ΑΘΛΗΤΙΚΑ

140 εκατ. για Γκριεζμάν

140-εκατ-για-γκριεζμάν-305584

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αποκτήσει τον Αντουάν Γκριεζμάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, προκειμένου να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Πάρι Σ.Ζ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «El Transistor» του ισπανικού ραδιοφώνου Onda Cero, ο καταλανικός σύλλογος έκανε επίσημη πρόταση 140 εκατομμυρίων ευρώ για τον διεθνή Γάλλο επιθετικό, ποσό μικρότερο από τη ρήτρα εξαγοράς του που είναι 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρώτος στόχος της Μπαρτσελόνα ήταν ο Σαούλ Νίγκες, για τον οποίο ο πρόεδρος του συλλόγου της Βαρκελώνης, Χοσέπ Μαρία Μπαρετομέου, πρόσφερε 80 εκατομμύρια ευρώ, με τη ρήτρα του να βρίσκεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

«Ούτε 100 εκατ. για Κουτίνιο»

Λιγότερα από 100 εκατ. ευρώ προσέφερε η Μπαρτσελόνα στη Λίβερπουλ για τον Φιλίπε Κουτίνιο, πρόταση που απορρίφθηκε από τον αγγλικό σύλλογο. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέμου, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ανέβαζαν το ποσό στα 200 εκατ., ωστόσο αποκάλυψε ότι αυτές ήταν οι απαιτήσεις της Λίβερπουλ. «Τόσα ζητούσαν! Δεν θα σας πω πόσα προσφέραμε, πάντως δεν υπήρχε περίπτωση να ανεβούμε ούτε στα 150 εκατ. Αποφασίσαμε να μείνουμε έξω από αυτό το ακριβό παζάρι και η πρότασή μας ήταν κάτω από 100 εκατ. Ίσως να έφτανε στο μέλλον τα 120 εκατ. με διάφορα έξτρα» είπε ο Μπαρτομέου στο τηλεοπτικό δίκτυο TV3 και πρόσθεσε: «Εμφανίστηκαν χρήματα τα οποία δεν προέρχονται από το ποδόσφαιρο και ανέβασαν στα ύψη την αγορά. Έτσι εξηγείται ό,τι συνέβη με τον Κουτίνιο. Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στη Μασία (σ.σ. τις διάσημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα), οφείλουμε να σεβαστούμε τους κανόνες. Γι’ αυτό είμαι ικανοποιημένος για την έρευνα που γίνεται στην Παρί, αφού αποτελούσε αίτημα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων».

Απειρος ο Ντεμπελέ

Στην απειρία του Ουσμάν Ντεμπελέ απέδωσε, εν μέρει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον τραυματισμό του, που θα κρατήσει τον 20χρονο Γάλλο εκτός δράσης για περίπου τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άσος, που αποκτήθηκε έναντι 105 εκατ. ευρώ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τραυματίστηκε στο 25ο λεπτό του νικηφόρου (2-1) αγώνα πρωταθλήματος με τη Χετάφε.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν είχε ποτέ μυϊκό πρόβλημα. Απλώς, δεν έχει την εμπειρία να αναγνωρίσει τους μικρούς πόνους», δήλωσε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου