ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός Europa League για Ολυμπιακό

τελικός-europa-league-για-ολυμπιακό-272737

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό στον αποψινό αγώνα (10 μ.μ.) με τον Ερυθρό Αστέρα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο τελευταίο παιχνίδι τους, στο δεύτερο όμιλο του Champions League, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται τους 3 βαθμούς για να περάσουν τον Ερυθρό Αστέρα και να πάρουν την τρίτη θέση που οδηγεί στη φάση των «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα έχει σε ένα ακόμη παιχνίδι τον κόσμο για 12ο παίκτη του. Περίπου 24 ώρες πριν από τη σέντρα έγινε γνωστό ότι τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί και αξίζει να περάσει στο Europa League». Αυτό ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος αποθέωσε την ομάδα του για την παρουσία της στα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, υποστήριξε ότι θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό η πρόκριση, ενώ επεσήμανε ότι ουδείς στους ερυθρόλευκους σκέφτεται ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα: «Ο χαρακτήρας είναι τελείως διαφορετικός. Είναι τελικός για εμάς. Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε για να περάσουμε. Το πρώτο ματς δεν είχε τόσο καθοριστικό χαρακτήρα. Θα δούμε ωραίο θέαμα ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Να είμαστε εμείς η ομάδα που θα νικήσει. Είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε την καλύτερή μας απόδοση» σχολίασε αρχικά.

Για τον Μπενζιά: «Ο λόγος που ο Μπενζιά έμεινε εκτός, ήταν ότι υπήρχαν άλλοι παίκτες που μας έδωσαν καλύτερες εγγυήσεις. Ο Μπενζιά είχε μικροενοχλήσεις με τραυματισμό και άλλες περιπέτειες με την υγεία του. Είχαμε όμως παίκτες έτοιμους, όπως ο Βαλμπουενά, ο Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Γκιλιέρμε. Εδώ και δέκα μέρες βέβαια προπονείται συστηματικά. Τον προηγούμενο 1,5 μήνα για διάφορους λόγους έμενε εκτός. Είναι τώρα διαθέσιμος».

Για τα χαρακτηριστικά της νίκης: «Πρέπει να μην παρασυρθούμε όταν θα είμαστε καλύτεροι, αλλά και όταν δεν θα είμαστε καλύτεροι. Να έχουμε έλεγχο, να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εκμεταλλευτούμε τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις για να ξανακερδίσουμε την μπάλα όταν τη χάνουμε».

Για το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Όλοι ανυπομονούν για το αυριανό (σ.σ. αποψινό) ματς, έχουν φιλοδοξία να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Μόνο καλό θα κάνει η πρόκριση στην ομάδα μας. Η ομάδα μας είναι συνηθισμένη να δίνει τελικούς. Έχει ήδη δώσει αρκετούς φέτος. Έχουμε συνηθίσει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Γνωρίζουμε την υποχρέωση που έχουμε για την ομάδα και για τον κόσμο μας».

Για την απουσία του Βαλμπουενά: «Βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Η ομάδα έδωσε απάντηση και με καλή απόδοση. Έχουμε λύσεις. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε καλοί ακόμα και χωρίς αυτόν τον σημαντικό παίκτη».

Το σημερινό πρόγραμμα των ομίλων του Champions League

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν-Γαλατασαράι

Κλαμπ Μπριζ-Ρεάλ Μαδρίτης

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (12-2)

2. Ρεάλ Μαδρίτης 8 (11-7)

3. Κλαμπ Μπριζ 3 (3-9)

4. Γαλατασαράι 2 (1-9)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας

Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 15 (21-4)

2. Τότεναμ 10 (17-11)

3. Ερυθρός Αστέρας 3 (3-19)

4. Ολυμπιακός 1 (7-14)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάντσεστερ Σίτι

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 11 (12-3)

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)

3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 (9-9)

4. Αταλάντα 4 (5-12)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας

Λεβερκούζεν-Γιουβέντους

H βαθμολογία

1.Γιουβέντους 13

2.Ατλέτικο 7

3.Λεβερκούζεν 6

4.Λοκομοτίβ 3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου