ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σύγχρονο και ασφαλές πλέον το βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου [photos]

σύγχρονο-και-ασφαλές-πλέον-το-βοηθητι-301111

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου γηπέδου ΕΑΚ Βόλου – Βοηθητικό πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών παιδιών από ακαδημίες της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό της Μαγνησίας καθώς θα χρησιμοποιείται πλέον για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των νέων αθλητών.

Το νέο γήπεδο (βοηθητικό ΕΑΚ) διαθέτει πλέον έναν υπέροχο πλαστικό χλοοτάπητα 7.000 τ.μ. τελευταίας γενιάς, ενώ πραγματοποιήθηκαν ακόμη έργα εξωραϊσμού και συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 1.080 πλαστικά καθίσματα σε όλο το μήκος της κερκίδας, καινούργια goalpost που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, καινούργιοι πάγκοι αναπληρωματικών και διαιτητών ενώ έγινε πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο κατασκευάστηκε από ιδίους πόρους.

Το νέο γήπεδο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στα γήπεδα Νεάπολης και Πορταριάς και την έναρξη των εργασιών στα γήπεδα Διμηνίου και στο Βασδέκειο, θα δώσει οριστική λύση στο μείζον γηπεδικό πρόβλημα που ταλανίζει τόσα χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το Βασδέκειο οι εργασίες ανακατασκευής ξεκινούν το Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τον Μάιο με την τοποθέτηση νέου υπερσύγχρονου πλαστικού χλοοτάπητα και την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική και αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Ήταν ένας παρατημένος χώρος που ουδέποτε αξιοποιήθηκε. Σήμερα παραδίδεται από την Δημοτική Αρχή ένα στολίδι στους πολίτες του Βόλου, ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα των δημοτών και δίδεται προς χρήση για τη νεολαία, για τα παιδιά, που από εδώ και στο εξής θα μπορούν να αθλούνται εδώ. Αυτό είναι το πρώτο γήπεδο που παραδίδει η Δημοτική Αρχή και ακολουθεί το Βασδέκειο όπου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο και θα παραδοθεί προς χρήση περίπου στα τέλη Μαΐου για να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της πόλης. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή να είναι δίπλα στα παιδιά, δίπλα στις ανάγκες των μικρών αθλητών και των Αθλητικών Σωματείων. Θέλουμε να υπάρχουν τέτοιοι χώροι για τη νεολαία μας που θα την κρατούν μακριά από οτιδήποτε αρνητικό θέλουμε εμείς οι γονείς και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα νέα παιδιά μέσα και από τον αθλητισμό να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και μετά μεγάλοι αθλητές. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι για τα παιδιά και για να τις χαρούν».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι εγκαταστάσεις αυτές δίνονται προς χρήση στην ΕΠΣ Θεσσαλίας η οποία με την σειρά της δίκαια, αξιοκρατικά και σύμφωνα με τις ανάγκες των αθλητών της πόλης θα τις διαχειριστεί. Το γήπεδο είναι για τα παιδιά, για εκείνα κατασκευάστηκε και ήρθε η ώρα να το χαρούν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Περικλής Λασκαράκης επισήμανε πως «χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω όλους εσάς εδώ σήμερα, τα μικρά παιδιά, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του χώρου. Πολύ περισσότερο όμως χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι η Δημοτική Αρχή έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο στην πόλη μας. Χαίρομαι επίσης γιατί μόλις τώρα μας ανακοινώθηκε και επισήμως ότι το συγκεκριμένο γήπεδο παραχωρείτε στην Ένωση μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους εσάς, όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία μέλη μας».

Με την ολοκλήρωση του αγιασμού που τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε ένα μικρό τουρνουά μεταξύ των ομάδων που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου