ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΟΕ: Χειρότερες κι από της Αθήνας οι προετοιμασίες του Ρίο για τους Ολυμπιακούς

δοε-χειρότερες-κι-από-της-αθήνας-οι-προ-327787

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς, για τις προετοιμασίες της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, τονίζοντας ότι είναι χειρότερες ακόμη και από τις αντίστοιχες της Αθήνας το 2004.

Οπως δήλωσε, η ΔΟΕ ανέλαβε δράση τοποθετώντας ειδικούς στην τοπική επιτροπή διοργάνωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προετοιμασία θα συνεχιστεί κανονικά.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», είπε ο αντιπρόεδρος.

Τα νέα για τις καθυστερήσεις στις προετοιμασίες έφτασαν την ώρα που η Βραζιλία δίνει μάχη με το χρόνο για να είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε 44 ημέρες.

Ο Κόουτς, ο οποίος ασχολείται εδώ και 40 χρόνια με τους Ολυμπιακούς, πραγματοποίησε έξι περιοδείες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως μέρος της ευθύνης της Επιτροπής για την επιτήρηση των προετοιμασιών

Πρόσθεσε, δε, ότι ένας εκ των ειδικών που ενσωματώθηκε στην τοπική επιτροπή είναι σύμβουλος του σχεδίου δόμησης.

«Η ΔΟΕ υιοθέτησε ένα πιο ενεργό ρόλο. Είναι κάτι το αναπάντεχο για την Επιτροπή, αλλά δεν υπάρχει σχέδιο Β’. Πηγαίνουμε στο Ρίο», τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι κατάσταση είναι η χειρότερη που έχει δει, ακόμη και από την αντίστοιχη της Αθήνας το 2004, όταν είχαν εκφραστεί ανησυχίες για το αν η ελληνική πρωτεύουσα θα ήταν έτοιμη για τους Αγώνες.

«Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Ανησυχούμε ιδιαιτέρως. Δεν είναι πολλά έτοιμα. Πρέπει να γίνουν και για αυτό θα είμαστε κοντά. Δεν μπορείς να απομακρυνθείς», σημείωσε ο αντιπρόεδρος.

Οι ετοιμασίες για την ελληνική Ολυμπιάδα το2004 σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις στις προετοιμασίες, ωστόσο η παράδοση έγινε στην ώρα της.

Ο Κόουτς είπε ότι σε κάποιες εγκαταστάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η εργασίες δεν έχουν αρχίσει καν, ενώ οι υποδομές έχουν καθυστερήσει αρκετά και η πόλη έχει να διευθετήσει και κοινωνικά ζητήματα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι διοργανωτές έχουν τον ίδιο αριθμό σε προσωπικό όπως είχε το Λονδίνο στο ίδιο στάδιο των προετοιμασιών, δηλαδή 600 άτομα, το οποίο όμως (προσωπικό) δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου