ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο το κοινό συλλαλητήριο

αύριο-το-κοινό-συλλαλητήριο-296778

Ολυμπιακός και Νίκη ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την Κυριακή, αλλά πριν από το αγωνιστικό ξεκίνημα αύριο υπάρχει από κοινού συλλαλητήριο με τις δυο ομάδες και τον κόσμο τους, οποίοι αντιδρούν για τη συμμετοχή του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το συλλαλητήριο είχε αρχικέ αποφασιστεί να γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/9 στις 19.00 στο Ηρώο, στην Παραλία του Βόλου, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η πορεία θα είναι ειρηνική και θα γίνει στις κεντρικές λεωφόρους Δημητριάδος και Ιάσονος.

Στο κοινό κάλεσμα διαμαρτυρίας από τις διοικούσες επιτροπές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και της Νίκης, καθώς και όλων των συνδέσμων φιλάθλων και οπαδών των δύο ομάδων του Βόλου και τις διοικήσεις της Ερασιτεχνικής Νίκης και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, γίνεται άλλωστε λόγος για ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της ομάδας της Πύδνας Πιερίας, που ήρθε στον Βόλο μετονομαζόμενη σε ΝΠΣ Βόλος και η οποία με τη βούλα της ΕΠΣΘ και της ΕΠΟ είναι, πλέον, ομάδα της πόλης του Βόλου.

«Καλούμε όλους τους φιλάθλους και οπαδούς των δύο ομάδων, χωρίς διακριτικά, όλους τους φορείς, τις δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα με τους βουλευτές τους, να δηλώσουν στήριξη και συμμετοχή απέναντι σε μια ομάδα που διχάζει και πολώνει το ποδοσφαιρικό κλίμα της πόλης» αναφέρεται.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, για το αυριανό συλλαλητήριο εκδόθηκε ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. διοργανώνεται στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία απέναντι από το Πανεπιστήμιο, συλλαλητήριο από τις διοικήσεις και τους συνδέσμους φιλάθλων των δύο μεγαλύτερων αθλητικών σωματείων της πόλης μας, της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου.

Η κινητοποίηση στρέφεται εναντίον της απόφασης της σημερινής διοίκησης του Δήμου Βόλου να παραχωρήσει αθλητικούς χώρους και άλλες σχετικές υποδομές της πόλης μας σε μια ξενόφερτη ομάδα που εμφανίστηκε στον Βόλο από το πουθενά, προκειμένου να διασπάσει τον φίλαθλο κόσμο και να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπιμότητες προσωπικού και μικροπολιτικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Η συγκέντρωση και πορεία της Παρασκευής διαμαρτύρεται για την απόφαση της ΕΠΟ να νομιμοποιήσει την παρουσία αυτής της ομάδας (της Πύδνας Πιερίας δηλαδή, που μετονομάστηκε σε ΝΠΣ) στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, και καλεί τη διοίκηση της ΕΠΟ να επανεξετάσει την απόφασή της.

Θεωρούμε δίκαιη την κινητοποίηση και τα αιτήματα των δύο ιστορικών σωματείων, του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου, που τόσα πολλά έχουν προσφέρει στον αθλητισμό και στην γενικότερη κοινωνική ζωή της πόλης μας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το συλλαλητήριο συμμετέχοντας σε αυτό. Αθλητικό Τμήμα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας»

Ο Δήμος Βόλου

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοτική αρχή του Βόλου απέδωσε πολιτική και κομματική χροιά των διοργανωτών στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, όπως τονίζεται στην εξής ανακοίνωση: «Είτε το αρρωστημένο μένος τους κατά της δημοτικής αρχής, που τους στέρησε, με λαϊκή εντολή, τα αγαθά της εξουσίας που ονειρεύονταν, είτε η μνημειώδης αφέλεια και ανικανότητά τους, είτε και τα δύο μαζί, ήταν αρκετά για τα τοπικά κομματόσκυλα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην μπορούν να συγκρατηθούν, να ρίξουν τις μάσκες και να αποκαλυφθούν ενώπιον του λαού του Βόλου για τις ίντριγκες και τις μηχανορραφίες που εξυφαίνουν.

Η ανακοίνωση – πρόσκληση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της δημοτικής αρχής (!), που δεν είναι παρά μια προσπάθεια χειραγώγησης και ξεδιάντροπης εκμετάλλευσης των αισθημάτων κάποιων φανατικών φιλάθλων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το ποια είναι η στόχευσή τους, αλλά και για το ποιοι, ξεπουλώντας τα πάντα, σπεύδουν να συμπαραταχθούν μαζί τους, αναζητώντας μια γελοία “εκδίκηση” για όποια κεκτημένα φαντασιώνονται ότι είχαν και έχασαν.

Σε κάθε περίπτωση έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον λαό του Βόλου, που για μια ακόμη φορά τους βλέπει φαιδρούς και ανίκανους, κατώτερους των περιστάσεων, να αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ή ακόμα χειρότερα να αδιαφορούν, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η κοινωνία μας, και να ασχολούνται με την μικροπολιτική και την εξυπηρέτηση των μωροφιλοδοξιών τους. Όμως οι πολίτες έχουν κρίση και μπορούν να αξιολογήσουν και να αποδοκιμάσουν και να τιμωρήσουν τον καθένα, που όχι απλώς αδιαφορεί, αλλά επιχειρεί να τον εκμεταλλευτεί, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του, όπως χωρίς τσίπα και χωρίς καμιά ευαισθησία πράττουν τα τοπικά στελέχη – cartoons του ΣΥΡΙΖΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου