ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα με ήττα για τον Κένταυρο Αγριάς

πρεμιέρα-με-ήττα-για-τον-κένταυρο-αγρι-271426

Ενα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς ήταν ικανό να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Σεριφάτου, στη πρεμιέρα της Α2 εθνικής κατηγορίας χάντμπολ, το προηγούμενο Σάββατο, στο κλειστό του Αιγίου. Οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου εμφανίστηκαν αρκετά αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με κακές επιθετικές επιλογές, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα.
Ετσι το Σεριφάτο, με τους Στόσιτς και Χατζηκωνσταντίνου να σκοράρουν συνεχώς, κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας πέντε τερμάτων από το πρώτο 15λεπτο (10-5) και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 15-8.

Στην επανάληψη ο Κένταυρος εμφανίστηκε πιο ψυχωμένος και με πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφερε, κάνοντας ένα σερί 5- 10, να φτάσει την διαφορά στους δύο πόντους(20-18) δέκα λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Η συμπλοκή ανάμεσα σε Καρανάσιο και Στόσιτς στο 47ο λεπτό του αγώνα, έφερε την διακοπή του αγώνα για κάποια λεπτά, και την οριστική αποβολή για τον παίκτη του Κενταύρου. Τα δύο χαμένα τετ – α τετ στα επόμενα λεπτά για τους παίκτες του Γιάννη Τσιάπα ήταν καθοριστικά. Ετσι ο Κένταυρος όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει και άλλο και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά είδε τους παίκτες του Αιγίου πιο ψύχραιμους, με κύριο εκτελεστή τον Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, να παίρνουν την νίκη με 24-19.

Η ανανεωμένη ομάδα του Κενταύρου Αγριάς έδειξε καλά χαρακτηριστικά παρά την ήττα, όπως τη ψυχική δύναμη να μειώσει τη διαφορά – που ήταν όντως μεγάλη στο πρώτο ημίχρονο – απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα και σε μια δυνατή έδρα. Επόμενος σταθμός ο εντός έδρας αγώνας το επόμενο Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 18.00, στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, με αντίπαλο τον Τελαμώνα Σαλαμίνας.

Τα δεκάλεπτα: 5-3, 11-7, 15-8 ημ., 18-13, 20-18, 24-19 τελικό.

Σεριφάτο (Αναστασέλος): Βύρλος Β, Διαμαντόπουλος, Μήλας (1), Δημητρουλόπουλος(2), Θεοδωρόπουλος(1), Γκιώνης (2), Χατζηκωνσταντίνου (11), Στόσιτς(6), Γιούπης(1), Αλεξόπουλος(1), Βύρλος Δ, Πολυδώρου, Βορύλλας, Ζάτσε, Γιαννόπουλος.

Κένταυρος Βόλου (Τσιάπας): Σαμαράς, Καραπαναγιωτίδης, Μακρής Χ(τερμ.), Κρατήρας, Αργέντος, Μακρής Χ, Κεφαλάς, Ροδοβίτης(3), Λοϊζος(2), Καρανάσιος(1), Ασαρίδης(4), Ζωναρόπουλος(5), Νούλης(1), Μιμίκος(3), Μιχαηλίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου