ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Όλυμπο, Πρέβεζα, Λευκοπηγή έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου

σε-όλυμπο-πρέβεζα-λευκοπηγή-έτρεξε-ο-σ-321264

Ετοιμάζει αποστολές με 3ψήφιο αριθμό συμμετοχών σε Καλά Νερά, Ιωάννινα

Σε 3 αγώνες δρόμου έδωσε το παρών ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου την εβδομάδα που πέρασε, ενώ ακολουθεί εντυπωσιακή συνέχεια με μαζική παρουσία σε πολλές διοργανώσεις. Μάλιστα στους αγώνες των Καλών Νερών και των Ιωαννίνων, η παρουσία των αθλητών του συλλόγου θα φτάσει σε 3ψηφιο αριθμό.

Ο παλαιότερος αγώνας βουνού για τη χώρα μας, ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, έγινε τη Κυριακή για 31η χρονιά και 3 ήταν οι δρομείς του ΣΔΥΒ που έτρεξαν τον σκληροτράχηλο και πολύωρο αγώνα. Αυτοί ήταν ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης, ο Χάρης Ακρίβος και ο Σάκης Κράβαρης.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο 1ος Αγώνας ανωμάλου Δρόμου Λευκοπηγής Κοζάνης, απόστασης 10 χιλιομέτρων. Η διαδρομή είναι πανέμορφη σε χωματόδρομο με θέα την τοπική κοινότητα Λευκοπηγής, όπου δεσπόζει στο κέντρο του χωριού ο υπεραιωνόβιος πλάτανος. Η περιοχή ανακηρύχθηκε πρόσφατα διατηρητέο μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στον αγώνα έτρεξε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε στη Πρέβεζα ο 5ος Εν Νικόπολει Άκτιος Δρόμος. Η αφετηρία βρίσκεται έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο, ενώ ο τερματισμός λίγο μετά το Δημαρχείο της Πρέβεζας, κοντά στην όμορφη κεντρική πλατεία της πόλης. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξε για τον ΣΔΥΒ ο Στράτος Συμεωνίδης.

Αυτή τη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (5 και 10 χιλιόμετρα), και υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Ο αγώνας των Καλών Νερών θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη, θα τηρηθεί πριν την εκκίνηση ενός λεπτού σιγή, και οι δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν με μαύρα περιβραχιόνια.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου για τον 11ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου (αγώνες 30, 10 και 5 χιλιομέτρων καθώς και παιδικός), και 44 δρομείς του συλλόγου γράφτηκαν στους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ η αποστολή θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο το διήμερο του αγώνα. Ακόμη 4 δρομείς από το αδελφοποιημένο με τον ΣΔΥΒ Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «ΕΥ ΖΗΝ» Λεμεσού γράφτηκαν και θα συμμετέχουν στον αγώνα. Η διοργάνωση του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων ετοίμασε άρθρο-αφιέρωμα για τη συμμετοχή των δύο συλλόγων που δημοσιεύθηκε στο σάιτ του αγώνα.

Δύο μήνες πριν πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μαζικού χαρακτήρα για τη χώρα μας, οι εγγραφές για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ολοκληρώθηκαν. Προστέθηκαν οι συμμετοχές των Κώστα Βέργα, Σάκη Κράβαρη, και έτσι 131 είναι οι δρομείς του ΣΔΥΒ που πέτυχαν την εγγραφή και θα είναι ανάμεσα στους 50.000 αθλητές από όλο το κόσμο που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο Νυχτερινό Αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται πολύ νωρίς, τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν τον αγώνα. Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι αυτής της ημέρας όσοι αθλητές και φίλοι του ΣΔΥ Βόλου θέλουν να μετέχουν στον αγώνα, θα πρέπει να το έχουν δηλώσει τακτοποιώντας τις διαδικασίες στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 2421023523. Στο ίδιο κατάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για οποιονδήποτε αγώνα πρόκειται να υπάρξει συμμετοχή του συλλόγου.

Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στη παραλία του Βόλου, «Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 2017»

Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Τέλος, στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 5ος Αχίλλειος Άθλος, Ημιμαραθώνιος Δρόμος στα Φάρσαλα, και αγώνες 5 και 4 χιλιομέτρων και παιδικός 1000 μέτρων, όλοι με δωρεάν συμμετοχή. Τα μέλη του συλλόγου που θέλουν να γραφτούν, μπορούν να το δηλώνουν στο κατάστημα Aspirina μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Στις γιορτές των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί το 2ο Volos Santa Run, ενώ για το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 το απόγευμα ορίστηκε ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου μαζί με τον παράλληλο 25ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων καθώς και τον παιδικό αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου