ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς ποδόσφαιρο το Μεξικό, λόγω του καταστροφικού σεισμού

χωρίς-ποδόσφαιρο-το-μεξικό-λόγω-του-κα-294795

Περί τα μέσα Οκτωβρίου υπολογίζεται πως θα επαναρχίσουν οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στο Μεξικό. Αιτία ο καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου και που προκάλεσε εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, οι αγώνες της Α` κατηγορίας που επρόκειτο να διεξαχθούν το περασμένο Σαββατοκύριακο (για την 10η ημέρα) μετατέθηκαν για το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου, ενώ στις 14 του προσεχούς μήνα, θα γίνει η αναμέτρηση Κρουζ Αζούλ-Αμέρικα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αγώνας της Εθνικής Μεξικού με την αντίστοιχη του Τρίνινταντ και Τομπάγκο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, που είχε προγραμματισθεί για τις 6 Οκτωβρίου στο «Αζτέκα», θα διεξαχθεί στην πόλη Σαν Λουϊς Ποτόσι, καθώς το θρυλικό στάδιο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στο στάδιο «Cuauht΄moc de Puebla», που βρίσκεται σε μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, παίκτες της τοπικής ομάδας και της μεγάλης αντιπάλου, Άτλας, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία κρατώντας ένα πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση «Σήμερα, πιο ενωμένοι από ποτέ», ενώ οι παίκτες της Πουέμπλα φορούσαν μπλουζάκια με τη φράση «Εμπρός Μεξικό. Κανένας σεισμός δεν μπορεί να νικήσει το πνεύμα μας»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου