ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πλήθος συμμετοχών και επιτυχιών έκλεισε ο Αύγουστος για τον ΣΔΥ Βόλου

με-πλήθος-συμμετοχών-και-επιτυχιών-έκ-330737

Σε 7 ακόμη αγώνες στην Ελλάδα και τη Κύπρο έτρεξε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου το πρόσφατο διάστημα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία στις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Η ημερολογιακή άφιξη του φθινοπώρου συνεπάγεται την αύξηση των αγώνων δρόμου που θα πραγματοποιούνται τους επόμενους μήνες, και μαζί την αύξηση των αποστολών που θα πραγματοποιήσει ο ΣΔΥΒ. Ο σύλλογος το πρόσφατο διάστημα μετείχε στους εξής αγώνες:

12, 13 Αυγούστου

Τον 2ο Ορεινό Αγώνα Κρυόβρυσης Ολύμπου φιλοξένησε το χωριό αυτό που βρίσκεται κοντά στην Ελασσόνα Λάρισας και έχει μόλις 10 μόνιμους κατοίκους. Η περιοχή ζωντάνεψε από τους εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν στους αγώνες απόστασης 15 και χιλιομέτρων. Τα εύσημα αποδόθηκαν στους διοργανωτές για τη φιλοξενία και τη δωρεάν προσφορά του αγώνα στους δρομείς. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξε με 11 αθλητές του, οι οποίοι ήταν οι εξής:

15 χιλιόμετρα

Θανάσης Οικονόμου, Χάρης Ακρίβος, Ηλίας Πατσαρούχας, Δημήτρης Γάκης, Κώστας Λαζαρίδης, Μάκης Κοσμίδης, Κώστας Βέργας, Κώστας Παλάντζας, Βάσω Τασιώνη, Γιώργος Καλαντζής.

5 χιλιόμετρα

Γιώργος Δοδόλιας

4 δρομείς του ΣΔΥΒ, οι Γιώργος Καλαντζής (2ος στη κατηγορία), Μιχάλης Κωστής, Λεωνίδας Παπαχρήστος, Ευαγγελία Παπαχρήστου (1η στη κατηγορία) έτρεξαν στην 9η Αθαμάνιο Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα με αφετηρία το Τετράκωμο και τερματισμό στο Αθαμάνιο κοντά στα Τζουμέρκα. Δυστυχώς τα πάντα επισκιάστηκαν από τον θάνατο δρομέα από το Τετράκωμο εξαιτίας ανακοπής κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μετά το λυπηρό συμβάν ακυρώθηκαν βέβαια όλες οι εκδηλώσεις. Ο ΣΔΥ Βόλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, ενώ θυμίζει ότι όλοι οι δρομείς και οι αθλούμενοι πρέπει να κάνουν πολύ συχνά ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις πριν μετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

19, 20 Αυγούστου

Νικητής στον Αγώνα Δρόμου Μνήμης Ρεντίνας Καρδίτσας τερμάτισε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλέξιου. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 19 Αυγούστου το απόγευμα και ήταν απόστασης 13 χιλιομέτρων.

Ένας ακόμη αγώνας με θέση στο βάθρο για την αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή που κατέλαβε τη 3η θέση στους 30ους Αγώνες Δρόμου εις Μνήμη Νέαρχου Κληρίδη. Ο αγώνας έγινε στον Αγρό στη Κύπρο, ήταν απόστασης 5,5 χιλιομέτρων, και στη πρώτη θέση τερμάτισε η Dagmara Handzlik που εκπροσώπησε πριν δυο βδομάδες τη Κύπρο στον Μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο πετυχαίνοντας χρόνο 2.38 που είναι εθνικό ρεκόρ.

26, 28 Αυγούστου

Με αρκετές συμμετοχές έδωσε το παρών και ενίσχυσε τη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στον 4ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Δρόμου που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου στα Χάνια Πηλίου με εκκίνηση και τερματισμό στο καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «ο Παν». Πραγματοποιήθηκαν αγώνες 17 και 4 χιλιομέτρων (ο οποίος αγώνας ξεκινούσε από το 13ο χιλιόμετρο του κύριου αγώνα), καθώς και παιδικός ορεινός αγώνας.

Ο αγώνας πήρε την ονομασία του από το Σανατόριο Καραμάνη, το μέρος όπου περνούσαν τη ζωή τους στις αρχές του 20ου αιώνα όσοι είχαν προσβληθεί από φυματίωση. Ενάμισι χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν το Σανατόριο όπως είναι μισογκρεμισμένο από τη Κατοχή όταν το βομβάρδισαν οι ναζί.

Εκτός από τη συμμετοχή στον αγώνα, οι αθλητές συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν όπως ομιλίες, βραδινή πεζοπορία στο Σανατόριο του Καραμάνη, ψήσιμο και γλέντι στο καταφύγιο. Πολλοί μάλιστα διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο ή σε σκηνές, και συνέχισαν τις δράσεις και την επόμενη ημέρα.

Τη πρώτη θέση στον αγώνα των 17 χιλιομέτρων στις γυναίκες κατέκτησε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, ενώ τρίτος στον ίδιο αγώνα τερμάτισε στους άνδρες ο Γιώργος Καλαντζής. Νικητής στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Ζήσης Τσουρέλης, και 2ος ο Ζαφείρης Πανόπουλος.

Αυτές ήταν οι συμμετοχές του ΣΔΥΒ στον Καραμάνειο Δρόμο:

17 χιλιόμετρα

Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Μαγαλιός, Χρήστος Τσαμασιώτης, Σεραφείμ Τσαμασιώτης, Δημήτρης Ρούσης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Κώστας Παλάντζας, Μπάμπης Μπάρδας.

4 χιλιόμετρα

Ζήσης Τσουρέλης, Ζαφείρης Πανόπουλος, Αχιλλέας Καλαμάκης, Τόλης Κουτσουμπές, Κώστας Κυριαζής, Παντελής Σάμιος.

Στη πρωτεύουσα της Χαλκιδικής έγινε τη Κυριακή ο Αγώνας Πολυγύρoς Χαλκιδική RUN 2017. Πρόκειται για αγώνα Βουνού – Πόλης (Mountain – City Run) 15 χιλιομέτρων. Στον αγώνα συμμετείχε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Οι συμμετοχές του Αυγούστου για τον ΣΔΥΒ έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς τη Δευτέρα 28 Αυγούστου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο 4ος Δρόμος Αλληλεγγύης απόστασης 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Κατερίνη. Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν για φιλανθρωπικό σκοπό με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ενώ μεγάλος νικητής του αγώνα τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου.

Οι επόμενες δράσεις του ΣΔΥΒ

Ο παλαιότερος αγώνας βουνού στην Ελλάδα είναι ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, και θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των δρομέων του συλλόγου Χάρη Ακρίβου, Σάκη Κράβαρη, Μάριου Μιχαλόπουλου, Σεραφείμ Τσαμασιώτη.

Δυόμιση μήνες πριν πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μαζικού χαρακτήρα για τη χώρα μας, οι εγγραφές για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ολοκληρώθηκαν. Προστέθηκαν οι συμμετοχές των Κώστα Βέργα, Σάκη Κράβαρη, και έτσι 131 είναι οι δρομείς του ΣΔΥΒ που πέτυχαν την εγγραφή και θα είναι ανάμεσα στους 50.000 αθλητές από όλο το κόσμο που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες. Ομαδική αποστολή 40 αθλητών προγραμματίστηκε για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (16, 17 Σεπτεμβρίου). Επίσης Στις 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (5 και 10 χιλιόμετρα), και υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Για διευκόλυνση των μελών του, ο ΣΔΥΒ αναλαμβάνει τη συγκέντρωση του ποσού συμμετοχής (5 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα). Πληροφορίες στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Ο αγώνας των Καλών Νερών θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη, θα τηρηθεί πριν την εκκίνηση ενός λεπτού σιγή, και οι δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν με μαύρα περιβραχιόνια.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο Νυχτερινό Αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται πολύ νωρίς, τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν τον αγώνα. Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι αυτής της ημέρας όσοι αθλητές και φίλοι του ΣΔΥ Βόλου θέλουν να μετέχουν στον αγώνα, θα πρέπει να το έχουν δηλώσει ταχτοποιώντας τις διαδικασίες στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 2421023523. Στο ίδιο κατάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για οποιονδήποτε αγώνα πρόκειται να υπάρξει συμμετοχή του συλλόγου.

Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου