ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε νέα έδρα για νέα αρχή σήμερα η Δήμητρα

σε-νέα-έδρα-για-νέα-αρχή-σήμερα-η-δήμητρ-302494

Η διοίκηση της Δήμητρας αποφάσισε να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο γειτονικό στάδιο του Αλμυρού, θεωρώντας ότι θα τηρούνται καλύτερα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού με τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εισερχόμενων φιλάθλων, καθώς στο γήπεδο της Ευξεινούπολης έχουν προγραμματιστεί εργασίες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβώς πότε.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης της ομάδας προς την ΕΠΟ που έγινε δεκτό, από σήμερα Κυριακή και για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής οι «πράσινοι» θα αγωνίζονται ως γηπεδούχοι στο «Αθ. Ραγάζος», πιστεύοντας και σε αυξημένη προσέλευση κόσμου, εφόσον το γήπεδο έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από το δικό της στην Ευξεινούπολη, που διαθέτει μόνο μία υποτυπώδη κερκίδα.

Στη νέα τους έδρα οι «πράσινοι», λοιπόν, θα υποδεχθούν σήμερα στις 15.00 τον Ατρόμητο Παλαμά για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου, θέλοντας οπωσδήποτε τη νίκη, που, αν έρθει, θα είναι η δεύτερη στο πρωτάθλημα έπειτα από αυτήν κόντρα στον Αμβρυσσέα Διστόμου. Ήδη έχουν χαθεί επτά πόντοι και ασφαλώς στο σημερινό όσο και στο επόμενο παιχνίδι στην Αταλάντη με την ομώνυμη ομάδα και ουραγό της βαθμολογίας το σύνολο του Στέλιο Αρσένου ψάχνει τη βαθμολογική ανάκαμψη.

Η Δήμητρα έχει βρεθεί ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στην 7η θέση, την τελευταία που οδηγεί στη σωτηρία («πέφτουν» οι ομάδες από την 8η θέση έως την 12η), επιδιώκοντας τη συλλογή των βαθμών που θα της εξασφαλίσουν την άνετη παραμονή της όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο αντίπαλος

Ο Ατρόμητος Παλαμά κατάφερε να σπάσει το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών, καθώς την περασμένη βδομάδα νίκησε με 3-0 την αδύναμη Αταλάντη και πήρε τους πρώτους του βαθμούς, που αναπτέρωσαν το ηθικό των παικτών, οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες και από το σημερινό παιχνίδι, το οποίο δεν είναι εύκολο για τη Δήμητρα, αλλά μπορεί να το μετατρέψει σε τέτοιο.

Σίγουρα, ο αντίπαλός της διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει όνομα σε μεγαλύτερες ομάδες, όπως είναι ο Ερβιστ Μετούσι, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία από τη Νίκη Βόλου. Ο Αλβανός δεξιός μπακ επιστρέφει από τιμωρία μίας αγωνιστικής για την αποβολή του με δύο κίτρινες στο ματς της 3ης μέρας με τη Νέα Αρτάκη.

Πρώην παίκτης της Νίκης είναι και ο φορ Αλέξα Βουκομάνοβιτς, ενώ στην ομάδα βρίσκεται ακόμη ένας πρώην «κυανόλευκος», ο πολύπειρος στόπερ Χρήστος Οικονόμου, που έφτασε αισίως τα 41 και έχει περάσει από τη Νίκη το 2002-03 με 13 συμμετοχές, η μία εκ των οποίων ήταν στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΛ (2-0). Ο Οικονόμου δεν είναι πάντως ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία του Ατρομήτου, καθώς υπάρχει στο ρόστερ και έχει αγωνιστεί στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ο 43χρονος τερματοφύλακας, Δημήτρης Κουτσόπουλος. Στο δυναμικό της καρδιτσιώτικης ομάδας βρίσκεται και ο έμπειρος αριστερός μπακ Κώστας Κουρτεσιώτης με επιτυχημένη θητεία σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλωνα Λάρισας.

Για τη Δήμητρα στο πρώτο της ματς ως γηπεδούχος στο στάδιο του Αλμυρού έχουν ελαχιστοποιηθεί τα προβλήματα, αφού επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες, που ήταν σε καραντίνα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, καθώς ο κορονοϊός τους έχει ταλαιπωρήσει και προσπαθούν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους.

Τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Δήμητρας υπενθυμίζει στους φιλάθλους που θα θελήσουν να δουν από κοντά τον αγώνα με τον Ατρόμητο Παλαμά ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Παρακαλούμε τον φίλαθλο κόσμο που θέλει να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού γι’ αυτόν τον σημαντικό αγώνα της Δήμητρας, να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσοδο (πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης, βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ), καθώς και να γίνεται χρήση μάσκας.

Οφείλουμε να εναρμονιστούμε όλοι με τα μέτρα που έχει θέσει η κυβέρνηση για το καλό όλων μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Από τη Λάρισα διαιτητής και βοηθοί

Τη σημερινή αναμέτρηση Δήμητρα Ευξεινούπολης-Ατρόμητος Παλαμά ορίστηκε να διευθύνει ο Λαρισαίος Γιώργος Αντωνίου, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χρήστο Νάκα και Δημήτρη Μίχο. Παρατηρητής θα είναι ο Γιώργος Παπαμίχος της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Θυμίζουμε ότι μετά το προηγούμενο παιχνίδι έδρας της Δήμητρας με τον ΑΟ Υπάτου υπήρξε επίσημη διαμαρτυρία της διοίκησης για το πολύ μεγάλο ποσό, που αναγκάστηκε να πληρώσει για το διαιτητικό τρίο και φαίνεται πως αναγνωρίστηκε το δίκιο της από την ΕΠΟ.

Ξεκούραστο τρίποντο για Θησέα

Ο Θησέας δεν αγωνίζεται σήμερα, καθώς ο αντίπαλός του Αετός Μακρυχωρίου έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ομάδα της Αγριάς θα πάρει έτσι ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς και θα φτάσει τους 11, κάτι που σημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση θα παραμείνει στη δεύτερη θέση.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σημερινής 5ης αγωνιστικής στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με όλα τα ματς να ξεκινούν στις 15.00, έχει ως εξής:

Νέα Αρτάκη-Αταλάντη

Διαιτητής: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας)

Δήμητρα-Ατρόμητος Παλαμά

Διαιτητής: Αντωνίου (Λάρισας)

Αμβρυσσέας-ΠΟ Ελασσόνας

Διαιτητής: Τσατσούλης (Αθηνών)

Εθνικός ΝΚ-Ηρακλής Λάρισας

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)

ΑΟ Υπάτου-ΠΟ Φήκης

Διαιτητής: Φωστέρης (Ανατολικής Αττικής)

Αετός Μακρυχωρίου-Θησέας Αγριάς 0-3 α.α.

Βαθμολογία

  1. ΑΟ Υπάτου 10
  2. ΠΟ Ελασσόνας 8
  3. Θησέας Αγριάς 8
  4. Ηρακλής Λάρισας 8
  5. Αμβρυσσέας Διστόμου 7
  6. Νέα Αρτάκη 6
  7. Δήμητρα Ευξεινούπολης 5
  8. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 4
  9. ΠΟ Φήκης 4
  10. Ατρόμητος Παλαμά 3
  11. Αετός Μακρυχωρίου 1
  12. Αταλάντη 0

Πηγή φωτό: almyrosinfo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου