ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Φρανκφούρτη και Κοπεγχάγη… Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

σε-φρανκφούρτη-και-κοπεγχάγη-ολυμπι-349074

Συνέχεια στις ευρωπαϊκές τους μάχες δίνουν απόψε σε Europa League και Europa Conference League, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πριν συναντηθούν για το πρωτάθλημα της Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στην Κωνσταντινούπολη επικρατώντας με 3-0 της Φενέρμπαχτσε και σκαρφάλωσε μόνος στην κορυφή του 4ου ομίλου του Europa League, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν χρόνο να χαλαρώσουν ή να εφησυχάσουν αφού ακολουθεί νέο μεγάλο ραντεβού, αυτή τη φορά στην Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Άιντραχτ απόψε στις 22:00 (COSMOTE SPORT 2 HD).

Τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης τις επεσήμανε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, με τον Πορτογάλο προπονητή να ξεκαθαρίζει μάλιστα πως στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας, προκειμένου να κατακτήσουν το τρίποντο, είναι να πάρουν την κατοχή της μπάλας για να αντιμετωπίσουν τη δύναμη και το κάθετο και γρήγορο παιχνίδι των Γερμανών.

«Σίγουρα το κίνητρο είναι το ίδιο όπως και στο ματς με την Φενέρμπαχτσε, πάντα μπαίνουμε για να πάρουμε τη νίκη και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Οι δύο ομάδες έχουν διαφορές, αύριο θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και η οποία παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο, με δύναμη. Εμείς θα θέλουμε να πάρουμε την κατοχή της μπάλας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με εξυπνάδα.

Έχουμε κίνητρο να είμαστε καλοί, για να το κάνουμε κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη μπάλα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το δυνατό στοιχείο της Άιντραχτ που είναι η φυσική κατάσταση και η δύναμη των παικτών«, τόνισε μεταξύ άλλων.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα για την αναμέτρηση με την Άιντραχτ ολοκληρώθηκε με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει μαζί του στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Μοναδικοί απόντες είναι οι τραυματίες Μάρκοβιτς και Φορτούνης.

Από εκεί πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για να καταθέσει για την υπόθεσή του, θα ενσωματωθεί στην αποστολή κατευθείαν στη Φρανκφούρτη.

Επιπρόσθετα στην αποστολή είναι και οι Τζολάκης και Σουρλής οι οποίοι είχαν μπει σε προληπτική καραντίνα μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν στην Εθνική Ελπίδων.

Την αποστολή αποτελούν οι: Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ο. Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λόπες, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί».

Μετά τον Βόλο… Κοπεγχάγη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Κοπεγχάγη απόψε στις 19:45 (COSMOTE Sport 3) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, τόνισε πως δεν κάνει ιεράρχηση στα παιχνίδια, αλλά διαχείριση με βάση του ποιος ποδοσφαιριστής είναι πιο φρέσκος.

Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Κοπεγχάγης, καθώς ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του πρέπει να έχει τη θέληση να τρέξει πολύ και να είναι επιθετική, αν θέλει να πάρει κάτι από το αποψινό παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων σχολίασε για την ψυχολογία των παικτών μετά το ματς με τον Βόλο: «Η εμπειρία μου σαν προπονητής έδειξε ότι τα αποτελέσματα αναλύονται από ανθρώπους εκτός ομάδας. Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το αναλύουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για το προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν ηλίθιοι που δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Υπήρχαν αρκετά θετικά στο παιχνίδι, από τον τρόπο που αναπτυχθήκαμε. Χαλαρώσαμε στο 4-1 και αυτό μας κόστισε. Δεν υπήρξε κάποια κατάσταση που βρήκε ο αντίπαλος, αλλά όλα προήλθαν λόγω της χαλαρότητας που υπήρξε στην ομάδα, εξαιτίας του σκορ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να αναλυθούν.

Μπορώ να πω ότι είμαστε μακριά από το σύνολο που θα θέλαμε να είμαστε. Δεν υπάρχει αρκετή ωριμότητα στο σύνολό μας, την οποία σίγα σιγά θα την κερδίσουμε. Πολλοί νέοι παίκτες, δεν υπάρχει κατάλληλη νοοτροπία, επομένως αυτά δεν πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, όταν θα είμαστε όπως θα θέλουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου