ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τίμησε τους πρωταθλητές του ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

τίμησε-τους-πρωταθλητές-του-ο-οεα-ναβ-308472

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Σε ευχάριστο κλίμα και με την παρουσία του προπονητή Σίμου Σάμιου, της διοίκησης και των γονέων, στις εγκαταστάσεις του ΟΕΑ/ΝΑΒ έλαβε χώρα η υποδοχή των πρωταθλητών, κωπηλατών του πολυνίκη συλλόγου.

Στην πλούσια λίστα του βολιώτικου σωματείου βρίσκονται τα ονόματα των αθλητών του που διέπρεψαν στο πρόσφατο βαλκανικό πρωτάθλημα (9, 10/9): Μαργαρίτα Γεωργούδη, Βασίλης Κουκουτής, Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Γρηγόρης Σχιζοδήμος, Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ευαγγελία Δεμελή, Έλενα Αγιώτη, Αναστασία Καλανδαρίδη, Δημήτρη Ζωγράφο, Δημήτρη Καπουρτίδη, Βασίλη Μπαρουτά.

ΧΡΥΣΑ

Διπλό σκιφ (εφήβων): Σχιζοδήμος Γρ., Ντινενής Χαρ.

Δίκωπος άνευ (νεανίδων): Βαρελοπούλου Ειρ., Μπιτζιλαίου Ιω.

Τετραπλό σκιφ (εφήβων): Κουδούνας Ηλ., Σχιζοδήμος Γρηγ., Τσαλικίδης Βασ., Ντινενής Χαρ.

Τετράκωπος άνευ (εφήβων): Κοκκινίδης Ηλ., Κουκουτής Βασ., Οικονόμου Ανδρ., Μπουκουβάλας Δημ.

Οκτάκωπος (παίδων): Καραδέμητρος Δ., Ζωγράφος Δ., Καπουρτίδης Δ., Μαραγκός Γ., Μακρυγιάννης Γ. Μεχτερίδης Κων., Πεκόπουλος Ι., Λαπικοφ Θ., Λιούγκος Χ.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Σκιφ (νεανίδων): Γεωργούδη Μαργ.

Διπλό σκιφ (νεανίδων): Αγιώτη Ελ., Καλανδαρίδη Αν.

Τετραπλό σκιφ (νεανίδων): Λαμπριανίδου Ερμ., Γεωργούδη Μαργ., Αγιωτη Ελ., Καλανδαρίδη Αναστ.

Τετραπλό σκιφ (παίδων): Καραπάτογλου Ιασ., Μπαρούτας Β., Κουτρούλης Αντ., Στασινός Δημ.

Τετράκωπος άνευ (νεανίδων): Δεμελή Ευ., Μήτση Αρ., Βαρελοπούλου Ειρ, Μπιτζηλαίου Ιω.

ΧΑΛΚΙΝΑ

Οκτάκωπος (εφήβων): Μαρόκος Ι., Γραμμενιάτης Γ., Σωτηρακόπουλος Παν., Παπακωνσταντίνου Αντ., Κουκουτής Βασ., Κοκκινίδης Ηλ., Οικονόμου Ανδρ., Μπουκουβάλας Δ., Λιούγκος Χρ(πηδ).

Εκτός των παραπάνω τιμήθηκε και ο Γιάννης Καλανδαρίδης, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Στέργιακα κατέλαβε την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Κρούζβιτσα της Πολωνίας (2, 3/9). Σε όλους τους αθλητές του ναυτικού ομίλου δόθηκε από τον Σ. Σάμιο ένα λουλούδι και ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

Από τη μεριά του ο αθλητής Γιάννης Καλανδαρίδης, που ψηφίστηκε ως ανερχόμενο αστέρι της FISA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας) για τον μήνα Αύγουστο, ανέφερε: «Νιώθω αρκετά περήφανος που εκπροσώπησα τη χώρα και πήρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό. Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, διότι ανέβηκα κατηγορία. Από την εφηβική πήγα στη νέων και προσπάθησα να προσαρμοστώ σε αυτήν. Ευχαριστώ πολύ τον όμιλο για την υποδοχή που μας επιφύλαξε. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με νοιάζονται εδώ και τους νοιάζομαι κι εγώ εξίσου», είπε κλείνοντας…

Στη συνέχεια, δηλώσεις για τη μέχρι στιγμής πορεία της στο άθλημα έκανε και η αργυρή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαργαρίτα Γεωργούδη: «Η φετινή σεζόν ήταν ονειρική. Η πρώτη μου διεθνής διάκριση ήταν η δεύτερη θέση που έλαβα μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμου, στη δίκωπο άνευ, το Πανευρωπαικό εφήβων νεανίδων της Γερμανίας. Τον προηγούμενο μήνα κατέκτησα ξανά την ίδια θέση με την Χριστίνα στο ίδιο αγώνισμα, αυτή την φορά ήταν για το παγκόσμιο της Λιθουανίας. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην Τουρκία το Βαλκανικό πρωτάθλημα, όπου έλαβα τη δεύτερη θέση στο σκιφ νεανίδων και στο τετραπλό νεανίδων.

Τέλος η 18χρονη κωπηλάτρια υπογράμμισε: «Η στήριξη που μας παρέχουν οι προπονητές μας είναι πολύ σημαντική, διότι μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Γι’ αυτό τον λόγο σε κάθε διοργάνωση όλοι οι αθλητές κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αναδείξουμε το άθλημα και τον σύλλογο». Η ταλαντούχα αθλήτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ ασχολείται με το άθλημα μόλις πέντε χρόνια.

Μετέπειτα αναφορά σχετικά με την εξέλιξη του στο άθλημα έκανε και ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος: «Τα πρώτα μου βήματα στον χώρο τα έκανα περίπου πριν πέντε χρόνια», σημείωσε. Ωστόσο έκανε και μια σύνοψη των επιτυχιών του για τη σεζόν που πέρασε: Η χρονιά κύλησε πολύ καλά για εμένα. Βγήκα έκτος στο παγκόσμιο και πήρα δυο χρυσά στο βαλκανικό. Το χάρηκα αρκετά, διότι είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να καταφέρνεις να ακούσεις δυο φορές τον ελληνικό ύμνο σε μια πόλη που ήταν παλιότερα ελληνική, την Κωνσταντινούπολη.

Όσον αφορά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στους αθλητές του ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, δήλωσε: «Το περιμέναμε ότι θα μας υποδεχθούν ξανά με μια μικρή φιέστα, όπως είχαν κάνει άλλωστε και πέρυσι, μετά τις διεθνείς επιτυχίες αθλητών του ομίλου. Σε γενικές γραμμές το συνηθίσει αυτό ο όμιλος, επειδή έχει βγάλει πολλούς πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, δηλώσεις έκανε και ο πρωτεργάτης των σπουδαίων επιτυχιών του βολιώτικου συλλόγου, Σίμος Σάμιος: «Από το 2012 και μετά ο ΟΕΑ/ΝΑΒ πανηγυρίζει συνεχώς την ανάδειξη πρωταθλητών. Το σημαντικότερο που πετύχαμε στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μας είχαμε τόσους πολλούς αθλητές που διακρίθηκαν, καθώς 11 έλαβαν μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη. Ενδεχομένως να μην έχει συμβεί και σε κανένα άλλο σωματείο αυτό. Ένα εξίσου μεγάλο επίτευγμα, είναι ότι στη δεύτερη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, λάβαμε την πρώτη θέση και στη βαθμολογία.

«Τις επιτυχίες των αθλητών μας τις πανηγυρίζουμε με όλη μας την ψυχή, καθώς και είναι πολύ καλά παιδιά και έχουν αγωνιστεί σκληρά γι’ αυτές», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο έμπειρος τεχνικός έκανε αναφορά και για τα κακώς κείμενα του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας και γενικότερα μια διαφορετική αντιμετώπιση, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ό,τι χρειάζονται για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Η κωπηλασία σαν άθλημα είναι πολυδάπανη, γι’ αυτό δυστυχώς από την ηλικία των 18, 19, οι αθλητές αναγκάζονται να σταματήσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου