ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε 3 χώρες με πλήθος συμμετοχών και διακρίσεων ο ΣΔΥ Βόλου

σε-3-χώρες-με-πλήθος-συμμετοχών-και-διακ-296657

Από τη Παρασκευή 22 ως τη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συνέχισε τους εντυπωσιακούς ρυθμούς του, και βρέθηκε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, επίσης στη Κύπρο και στη Βουλγαρία, μεταδίδοντας το μήνυμα του υγιούς αθλητισμού. Τρεις πρωτιές πέτυχαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου σε αγώνες αυτό το τριήμερο, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις στις κατηγορίες. Δύο αθλητές προσέφεραν διακρίσεις στην Εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων. Παράλληλα με τη συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας μεταφέρθηκε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Σύσσωμος ο σύλλογος ετοιμάζεται για τη κοινωνική προσφορά στον αγώνα της Φλόγας. Μεγάλη στιγμή για τους Νίκο Σιδηρόπουλο, Κώστα Λαζαρίδη που ξεκινάνε αυτή τη Παρασκευή τη δοκιμασία του Σπάρταθλου 246 χιλιομέτρων.

Ο Αχίλλειος Άθλος πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στα Φάρσαλα, και για ισάριθμη φορά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρών με δεκάδες μέλη του. 37 ήταν οι δρομείς του ΣΔΥΒ που έτρεξαν στους αγώνες, και ο Αχιλλέας Καλαμάκης αναδείχτηκε νικητής της γενικής κατάταξης του αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Στον ημιμαραθώνιο νικητές στη κατηγορία τους τερμάτισαν οι Ζήσης Τσουρέλης, Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Χαχούδης (ΑΟ Μαγνησίας), Αργύρης Βουρλογιάννης, δεύτερες οι Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Ευαγγελία Παπαχρήστου.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥΒ:

Ημιμαραθώνιος (17 συμμετοχές)

Τσουρέλης Ζήσης

Καλαντζής Γιώργος

Χαχούδης Γιάννης

Βουρλογιάννης Αργύρης

Δροσινός Αντώνης

Χατζητγιαννίδου Χριστίνα

Αναγνώστου Κώστας

Κοτσίλιος Δημήτρης

Μακρυγιάννης Ηλίας

Παπαχρήστου Ευαγγελία

Μπάρδας Χαράλαμπος

Παλάντζας Κώστας

Παναγιώτου Παναγιώτης

Κοκκονάκη Άννα

Παπαλεξάνδρου Γιάννης

Γκαβαρδίνας Γιώργος

Αντωνίου Αγγέλα

5 χιλιόμετρα (15 συμμετοχές)

Καλαμάκης Αχιλλέας

Ιατρού Παναγιώτης

Ζαφειρίου Ανάργυρος

Κουσκουρίδας Σωτήρης

Αλμπανούδης Γιώργος

Τσικρίκη Σίσυ

Βουτσινάς Βαγγέλης

Καζανίδης Γιάννης

Γιώτας Χαράλαμπος

Μπαρμπουνάκη Ανθή

Πατρώνης Γιώργος

Πατρώνης Ορέστης

Αθανασιάδου Ευαγγελία

Putz Κατερίνα

Vangeli Marsel

Παιδικός αγώνας 1000μ (5 συμμετοχές)

Μακρυγιάννης Γιάννος

Βουτσινά Αμαλία

Ορφανού Νάσια

Ορφανός Γιάννης

Ζήβερτ Ελεάννα

Στη Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία έγινε από τη Παρασκευή ως τη Κυριακή 22-24 Σεπτεμβρίου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2017, και 2 αθλητές του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου μετείχαν στους αγώνες χαρίζοντας μεγάλες διακρίσεις στην Εθνική μας Ομάδα. Η Δήμητρα Καραμανώλη αναδείχτηκε 2η βαλκανιονίκης στη σφυροβολία, 3η στη σφαιροβολία, 3η και στον ακοντισμό. Ο Στράτος Συμεωνίδης τερμάτισε 6ος στα 200 μέτρα, 6ος στα 400 μέτρα, και 8ος στα 100 μέτρα.

Τρεις πρωτιές πέτυχαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου σε αγώνες αυτό το τριήμερο όπως προαναφέραμε, και η αρχή έγινε από τον Αλέξη Παπαλεξίου που με χρόνο 35’13 κέρδισε τη Παρασκευή στη Καρδίτσα τον αγώνα 10 χιλιομέτρων «Through The City Lights – 1ος Νυκτερινός Καρδίτσας».

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή, καθώς το Σάββατο το βράδυ κατέλαβε τη 1η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών στον νυχτερινό αγώνα βουνού 1st Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petz απόστασης 10.500 μέτρων. Ο αγώνας έγινε στον Ατσά, στον Άγιο Θεόδωρο Σολέας στη Κύπρο.

Η σειρά των αγώνων Run Greece που γίνοται ένας το χρόνο σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, συνεχίστηκε με τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Στα 10 χιλιόμετρα έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Μαρία Δημουλά, και στα 5 χιλιόμετρα η Αθανασία Μπατή.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή, έτσι και το νησί αυτό απέκτησε τον δικό του αγώνα δρόμου. Συμμετείχε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Το πρωί της Κυριακής έγινε για 5η χρονιά στη Λιβαδειά ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος. Στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων έτρεξε για τον ΣΔΥ Βόλου ο Νίκος Ιωάννου.

Σημειώνεται επίσης η συμμετοχή δύο δρομέων του ΣΔΥΒ, του Ηλία Μακρυγιάννη και της Βάσως Τασιώνη στο «Λεωνίδα Τρόπαιο 2017» απόστασης 25 χιλιομέτρων που έγινε λίγες ημέρες πριν στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών με 618 συμμετοχές.

Η 15η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας πραγματοποιείται πανελλαδικά για μία ακόμη χρονιά, και τη Παρασκευή ήταν η σειρά του Βόλου για να υποδεχθεί τη Φλόγα της Αγάπης που μεταφέρει το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο το κόσμο. Έτσι το απόγευμα της 22 Σεπτεμβρίου η φλόγα διέσχισε τη πόλη του Βόλου από τον βωμό επί της πλατείας Ρήγα Φεραίου ως το νοσοκομείο και από εκεί στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου όπου ακολούθησε μουσική παράσταση. Τη φλόγα μετέφεραν αιμοδότες και αθλητές των σωματείων της περιοχής, ανάμεσά τους όπως πάντα βέβαια και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου με δεκάδες μέλη του. Ο καθένας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης και να σώσει ζωές, ή και τον εαυτό του ή οποιονδήποτε συγγενή ή φίλο αν κάποτε χρειαστεί ο ίδιος αίμα.

Σύσσωμος ο ΣΔΥ Βόλου τρέχει και συμπαραστέκεται στον Αγώνα για τη Φλόγα. Σε απίστευτα επίπεδα το ενδιαφέρον του κόσμου

Ο αγώνας για τη Φλόγα, ο αγώνας που γίνεται για Ιερό σκοπό, θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στη παραλία της πόλης μας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα μετέχει στη διοργάνωση με το σύνολο των μελών του. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρών. Ακόμη και όσοι δεν τρέξουν, μπορούν να κάνουν τη καλύτερη κίνηση βγάζοντας και αυτοί συμβολικά αριθμό συμμετοχής για να ενισχύσουν τη Φλόγα με το ποσό των 3 ευρώ, ή να αγοράσουν τη μπλούζα της Φλόγας προς 5 ευρώ, ή να ενισχύσουν τον κουμπαρά που θα βρίσκεται στην εκκίνηση.

Ο ΣΔΥΒ συμβάλει πάντα για τη προσφορά στη Φλόγα, και στον αγώνα του 2016 η Φλόγα απένειμε τιμητική πλακέτα στον σύλλογο για τη βοήθεια που προσφέρει στον αγώνα στα 4 ως τότε χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του, και ιδίως για τη προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της ΕΟΣΛΜΑ-Υ από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή βρίσκεται σε απίστευτα επίπεδα, και το μέιλ του συλλόγου κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα πολιτών ακόμη και μη αθλούμενων, που δηλώνουν συμμετοχή και ζητούν πληροφορίες για τη συμμετοχή στο μεγάλο γεγονός.

Στις 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στη παραλία του Βόλου, «Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 2017». Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθεια τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ όπως έχει ορισθεί από τον σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Δηλώσεις συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 24210-24628, δηλώσεις συμμετοχής και αριθμούς επίσης στο κατάστημα Ηλιόπουλος κοσμήματα Δημητριάδος 174 και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Πληροφορίες Δ/νση Αθλητισμού, τηλ. 2421071770. Ο αγώνας της Φλόγας με σωστή οργάνωση έχει πλήθος συμμετοχών, και 2.000 πολίτες του Βόλου τρέχουν κάθε χρόνο στον αγώνα, ενώ χωρίς κανένα έξοδο για οποιονδήποτε λόγο, όλες οι εισπράξεις καταλήγουν στον φιλανθρωπικό σκοπό.

Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου όλοι στη παραλία του Βόλου!

Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, με αποστάσεις 7,6 και 2 χιλιομέτρων. Υποστηρικτής του αγώνα θα είναι όπως πάντα ο ΣΔΥ Βόλου, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν, και προς διευκόλυνση των αθλητών του ΣΔΥΒ που θέλουν να μετέχουν, μπορούν να ζητάνε στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 την εγγραφή τους, καθώς ο ΣΔΥΒ θα στείλει στη διοργάνωση ομαδική λίστα συμμετοχών.

Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Με 25 δρομείς θα τρέξει ο ΣΔΥΒ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ενώ το γεγονός της χρονιάς θα είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου όπου ο σύλλογος θα μεταβεί με δύο λεωφορεία έχοντας εξασφαλίσει συνολικά 131 συμμετοχές.

Η μεγάλη στιγμή για 500 δρομείς από όλο το κόσμο έφτασε, και το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσουν από την Ακρόπολη με προορισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη συμμετέχοντας στο ιστορικό Σπάρταθλο απόστασης 246 χιλιομέτρων. Δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον μεγάλο αυτό ο αγώνα. Πρόκειται για τον Νίκο Σιδηρόπουλο που τερμάτισε και πέρυσι το Σπάρταθλο, και για τον Κώστα Λαζαρίδη που θα πραγματοποιήσει τη πρώτη του συμμετοχή. Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 3 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 34 χρόνια ιστορίας του αγώνα είναι μέλη του: Ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995. Όσο για τον άλλο Έλληνα που έχει ανέβει στο βάθρο του αγώνα, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κούρο, που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ τις υπεραποστάσεις. Τον αγώνα έχει τερματίσει ένας ακόμη δρομέας του ΣΔΥΒ, ο Θάνος Γουλομήτρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου