ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμοι για 1η σέντρα Θησέας και Δήμητρα

ετοιμοι-για-1η-σέντρα-θησέας-και-δήμητρ-347648

Ετοιμοι για την πρώτη τους επίσημη σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι οι δυο ομάδες της Μαγνησίας, Θησέας Αγριάς και Δήμητρα Ευξεινούπολης, που είναι στον 3ο όμιλο της κατηγορίας με (12) ομάδες από Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια, και χθες ξεκαθάρισε και επίσημα από την ΕΠΟ, πως στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν 5 ομάδες.

Πριν την πρώτη σέντρα φέτος στη Γ’ Εθνική, συμπληρώθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος στο οποίο συνολικά συμμετέχουν 81 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε επτά ομίλους, οι οποίοι έχουν διαφορετικό αριθμό ομάδων. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε αναλυτικά πόσες ομάδες υποβιβάζονται ανά όμιλο, ενώ συνολικά 33 ομάδες θα «πέσουν» στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από τον 1ο, 2ο και 3ο όμιλο, θα υποβιβάζονται 5 ομάδες, από τον 4ο όμιλο 6 ομάδες, από τους 5ο και 6ο όμιλο θα υποβιβάζονται 4 ομάδες, όπως και από τον 7ο όμιλο.

Επειδή η φετινή προκήρυξη της Γ’ Εθνικής έχει τριετή… διάρκεια, ανακοινώθηκε και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Βάσει του σχεδιασμού, τη σεζόν 2022-23 και τη σεζόν 2023-24 θα υπάρχουν 6 όμιλοι των 18 ομάδων στη Γ’ Εθνική, από τους οποίους θα υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες, δηλαδή 24 ομάδες συνολικά.

Η αυλαία της Γ’ Εθνικής, θα ανοίξει αύριο Σάββατο 23/10 με δύο ματς: το Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας-ΑΕ Λευκίμμης στον 2ο όμιλο και στις 15:00 το Αλμυρός Γαζίου-Άγιος Νικόλαος για τον 7ο όμιλο.

Οι υπόλοιποι αγώνες της πρεμιέρας θα γίνουν την Κυριακή, με τον Θησέα να είναι γηπεδούχος και τη Δήμητρα να παίζει στο Νομό Λάρισας.

Ο Θησέας που χθες προπονήθηκε στο γήπεδο Σαρακηνού και θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του στην Αγριά, θέλει το καλό ξεκίνημα με τον προπονητή Κώστα Σταματίου να μην υπολογίζει στον τραυματία Καραμανλή και στον ανέτοιμο Νιαώτη. Την αναμέτρηση Θησέας-Εθνικός Κεραμιδίου, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 15:00 στο γήπεδο της Αγριάς, θα διευθύνει ο Γιώργος Αντωνίου από τη Λάρισα.

Για τη Δήμητρα ο προπονητής Στέλιος Αρσένος δεν έχει κάποια απουσία για το ματς Αετός Μακρυχωρίου Λάρισας-Δήμητρα Ευξεινούπολης, που γίνεται επίσης Κυριακή στις 15:00, στο Δημοτικό γήπεδο Μακρυχωρίου και θα διευθύνει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από τη Φθιώτιδα.

Ολα τα ματς της πρώτης αγωνιστικής είναι:

Νέα Αρτάκη-Ηρακλής Λάρισας

ΠΟ Ελασσόνας-ΠΟ Φήκης

Ατρόμητος Παλαμά-ΑΟ Υπάτου

Θησέας Αγριάς-Εθνικός Κεραμιδίου

Αταλάντη-Αμβρυσσέας Διστόμου

Αετός Μακρυχωρίου-Δήμητρα Ευξεινούπολης

Στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής υπάρχει και Βολιώτικη εκπροσώπηση από διαιτητές της ΕΠΣΘ καθώς το ματς στην Αταλάντη διαιτητής θα είναι ο Γ. Τασιόπουλος με βοηθούς τους Αλ. Αναστασίου, Δ. Σακκά.

Β.Ζ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου