ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τότεναμ – Ολυμπιακός: «Φουλ» για την πρόκριση στο Λονδίνο

τότεναμ-ολυμπιακός-φουλ-για-την-πρ-291088

«Τα ρέστα του» για την πρόκριση στους «16» του Champions League παίζει απόψε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, η οποία θέλει τη νίκη για να «σφραγίσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κόντρα σε προγνωστικά και ιστορία θέλει απόψε ο Ολυμπιακός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (22:00, CosmoteSports2HD). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι στην αγγλική πρωτεύουσα και ευελπιστεί σε εμφάνιση ανάλογη με αυτή του πρώτου παιχνιδιού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στο Europa League, αρχικά και, υπό συνθήκες, να κυνηγήσει και τη δεύτερη θέση. «Δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν θα χαρίσουμε τίποτα στην Τότεναμ», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή των «ερυθρολεύκων», ο οποίος έχει όλα του τα όπλα στη… φαρέτρα, με μοναδικό ερωτηματικό να είναι η δυνατότητα του Γκιλιέρμε να παίξει και για τα 90 λεπτά. Από το 2000 κι έπειτα οι επισκέψεις των Πειραιωτών στο Νησί είναι 12, στις οποίες μετράει μια νίκη, μια ισοπαλία και δέκα ήττες.

Από την άλλη, η Τότεναμ, έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω της. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όλη η Ευρώπη θα περιμένει να δει το πρώτο εντός έδρας ματς του Πορτογάλου προπονητή, την υποδοχή των φιλάθλων σε αυτόν και γενικά, την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα. «Φυσικά έχω μεγάλο κίνητρο, όμως πρώτα είναι η πρόκριση και μετά εγώ», δήλωνε χθες ο «Special One» και, παράλληλα παραδέχθηκε πως με τέτοιο ρόστερ δεν φοβάται κανέναν στο Champions League. Οι Λονδρέζοι απόψε θέλουν να πάρουν τη νίκη για να «κλειδώσουν» την πρόκριση στους «16» και γι’αυτό δεν πρόκειται να αλλάξουν την… πετυχημένη συνταγή του Σαββάτου που πέρασε με το «διπλό» από την έδρα της Γουέστ Χαμ.

Σημειώνεται, ότι με «διπλό» ο Ολυμπιακός πάει στους τέσσερις βαθμούς και, ελπίζοντας σε δύο νίκες της Μπάγερν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της με Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Τότεναμ (εντός) και δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης» με τους Σέρβους, καπαρώνει τη δεύτερη θέση.

Για την τρίτη, η οποία δίνει και το εισιτήριο για το Europa League, έχει περιθώριο να μην πάρει αποτέλεσμα σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να χάσει ο Ερυθρός Αστέρας από την Μπάγερν και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να πάρει το τελευταίο παιχνίδι στο Φάληρο.

Πιθανές ενδεκάδες

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Οριέ, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουίνκς, Λούκας, Άλι, Σον, Κέιν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε, Γκερέρο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου