ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη με Μπρίτο για τον Απόλλωνα

νίκη-με-μπρίτο-για-τον-απόλλωνα-305684

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις του στην επιστροφή του στις επαγγελματικές διοργανώσεις ο Απόλλων Πόντου, καθώς επικράτησε 1-0 του Αιγινιακού για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτή η νίκη, πέραν των τριών βαθμών, αποκτά διαφορετική αξία λόγω του σκόρερ, καθώς αυτός που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του ήταν ο Εντουάρντο Μπρίτο, που με δικό του πλασέ στο 85’ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» των δύο αντιπάλων.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο τους έλειπε το… κάτι παραπάνω στην τελική ενέργεια, κάτι που διαφοροποιήθηκε από το 69’ και μετά.

Σε εκείνο το σημείο πέρασε στο ματς ο 34χρονος πλέον, Εντουάρντο Μπρίτο, που επέστρεψε έπειτα από το 2008, αφού σε αυτή την εννιαετία έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο Βραζιλιάνος απέδειξε ότι παρά το γεγονός πως έχουν περάσει τα χρόνια, η μπάλα δεν ξεχνιέται…

Στο 84’, ο Ενλουντούλου έδωσε στον Γεωργιάδη που σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπρίτο τσίμπησε την μπάλα και με ιδανικό πλασέ σημάδεψε την εσωτερική πλευρά του δοκαριού, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μπρίτο με τη φανέλα του Απόλλωνα (τότε η ομάδα ονομαζόταν ακόμα Απόλλων Καλαμαριάς) από τις 20 Φεβρουαρίου το 2008, σε ένα ματς στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη, όταν είχε κάνει το 1-0 σε ένα παιχνίδι που έληξε 2-2.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Βλάχος (90’ Σισέ), Γιαζιτζόγλου, Πολύζος, Ζούρκος (57’Αντωνιάδης), Παπαδόπουλος (72’ Τσολακίδης), Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Δωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης (55’ Μιλοσάβλιεφ), Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ενλουντουλού, Καλογέρης (88’ Καλαϊτζίδης), Βεργώνης, Χασομέρης, Κυβελίδης (68’ Μπρίτο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου