ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μάχεται» σκληρά… και διακρίνεται… σε μια χρονιά επιτυχιών

μάχεται-σκληρά-και-διακρίνεται-338541

Ο βολιώτικος σύλλογος του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ είναι σταθερός σε διακρίσεις, αλλά και στην διάδοση του αθλήματος

Ρεπορταζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Σταθερά στις επιτυχίες συνεχίζει ο σύλλογος τάε κβο ντο, Νικόμαχος Βόλου. Η σεζόν που μας πέρασε, έκλεισε ιδανικά για τον βολιώτικο σύλλογο, ο οποίος για ακόμη μια φορά διέπρεψε.

Το προπονητικό επιτελείο του σωματείου αποτελείται από τους Δημήτρη Τόρη και Παύλο Τόρη.

Δ. Τόρης «Υπάρχει άνθιση του αθλήματος»

Για την επιτυχημένη χρονιά που πέρασε ο τεχνικός Δ.Τόρης δήλωσε: «Η περσινή σεζόν πήγε αρκετά καλά. Είχαμε διακρίσεις τόσο σε επίπεδο πανελληνίων διοργανώσεων, όσο και σε διεθνών» και συμπλήρωσε: «Σε γενικές γραμμές ο αδερφός μου και εγώ είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι, από την απόδοση των παιδιών».

Από την άλλη, ο κύριος Τόρης, έκανε λόγο και για τις βλέψεις του συλλόγου, για τη νέα σεζόν: «Οι στόχοι της αγωνιστικής μας ομάδας είναι πάντα οι ίδιοι. Ο πρώτος και κυριότερος, είναι να διακριθούμε για ακόμη μια φορά σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος, στα πρωταθλήματα της ΕΤΑΒΕ. Επόμενος είναι να κατακτήσουν οι αθλητές μας κάποιο μετάλλιο σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα γιατί όχι, να κερδίσουν και την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα».

Εκτός αυτού, ο προπονητής του βολιώτικου συλλόγου έκανε λόγο και για την στήριξη που παρέχει η ΕΛΟΤ στους αθλητές: «Τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδία έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο, ως προς την εξέλιξη του αθλήματος. Το σημαντικότερο που έχει κάνει είναι ότι, παρέχει στους αθλητές, το νεότερο σύστημα ηλεκτρονικού θώρακα και ηλεκτρονικής κάσκας που υπάρχει. Το αναβαθμισμένο generation 2, όπως λέγετε. Υπάρχουν σε όλους τους αγώνες, είτε διοργανώνονται από την ένωση σωματείων Βορείου Ελλάδος, είτε από την ένωση σωματείων Νοτίου Ελλάδος, είτε από την ελληνική ομοσπονδία.

«Ένα ακόμη θετικό είναι ότι η ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΤΑΒΕ διοργανώνει 5-6 τριήμερες συναντήσεις το χρόνο, οι οποίες απαρτίζονται από τους αθλητές που στελεχώνουν τα κλιμάκια. Σε αυτές παρέχεται η δωρεάν διαμονή και σίτιση των αθλητών. Εκτός αυτού, τους προσφέρουν και την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αγώνες προετοιμασίας, στο εξωτερικό», υπογραμμίζει ο διακεκριμένος προπονητής.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Τόρης κάνει λόγο και για την ολοένα και αυξανόμενη ενασχόληση του κόσμου με το ταε κβον ντο: «Στον Βόλο πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μόνο τρία-τέσσερα σωματεία. Πλέον ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στα 10. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι υπάρχει μια άνθιση του αθλήματος».

Διακρίσεις

Τον Ιούνιο διεξήχθησαν στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκη, οι εξετάσεις Νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, για τα σωματεία της Βορείου Ελλάδος. Ο σύλλογος των αδερφών Τόρη, συμμετείχε με 26 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι πέρασαν επιτυχώς στις εξετάσεις του 1ου, 2ου και 3ου Νταν.

Το 1ο Νταν (Μαύρη Ζώνη) κατέκτησαν οι:

Γιολάντα Μανωλάκη, Μαρία Μανωλάκη, Ελευθέριος Πρωτόπαπας, Ματθαίος Κυρίτσης, Ευριπίδης Ευλογημένος, Αντώνης Μωυσίδης, Αθηνά Πούλιου, Ελεάννα Ζήβερτ, Σωτήρης Χειμωνίδης, Άγγελος Καραγιάννης, Ευάγγελος Σωτήρης, Κωνσταντίνος Ρομφαίας και Ανδρέας Τσιούπρος.

Στο 2ο Νταν προήχθησαν οι:

Παρασκευή Γκογκινούδη, Νικόλαος Σανίδας, Κωνσταντίνος Βαϊνάς, Νικόλαος Κωστάκης, Ευστάθιος Διαμαντάκος, Γεώργιος Τσελεπής, Άννα Καρανικολού, Βασιλική Χατζημανώλη, Στέλιος Σχοινάς, Αργύρης Ψαρράς, Χρήστος Αντωνίου και Ελευθέριος Ιωάννου.

Στο 3ο Νταν προήχθη η αθλήτρια Αντωνία Ζωή Γκαγιάννη.

«Τρίτος» στην Βόρεια Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Νικόμαχου Βόλου, όσον αφορά τις τρεις προκριματικές φάσεις, των πρωταθλημάτων της ΕΤΑΒΕ, μέσω των οποίων συγκροτούνται τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας. Ο πολυνίκης σύλλογος ανακηρύχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος της Βορείου Ελλάδος, ανάμεσα από 100 σωματεία στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο σύλλογος κατέλαβε στον εν λόγω θεσμό, 9 χρυσά 11 ασημένια και 18 χάλκινα μετάλλια.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά (19/2/17), ο Νικόμαχος απήλαυσε τους «καρπούς της επιτυχίας», αφού σε εκδήλωση της Ένωσης Ταεκ βον ντό Βορείου Ελλάδος, βραβεύτηκαν εφτά αθλητές του. Τα ονόματα αυτών είναι: Βαλαντης Χρηστάκης, Αγγελική Βογιατζή, Χρυσάνθη Χειμωνίδη, Μανώλης Δαμαλάς, Τάνια Γκαγιάννη, Ευάγγελος Αντωνόπουλος και Μαρία-Ζωή Λημνιώτη.

Ωστόσο, η σωστή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο φαίνεται μέσα και από την δυναμική παρουσία, των λιλιπούτειων αθλητών του (γεννηθέντες από 2006 μέχρι 2010), στο πρωτάθλημα KIM&LIU της ΕΤΑΒΕ, στις 6/5/17. Οι βαλίτσες των μικρών αθλητών, γέμισαν με 2 χρυσά μετάλλια, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Όμως, οι επιτυχίες για την Νικόμαχο Βόλου, δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αφού οι αθλητές του διακριθήκαν και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Μανώλης Δαμαλάς, κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα (στα +78), το οποίο διεξήχθη στις 5-6/4/2017.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, από τις 30/9-16 μέχρι 2/11/16, ο σύλλογος του Βόλου κατέκτησε ένα ασημένιο με τον Μανώλη Δαμαλά και άλλο ένα με την Τάνια Γκαγιάννη. Επίσης έλαβε και ένα χάλκινο με την Μαρία-Ζωή Λημνιώτη.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών (1-2/5/2017) , όπου έδωσε το παρών με πέντε αθλητές, η Τάνια Γκαγιάννη κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο (στα -49 κιλά γυναικών). Η νεαρή αθλήτρια στάθηκε άτυχη, καθώς έχασε στον τελικό και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την εθνική. Στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ21 (25-26/2/2017), ο Ευάγγελος Αντωνόπουλος (-51 κιλά ανδρών) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο και ο Κωνσταντίνος Βαινάς έλαβε την ίδια θέση, αλλά ο συγκεκριμένος για την κατηγορία +87 ανδρών. Ακόμη μια πανελλήνια διάκριση είναι αυτή της Χρυσάνθης Χειμωνίδη. Η εν λόγω αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε επίπεδο κορασίδων, στα -59 κιλά (5-6/11/2016). Επιπροσθέτως, ο σύλλογος είχε διακρίσεις και στο Β’ πανελλήνιο κύπελλο «Σταμάτης Κάσσης» (3-4/11/16), όπου και κατέλαβε 2 χρυσά, δυο ασημένια και δυο χάλκινα μετάλλια.

Διαπρέπει και «εκτός συνόρων»

Συν της άλλης, οι αθλητές του ΑΣ Νικόμαχος Βόλου έλαβαν μέρος και σε διεθνείς διοργανώσεις, με την ομάδα της ΕΤΑΒΕ. Μια εξ αυτών ήταν το διεθνές πρωτάθλημα της Σερβίας, στην οποία πήραν ένα ασημένιο μετάλλιο με την Τάνια Γκαγιάννη και μια πέμπτη θέση με την Μαρία-Ζωή Λημνίωτη.

Επίσης, στο διεθνές τουρνουά της «Hereya» στην Βουλγαρία, τα παιδιά του ομίλου έλαβαν τέσσερα χάλκινα μετάλλια, με την συμμετοχή τεσσάρων αθλητών. Οι αθλητές αυτοί ήταν, οι Μανώλης Δαμαλάς, Νικόλας Σανιδάς, Κωνσταντίνος Βαινάς, Νικόλας Κωστάκης. Τέλος, το σωματείο του Βόλου πήρε μέρος και στο διεθνές πρωτάθλημα «Keumgang Open», του Βελγίου. Σε αυτό έλαβε ένα ασημένιο και 7 χάλκινα μετάλλια.

Ασημένιο: Νικόλαος Σανιδάς
Χάλκινα: Μανώλης Δαμαλάς, Τάνια Γκαγιάννη, Αγγελική Βογιατζή, Γιολάντα Μανωλάκη, Κωνσταντίνος Βαινάς, Παρασκευή Γκογκινούδη και Νικόλαος Κωστάκης.

Δηλώσεις σχετικές με τα «θέλω» τους στο άθλημα έκαναν τρεις διακεκριμένοι αθλητές του ομίλου. Τα ονόματα αυτών Βαλάντης Χρηστάκης, Μανώλης Δαμαλάς και Αγγελική Βογιατζή.

Β. Χρηστάκης: «Να ασχοληθώ επαγγελματικά με το άθλημα που αγαπώ»

Αρχικά, ο διακεκριμένος αθλητής Β. Χρηστάκης, αναφέρεται στις αθλητικές του σπουδές: «Ασχολούμαι με το άθλημα εδώ και 17 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την προπονητική, λόγω του ότι είμαι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, στο δεύτερο έτος. Τη σεζόν που μας έρχεται σκοπεύω να πάρω ειδικότητα τάε κβο ντο. Θέλω πάρα πολύ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το άθλημα που αγαπώ. Μου έχει προσφέρει αρκετές χαρές, αλλά και λύπες. Όπως και να έχει, η αγάπη μου γι’ αυτό μου δίνει ώθηση σε κάθε δυσκολία να ανασυγκροτηθώ και να παλέψω για το καλύτερο».

«Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά επιτυχημένη. Συμμετείχα σε πάρα πολλές διοργανώσεις με αποκορύφωμα αυτές στη Σερβία και στην Κροατία που είναι G1επιπέδου. Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω κάποιο μετάλλιο. Από εκεί και πέρα συμμετείχα σε όλους τους αγώνες της ΕΤΑΒΕ και τα πανελλήνια. Κατάφερα να μπω στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ και για την χρονιά 2017, αλλά και για το 2018 και έτσι να βρεθώ στα κλιμάκια. Οι στόχοι μου για την νέα χρονιά λίγο πολύ είναι ίδιοι. Πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται με την εθνική. Έπειτα να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα σκέφτομαι το ότι χρειάζομαι ακόμη δυο χρόνια για να πάρω το πτυχίο μου, ως γυμναστής με ειδικότητα το τάε κβο ντο και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα», τόνισε ο έμπειρος αθλητής.

Α. Βογιατζή: « Το άθλημα με εντυπωσίασε από 9 χρονών»

Στη συνέχεια η Α. Βογιατζή κάνει μια αναδρομή πίσω στα πρώτα της βήματα στο άθλημα: «Ασχολούμαι με το τάε κβο ντο γύρω στα 10 χρόνια τώρα. Πρώτα ξεκίνησε ο αδερφός μου, όταν πήγαινε τρίτη δημοτικού. Παλιότερα δεν είχα ασχοληθεί με το άθλημα αυτό, μέχρι που έτυχε να παρευρεθώ σε μια επίδειξη, στην οποία οι αθλητές του έδειχναν τι μπορούν να κάνουν, όπως για παράδειγμα να σπάνε ξύλα με τα πόδια. Η όλη διαδικασία με εντυπωσίασε πάρα πολύ. Αυτό το σκηνικό ήταν η αφορμή να καταλάβω ότι, αυτό ήταν το άθλημα με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ. Εκείνη την περίοδο ήμουν μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού. Κατά το παρελθόν έχω περάσει δυο τραυματισμούς, ένα σπάσιμο και ένα ράγισμα χεριού. Ευτυχώς όμως είχα πάντα δίπλα μου τους γονείς και τους προπονητές μου, οι οποίο με βοηθούσαν να περνάω κάθε εμπόδιο, όσο δύσκολο και να ήταν».

«Η περσινή σεζόν δεν κύλησε όπως θα ήθελα. Απεναντίας, φέτος είμαι αποφασισμένη να βάλω τα δυνατά μου για να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται», υπογραμμίζει.

Μ. Δαμαλάς: «Να δώσω το 100% για την εθνική».

Κλείνοντας, ο Μ. Δαμαλάς, κάνει: «Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το άθλημα γύρω στην ηλικία των 12. Αρχικά, παρακολουθούσα αρκετούς αγώνες καταξιωμένων αθλητών στο διαδίκτυο. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα να το δοκιμάσω και εγώ. Το συγκεκριμένο άθλημα μου έχει προσφέρει πάρα πολλές χαρές. Η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι το γεγονός, ότι τον τελευταίο χρόνο κατάφερα να λάβω μέρος στα κλιμάκια της εθνικής. Σκοπός μου είναι να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου, ώστε να τα πάω όσα καλύτερα μπορώ με την εθνική».

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός

Πλέον ο σύλλογος προετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, με τις προπονήσεις για την αγωνιστική ομάδα να είναι καθημερινές, πρωί-απόγευμα. Ωστόσο, ένα κομμάτι της προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε σε ένα καμπ στα Τρίκαλα, το τριήμερο 25,26 και 27 Αυγούστου.

Οπως και να έχει πάντως η σεζόν θα ξεκινήσει και επίσημα με τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, οι εγγραφές θα αρχίσουν από την 1η του μήνα αυτού. Θα γίνονται και το πρωί, αλλά και το απόγευμα. Στον Νικόμαχο λειτουργούν αρκετά είδη τμημάτων. Αυτά είναι τα γκρουπ παιδιών 4χρονών και άνω, προαγωνιστικά, αγωνιστικά, καθώς και αυτοάμυνας για μεγάλους.

Από την πλευρά του ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Τόρης, αναφέρει: «Τέλη Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, γι’ αυτό και ο στόχος μας είναι οι αθλητές μας να βρεθούν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, μέσα από την σωστή και συστηματική δουλειά».

«Κάποια από τα παιδιά τα οποία θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο εφήβων-νεανίδων είναι μέλη και του κλιμακίου Βορείου Ελλάδος, ως επίλεκτοι αθλητές. Αυτοί θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και στο εξωτερικό από τον Οκτώβριο» συμπληρώνει ο Δ. Τόρης, ο οποίος διαθέτει και την θέση του προπονητή, των κλιμακίων για την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα γίνονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

1) ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 112 38333 ΒΟΛΟΣ
ΤΗΛ.-ΦΑΞ. 2421048482
2)28ΗΣ ΟΚΤ. 158-ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ 14
ΤΗΛ. 2421038770

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου