρωταθλήτρια Βελγίου έμεινε την τελευταία σεζόν δεύτερη. Ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια, έχει χρώματα το μπλε και το μαύρο και έδρα το «Γιαν Μπρέιντελ» (29.000 θεατές).

Ενώ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από την Μπασακσεχίρ στο πρωτάθλημα άρχισε εντυπωσιακά με εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Λόκερεν. Προπονητής της είναι ο Κροάτης Ιβάν Λέκο και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Βέλγοι διεθνείς Φόσεν και Σίμονς, ο Βραζιλιάνος Γουέσλεϊ, ο Ντιαμπί από το Μάλι και ο Ραφαέλοφ από το Ισραήλ.

Το 1977, το 1988, το 1995 και το 2015 είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, ενώ το 2010 είχε δύο ισοπαλίες (1-1) με τον ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου