ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαρύ κι… ασήκωτο το σκορ

βαρύ-κι-ασήκωτο-το-σκορ-296174

Ο Αστέρας Τρίπολης άντεξε 20 λεπτά αλλά έχασε 4-0 από τη Σάλκε

Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε στο ύψος του μόλις για 20 λεπτά. Μέχρι εκείνο το σημείο οι τελικές ήταν δύο για την Σάλκε και δύο για τους Αρκάδες, που δεν είχαν κινδυνέψει ουσιαστικά.

Οταν όμως ο Ντι Σάντο άνοιξε το σκορ στο 28’, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κατέρρευσε. Δέχθηκε τρία γκολ σε ένα τέταρτο, από τον ίδιο παίκτη και ο Χούντελααρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε για το τελικό 4-0.

Ο Αστέρας παρατάχθηκε καλά στο ξεκίνημα, έκλεισε τους χώρους, δεν επέτρεψε τις κάθετες μπαλιές, αλλά στα άκρα είχε κενά και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ο Μάσα δεν πρόλαβε τον Ρίτερ, αυτός σέντρα από δεξιά και ο Ντι Σάντο άφησε πίσω του τον Σανκαρέ για το 1-0. Ο Αργεντινός έκανε το 2-0 με κεφαλιά στο 37’ και στο 44’ με πέναλτι πανηγύρισε το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά να χάνει με 3-0 που θα μπορούσε να ήταν και 4-0 (αν στο 38’ ο Χέιμπιεργκ δεν σημάδευε το δοκάρι) ή και 5-0 (αν στο 45’ ο Σανέ, που πάντως έφυγε από θέση οφσάιντ, δεν πλάσαρε άστοχα).

Στο δεύτερο 45λεπτο η Σάλκε κατέβασε ταχύτητα, ο Αντρέ Μπράιτενραϊτερ ξεκούρασε παίκτες, αλλά ο Αστέρας ήταν και πάλι «άφαντος». Μεσοεπιθετικά δεν… τράβηξε κανείς και είναι χαρακτηριστικό πως ο πορτιέρο της Σάλκε, ο Φέρμαν ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά στο 83’, σε μια αδύναμη σέντρα του Φούντα από δεξιά.

Ο Καν Αϊχάν που πέρασε αλλαγή στο 46’ ήταν «απειλή» για την εστία του Θεοδωρόπουλου που σε δύο περιπτώσεις (46’ και 61’) έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και γλίτωσε το γκολ. Δεν έγινε όμως, το ίδιο στο 84’, όταν ο Σανέ «άδειασε» την άμυνα του Αστέρα και έβγαλε ωραία ασίστ στον Χούντελααρ ο οποίος με ένα άγγιγμα την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 4-0.

Μετά το 1-1 με την Σπάρτα Πράγας στην Τρίπολη και την αποψινή ήττα, ο Αστέρας θα παίξει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση στα επόμενα δύο ματς με τον ΑΠΟΕΛ (σ.σ. έχασε στην Τσεχία με 2-0).

ΣΑΛΚΕ (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις (46’ Καν Αϊχάν), Γκορέτσκα (73’ Μάιερ), Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63’ Τσούπο-Μότινγκ), Χούντελααρ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν (69’ Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Εντερσον (79’ Κουρμπέλης), Μάσα (59’ Τσοκάνης), Γιάννου

H βαθμολογία στον 11ο όμιλο:

1. Σάλκε 6

2. Σπάρτα 4

3. Αστέρας Τρ. 1

4. ΑΠΟΕΛ 0

Επόμενη αγωνιστική:

ΑΠΟΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Σάλκε – Σπάρτα Πράγας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου