ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Deloitte για το νέο ρεκόρ της Premier League

η-deloitte-για-το-νέο-ρεκόρ-της-premier-league-325603

Οι ομάδες της Premier League έχουν και πάλι το ρεκόρ της καλοκαιρινής αγοράς, επενδύοντας 1,430 δισ. λίρες ή διαφορετικά 1,561 δισ. ευρώ σε μεταγραφές παικτών μεταξύ 9 Ιουνίου και 31 Αυγούστου. Ένα ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 23% σε σχέση με το περυσινό ρεκόρ των 1,160 δισ. λιρών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte, όπου φαίνεται πως η πρόσληψη παικτών από εξωτερικό αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών: 770 εκατομμύρια λίρες, ήτοι το 54% του συνόλου.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα: 215 εκατομμύρια λίρες στερλίνες, ενώ στη δεύτερη θέση εμφανίζεται η Τσέλσι με 180 εκατομμύρια. Δίχως άλλο, το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το κλειδί για τις δαπάνες, αφού Sky και BT Sport κατέβαλαν ρεκόρ 5,14 δισ. λίρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League.

O Νταν Τζόουνς ένας συνεργάτης της Deloitte, σημείωσε ότι «με τη συνεχή αύξηση των εσόδων των συλλόγων, ιδιαίτερα από τα δικαιώματα μετάδοσης, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι σύλλογοι της Premier League διατήρησαν την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια μεταγραφική αγορά».

Εστω κι αν την πιο ακριβή μεταγραφή πραγματοποίησε η Παρί Σεν Ζερμέν, που κατέβαλε 222 εκατ. ευρώ για τη ρήτρα του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου