ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ασημένιος» στην Ευρώπη ο Γαϊτάνης στο ταεκβοντό

ασημένιος-στην-ευρώπη-ο-γαϊτάνης-στ-305029

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Γαϊτάνης που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -63κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό, που φιλοξενείται στο Μάντσεστερ (3-6/5). Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο που πρόσθεσε στη συλλογή της η εθνική μας ομάδα Ανδρών/Γυναικών στο Μάντσεστερ.

Ο Έλληνας αθλητής μπήκε δυνατά στα προκριματικά και στον πρώτο γύρο επικράτησε 10-3 του Ιταλού, Νταβίντ Ντοραζί, ενώ στον δεύτερο νίκησε 14-4 και τον Γεωργιανό, Νοντάρ Γκολετιάνι. Στα προημιτελικά έκαμψε την αντίσταση του Τούρκου, Τσεμ Ουλουγκνουγιάν, με 16-10, ενώ η πορεία του προς τη διάκριση δεν σταμάτησε ούτε στα ημιτελικά, όπου απέκλεισε με 13-11 τον Κροάτη, Τόμισλαβ Καραούλα. Στον τελικό, ο Γαϊτάνης βρέθηκε απέναντι στον Βρετανό και… γηπεδούχο, Μάικλ Χάρβεϊ, γνωρίζοντας την ήττα με 14-2.

Στις υπόλοιπες σημερινές ελληνικές συμμετοχές, ο Ανέστης Νικολαϊδης (-80κ.) αποκλείστηκε στον δεύτερο αγώνα του (15-3) από τον Ραμίν Αριζόφ (Αζερμπαϊτζάν), ενώ άδοξα ολοκληρώθηκε η παρουσία της Βασιλικής Γραμματικοπούλου (-57κ.), καθώς αποκλείστηκε με 5-0 από τη Νικίτα Γκλάσνοβιτς (Σουηδία). Τέλος, στα -73κ. η Μαρίνα Ελπίδα Δημητροπούλου ηττήθηκε 20-7 στον δεύτερο γύρο από τη Γερμανίδα, Μέλντα Ακτσάν, και ολοκλήρωσε την παρουσία της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου