ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

για-την-πρόκριση-ο-ολυμπιακός-346098

Απόψε το βράδυ στην Κροατία παίζει με τη Ριέκα …για να περάσει στους ομίλους του Champions League

Στη Ριέκα της Κροατίας θέλει να σφραγίσει σήμερα (21.45) την πρόκριση η ομάδα του Ολυμπιακού, παίζοντας τον αγώνα ρεβάνς με την κροατική ομάδα για τα πλέι οφ του Champions League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να υπερασπισθούν το 2-1 από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προκειμένου να επιστρέψουν -μετά την περυσινή διακοπή- στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μπέσνικ Χάσι, εφιστά διαρκώς την προσοχή των παικτών του και ζητά απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει το βράδυ τον κρισιμότερο αγώνα της νέας σεζόν καθώς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά είναι δεδομένο πως σκέφτεται μια-δυο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς.

Ο Κώστας Φορτούνης διεκδικεί με πολλές πιθανότητες θέση στο αρχικό σχήμα (πιθανότατα αντί του Μάρκο Μάριν), μιας και ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρυθμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στην ενδεκάδα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και ο Ντιόγκο Φιγκέιρας αντί του Ομάρ Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας.

Για τις υπόλοιπες θέσεις λογικά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, ο Ρομαό θα ξαναπαίξει στόπερ δίπλα από τον Ρέτσο, ο Κούτρης θα διατηρηθεί σε θέση αριστερού μπακ, οι Ζιλέ και Οφόε θα είναι στο κέντρο, ο Καρσελά δεξιά και ο Σεμπά αριστερά, με τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή δεν βρίσκονται οι ανέτοιμοι Ταχτσίδης και Μποτία, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Εμενίκε, Ελιουνούσι και Μάρτινς. Πέρα από όσους προαναφέρθηκαν, στην 23αδα για το ταξίδι στην Κροατία βρίσκονται και οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Μίλιτς, Νικολάου, Πάρντο, Σιώπης, Βούκοβιτς και Ζντιέλαρ.

*Ο Ντάνι Μακέλι θα διευθύνει τη ρεβάνς ανάμεσα στη Ριέκα και τον Ολυμπιακό στην Κροατία. Ο Ολλανδός διαιτητής είχε «σφυρίξει» και τους αγώνες των «ερυθρόλευκων» με τις Ντνίπρο (26/2/15, 2-2) για τους «32» του Europa League και Μπεσίκτας (9/3/17, 1-1) για τη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης. Αν και τότε, ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία είχε αποκλειστεί -και τις δύο φορές- στις 22 Αυγούστου, φέτος προκρίνεται και με ισοπαλία. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κρατά στα… χέρια της την πρόκριση στη φάση των Ομίλων του Champions League.

Ο Μανθάνο στο ΑΕΚ – Μπριζ

Ο Ισπανός διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση της Πέμπτης (22/8), ΑΕΚ-Κλαμπ Μπριζ, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο 33χρονος διαιτητής είναι διεθνής από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ βοηθοί του στη ρεβάνς (0-0 το πρώτο ματς) ανάμεσα στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και τους δευτεραθλητές Βελγίου θα είναι οι συμπατριώτες του Άνχελ Νεβάδο Ροντρίγκες, Χαβιέρ Μαρτίνες Νικόλας (επόπτες), Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα (4ος διαιτητής), με παρατηρητή διαιτησίας τον Ρώσο Νικολάι Λενίκοφ.

Γάλλος στο Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός

Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιέν ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Πέμπτη (22/8) στο «Σαν Μαμές». Ο 34χρονος διαιτητής είχε «σφυρίξει» τον περυσινό τελικού του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ανζέ (1-0), καθώς και στην ήττα-αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Χάποελ Μπερ Σεβά (1-0) στο Ισραήλ τον Αύγουστο του 2016.

Ο Ρατσκόφσκι Εστερσουντ – ΠΑΟΚ

Ο έμπειρος Πολωνός διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι θα διευθύνει τη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League, Έστερσουντ-ΠΑΟΚ, στη Σουηδία. Συνεργάτες του στον αγώνα ανάμεσα στους Σουηδούς και τους Κυπελλούχους Ελλάδας θα είναι οι συμπατριώτες του Μίχαλ Ομπουκόβιτς, Τόμας Λιστκιέβιτς (επόπτες), Τόμας Κβιατκόφσκι (4ος διαιτητής) με παρατηρητή διαιτησίας τον Γάλλο Λοράν Ντιαμέλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου