ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακρίσεις για τον Πολυνίκη Βόλου

διακρίσεις-για-τον-πολυνίκη-βόλου-310237

Σημείωσε πέντε πρωτιές στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα MuayThai

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στο κλειστό Γυμναστήριο Βόλεϊ της Μεταμόρφωσης στην Αθήνα διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα MuayThai 2014, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΜuayThai.

Η νέα αυτή Ομοσπονδία ένωσε όλες όσες υπήρχαν κάτω από νέο πλέον Δ.Σ. Ο προπονητής του Α.Σ. Πολυνίκη Βόλου κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου υπεύθυνου επιτροπής βορείου Ελλάδος και Ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ ο Βολιώτης επιχειρηματίας κ. Αγραφιώτης Αγγελος τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή.

Ο Α.Σ. Πολυνίκης Βόλου πέτυχε το απόλυτο αφού με την συμμετοχή 5 αθλητών του κατέλαβε 5 πρώτες θέσεις. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν : Ρουστάνης Δημήτριος 74Kgr, Μπακιρτζής Κυριάκος -91 Kgr , Παπασεκαλλαρίου Ανδρέας 81-Kgr, Καραμίχαλος Ιωάννης 63 Kgrκαι Σερέτης Αλέξανδρος 53 Kgr.

Πρόκειται για αγώνες Α,Β,Γ κατηγορίας με ή χωρίς προστατευτικά. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση όλων των αθλητών που με την αξιόμαχη αγωνιστικότητά τους κατέβαλαν τους πολύ καλούς αντιπάλους τους οι οποίοι ήταν έμπειροι, με αρκετούς αγώνες και είχαν την υποστήριξη των φίλων τους στην Αθήνα.

Οι αγώνες στο MuayThaiείναι ιδιαίτερα σκληροί αφού εκτός από πυγμαχία και λακτίσματα με τα πόδια σε όλο το σώμα επιτρέπονται οι αγκώνες ,τα γόνατα, οι ανατροπές με πιασίματα, το σπρώξιμο με χτύπημα.

Ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα μόνο όταν κάποιος αγωνιζόμενος «πέσει» ή όταν οι αθλητές δεν μάχονται. Το MuayThai είναι αναγνωρισμένο απο τις :SportAccordκαι GAISF.

Οργανώσεις που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα μαχητικά αθλήματα που αναγνωρίστηκαν από την Sportaccords είναι 15.( Aikido · Boxing · Fencing · Judo · Ju-Jitsu · Karate · Kendo · Kickboxing · Muaythai · Sambo · Savate · Sumo · Taekwondo · Wrestling · Wushu.) Ο Α.Σ. Πολυνίκη Βόλου είναι ο μοναδικός στην Θεσσαλία που καλλιεργεί το Μuay Thai με όλους τους κανόνες που ορίζει η παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA.

O προπονητής κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα, και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, το 13ο KHAN, Βαθμός αναγνωρισμένος από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ταϊλάνδης ενώ είναι μέλος της Κρατικής Ομοσπονδίας δασκάλων της Ταϊλάνδης.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 5 αναγνωρισμένοι προπονητές στο MuayThai.

Οι εκπαιδευτές του Συλλόγου κ. Μπακομήτρος Αντώνης και Καραβάσιος Αθανάσιος μετά από σεμινάρια και εξετάσεις απέκτησαν κάρτα κριτών και διαιτητών από την I.F.M.A.

Στους αγώνες αυτούς έκαναν μια άριστη διαιτησία και απέσπασαν την εκτίμηση όλων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές, τον προπονητή και τους εκπαιδευτές του για τις επιτυχίες και εύχονται καλή συνέχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου