ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ράμος: «Κάθε χρονιά μας είναι η καλύτερη, μέχρι την επόμενη»

ράμος-κάθε-χρονιά-μας-είναι-η-καλύτερ-334022

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μετατραπεί σε μια ομάδα σαρωτική και έχει κατακτήσει όποιο τρόπαιο υπάρχει (εκτός από το κύπελλο Ισπανίας). Φυσικά, κομβικός παράγοντας αυτού του γεγονότος είναι ο εμβληματικός αρχηγός της Σέρχιο Ράμος.

Ο Ισπανός αμυντικός μίλησε στο ιταλικό περιοδικό «Undici» για την ομάδα της καρδιάς του και το ξέφρενο πάρτι που έχει στήσει, τον Ζινεντίν Ζιντάν, την προσωπική του εξέλιξη και την Ballon d’ Oro.

«Πρέπει να ξεχάσουμε τις νίκες του παρελθόντος. Αυτό θεωρώ είναι το κλειδί της επιτυχίας. Καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο δεν σου δίνει ποτέ χρόνο για να απολαύσεις αυτά που έχεις καταφέρει. Το γεγονός ότι κερδίσαμε 3 Champions League σε 4 χρόνια είναι εξωπραγματικό, αλλά τώρα είναι η ώρα να τα αφήσουμε όλα στην άκρη. Αργότερα, όταν θα έχω πλέον αποσυρθεί, θα έχω όσο χρόνο χρειάζομαι για να γυρνάω πίσω στο χρόνο και να σκέφτομαι αυτές τις νίκες», δήλωσε αρχικά ο 31χρονος διεθνής.

Τίποτα όμως δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον κατάλληλο προπονητή και αυτός δεν είναι κανένας άλλος από τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Ο προπονητής μας σπάει τα ρεκόρ που είχαν θέσει άλλοι τα προηγούμενα χρόνια. Έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και με ταπεινότητα. Νιώθουμε όλοι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά του».

Ωστόσο, και ο ίδιος ο Ράμος έχει το δικό του μερίδιο στις απανωτές επιτυχίες της Ρεάλ: «Όταν έπαιζα στην πατρίδα μου, αγωνιζόμουν ως επιθετικός και πάντα σκόραρα πολλά γκολ. Πανηγύριζα σαν τρελός, όπως κάνει ο Κριστιάνο. Τώρα, όταν συμμετέχω στην επίθεση, νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου εξαιτίας της εμπειρίας που έχω από τα προηγούμενα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα τώρα, μπορώ και συμπεριφέρομαι διαφορετικά, για παράδειγμα προς τους αμυντικούς που ανεβαίνουν μπροστά και να τους βοηθάω. Είχα μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου, αν όχι την καλύτερη. Η δίψα που έχω για να κερδίζω είναι η ίδια από τότε που ξεκίνησα να παίζω. Από τότε που κερδίσαμε το δέκατο Champions League, λέω πάντα ότι αυτή ήταν η καλύτερη μου σεζόν, μόνο και μόνο για να αναγκαστώ την επόμενη να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να είμαι ακόμα καλύτερος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξέρεις ότι όλα είναι δυνατά».

Τέλος, ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε και στην πολυπόθητη Ballon d’Oro: «Τα τελευταία χρόνια πρόκειται για ένα θέμα προσωπικό, μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως, δείτε για παράδειγμα τον Φάμπιο Καναβάρο που την έχει κερδίσει. Άμα καταλήξω και εγώ να την κερδίσω, θα ζούσα μια ιστορική στιγμή!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου